Boka psykolog och terapi på Södermalm

Söker du psykolog eller psykoterapeut på Södermalm? Då är du välkommen till oss på Svea KBT. Vi är privata psykologer med mottagning mitt i Södermalm vid t-bana Skanstull. Du hittar oss på Ringvägen 100. Vi har lång erfarenhet av samtalsstöd och terapi vid mental ohälsa och psykiska problem.

Alla våra psykologer i Södermalm är legitimerade av socialstyrelsen och du kan därför vara trygg med att du får den bästa möjliga terapin anpassad efter dig och dina behov. Vi arbetar endast med evidensdrivna behandlingsmetoder. Och självklart kan du träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

Berättelser från våra patienter i Södermalm

Läs omdömen från tidigare patienter och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

Valentina H
Sep 28
Johan Andren D.
Jun 10
Tack för allt! Otroligt nöjd.
Hugo T.
Jun 10
Friendly and warm staff, easy to get hold of.
Johan T.
Jun 10
Väldigt bra psykolog!
Tomas B.
Jun 10
Fantastiska människor. Professionella och inkännande😀
Chicken B.
Jun 10
Tack för det professionella och empatiska bemötandet./Jonathan
Otilia W.
Jun 03
Svea KBT var utmärkta från första kontakt. Jag känner mig trygg med dem.
js_loader

Psykologer som arbetar på Södermalm

Eva S
Leg. Psykolog
Martin S
Leg. Psykolog

Andrea W

Leg. Psykolog

Läs mer om våra psykologer.

Tjänster vi erbjuder

Grunden i våra behandlingar är KBT terapi som är en evidensdriven och vetenskapligt bevisad metod som hjälper vid många olika psykiska problem. Vi använder även ACT terapi, DBT terapi och IBCT terapi.

Vanliga problem vi behandlar

  • Ångest – panikångest
  • Oro
  • Sömnproblem
  • Stress
  • Utmattning
  • Obehagliga känslor i kroppen
  • Minskad lust att göra saker
  • Förändrad aptit

När vi drabbas av psykisk ohälsa kan det manifestera sig på en rad olika sätt. Det kan handla om ångest, en obehaglig känsla i kroppen, oro, sömnproblem och stress.

Det kan i sin tur leda till att man isolerar sig och inte känner samma ork eller lust som man brukade göra. Man kan uppleva förändringar i aptit eller andra vanor. Det kan också leda till fler negativa tankar eller att man inte längre känner någonting alls. Slutligen får det konsekvenser för relationer, jobbprestationer och även den fysiska hälsan.

Om du upplever att din egen förmåga att dig ur de negativa banorna inte räcker till är det dags att kontakta en psykolog. Vi på Svea KBT har lång erfarenhet av att hjälpa personer som befinner sig i jobbiga situationer de inte klarar av att hantera själva.

Börja din behandling inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en privat psykolog eller psykoterapeut i Södermalm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att din terapi kan sättas igång så fort som möjligt och du slipper långa väntetider med frustrerande stress.

Du får snabbast en tid genom att boka online. Om du är upptagen på dagtid kan du även träffa våra psykologer på kvällstid eller helger vilket gör att du enkelt kan hitta en tid som passar dig.

Vi är specialister på KBT terapi

I vår psykologverksamhet behandlar vi utifrån KBT perspektivet. KBT betyder kognitiv beteendeterapi och är den metod som fungerar bäst för behandling av en rad olika mentala problem och psykisk ohälsa. I korthet går den ut på att identifiera och ändra på negativa tankemönster och beteenden i ditt vardagsliv och i olika situationer.

Hos oss kan du även få ACT och DBT terapi. Svea KBT ligger i framkant inom moderna behandlingsmetoder och tillhör de främsta inom kognitiv beteendeterapi. Alla behandlingar anpassas efter individen och det individuella behovet för att uppnå bäst resultat.

Våra psykologer kan hjälpa dig med individuell terapi, parterapi, tillhandahålla barnpsykologi och ungdomspsykologi, behandling mot social fobi, ångest och oro samt ett flertal andra problem som kan uppstå i livet.

Parterapi

Ibland behöver vi hjälp i våra relationer. Parterapi har blivit mycket vanligare de senaste åren och är en framgångsrik metod för par att hitta en bättre väg framåt.  

Om du behöver parterapi kan våra parterapeuter självklart erbjuda hjälp. Om du känner att din relation kan behöva stöd och hjälp, och du vill hitta en väg framåt med din partner är du varmt välkommen att kontakta oss. Våra psykologer har lång erfarenhet av att guida relationer framåt med hjälp av terapi och metoden IBCT. Läs mer om vår parterapi i Södermalm.

Barn och ungdomar

På vår mottagning hjälper vi både barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Tack vare vår garanti om tid inom 3 dagar kan vi snabbt påbörja behandlingar av barn och unga som mår dåligt.

Vi genomför KBT-behandling, ger föräldrastöd, rådgivning och anpassar samtalen efter livssituationen och behoven som varje barn, ungdom eller familj har. Läs mer om våra barnpsykologer i Södermalm.

Våra psykologmottagningar i Stockholmsområdet

Vad kostar ett besök hos en psykolog på Södermalm?

Erbjuder ni psykoterapi på Södermalm?

Ja vi erbjuder psykoterapi på Södermalm. Alla behandlingar anpassas till det individuella behovet.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Södermalm
Ringvägen 100
118 60 Stockholm
Info@sveakbt.se
Tel 08 449 96 98
Öppettider
vardagar 08-21
Helger 09-20

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i Skanstull i centrala delarna av Södermalm. Om du har bil finns det parkeringsplatser kring Åsögaraget och Östgötagatan.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Skanstull på tunnelbanans gröna linje.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.