Psykolog i Solna

om Svea KBT solna

Söker du psykolog i Solna? Då är välkommen till vår nya mottagning på Solna Torg 19 beläget mitt i Solna centrum. Här tar vi emot patienter för terapi och behandling för mental ohälsa och psykiska problem. Vi riktar oss till privatpersoner, företag och andra verksamheter.

Erfarna och kompetenta psykologer

Experter inom KBT terapi

Välj den psykolog som passar dig

Få tid inom 3 dagar

Mottagning i Solna centrum

Generösa öppettider

Omdömen från tidigare patienter

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

”Tack för bra hjälp när jag behövde den som mest. Varmt och förtroendeingivande bemötande och känslan att verkligen bli tagen på allvar.”

Tidigare patient

”Sökte hjälp för ångest och oro och möttes av en mycket kunnig och professionell psykolog som hjälpte mig. Jag kände mig trygg och säker och det är viktigt när man inte mår så bra. Hjälpen uppskattas så oerhört och jag tackar er för hjälpen!”

Tidigare patient

Min terapeut på Svea KBT var trevlig, proffsig och inte minst effektiv. Han tog verkligen sin roll på allvar och drev varsamt fram resultat. Uppskattade att ha en person som verkligen ville se förändring och inte att jag skulle fastna i terapin och fortsätta komma varje vecka.”

Tidigare patient

”Väldigt nöjd med den hjälp jag fick här. Hade stora sömnproblem sedan ett år tillbaka, men fick hjälp att hantera dessa på bara fem sessioner. Skönt att slippa sömntabletter nu! Tack.”

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

När är det bra att prata med en psykolog?

Det är lätt hänt att man hamnar i en livskris, drabbas av depression, nedstämdhet, oro eller kanske relationsproblem. Om upplever att du inte kan bryta negativa mönster själv eller om du har någon närstående som behöver hjälp finns vi här för dig. En behandling hos våra psykologer kommer att stärka din självkänsla, ge bättre självinsikt och skapa en stabil plattform för att må bättre och höja din livskvalitet.

Att få hjälp av en psykolog för att hantera mental ohälsa är vanligt i dagens samhälle. Stigmat med att söka hjälp för att man mår dåligt har försvunnit och vi pratar mer öppet om vikten av att må bra. Om du lider av mentala problem eller behöver hjälp att hantera personliga utmaningar får du gärna kontakta oss på Svea KBT för en konsultation om både lämpliga behandlingsmetoder samt rekommendationer om psykologer som passar bäst för just dig.

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Solna Torg 19

Få rekommendation om bästa psykologen i Solna för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa psykolog och behandling i Solna för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Parterapi

Ibland behöver vi hjälp i våra relationer. Parterapi har blivit mycket vanligare de senaste åren och är en framgångsrik metod för par att hitta en bättre väg framåt.  

På vår mottagning i Solna centrum erbjuder vi både både parterapi och familjeterapi. Läs mer om vår parterapi i Solna här.

Barn och ungdomar

På vår mottagning hjälper vi både barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Tack vare vår garanti om tid inom 3 dagar kan vi snabbt påbörja behandlingar av barn och unga som mår dåligt. Här kan du läsa mer om vår barnpsykolog i Solna.

Du bokar detta på samma sida.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Psykologer som arbetar i Solna

Vi som arbetar här är licensierade psykologer och psykoterapeuter som har både kunskapen och utbildningen för att kunna hjälpa dig som vill bryta negativa mönster och öka din livskvalitet. Vi kommer hjälpa dig att bearbeta svåra händelser, att stärka din självkänsla, identifiera problem eller helt enkelt att lyssna när du behöver prata om personliga saker och andra inte har tid.

KBT behandling i Solna

Vi erbjuder Kognitiv beteendeterapi (KBT) som grund för våra behandlingar. KBT fokuserar på att ändra på negativa tankar och handlingsmönster i vardagen med hjälp av exponeringsterapi och är idag den vanligaste metoden som används för att hjälpa patienter att må bättre.

Det är en behandlingsmetod som har stark vetenskaplig grund och som har bevisat god effekt på ett stort antal problem såsom depression, ångest och oro, nedstämdhet, fobi, konflikthantering, livskriser och att hantera psykiska problem vid sjukdomar. Läs mer information om KBT terapi här.

Vi erbjuder även psykodynamisk terapi, ACT, DBT (läs mer om DBT här), barn och familjestöd samt parterapi i Solna. Alla våra terapier och behandlingar baseras på evidens och vetenskapliga metoder. Du kan alltid vara säker på att vi följer den senaste forskningen och att psykologen som behandlar dig är legitimerad psykolog med hög erfarenhet av att hjälpa patienter till ett bättre liv.

Samtalsrum Solna
Reception i Solna

Målet med vår terapi

Målet med vår terapi är att du ska kunna lindra dina symptom, helt enkelt må bättre och kunna hantera de utmaningar du ställs inför med hjälp av rätt verktyg och strategier. Vi utgår alltid ifrån dig och din unika situation.

Att anpassa terapin så att det passar för individens behov är en av våra viktigaste principer. Det innebär också att vi gärna rekommendera vissa psykologer som vi tror skulle passa bäst för dig och de utmaningar som du står inför.

Tillsammans med din psykolog kommer du att arbeta fram verktyg och lösningar som är bestående, ger god effekt och kommer ge dig en högre livskvalitet.

Fördelen med att besöka en privat psykolog

Tack vare att vi är privata psykologer har vi större möjligheter att erbjuda terapiformer som landstinget, vårdcentral och andra offentliga verksamheter inte har resurser att erbjuda.

Vi har även generösa öppettider både på vardagar och helger för att du alltid ska kunna hitta en lämplig tid som passar dig. Hos offentliga verksamheter får du ofta inte välja psykolog själv vilket kan skapa negativa effekter om du känner att du och din terapeut inte passar ihop.

Hos oss får du alltid välja behandlare helt själv och du kan även byta utan krångel om du föredrar en annan terapeut. Eftersom Svea KBT i Solna är en privat psykolog har vi inget avtal med landstinget och inte heller något högkostnadsskydd.

Samtalsrum i Solna

Du kan även besöka våra andra psykologmottagningar i Stockholmsområdet

Vanliga frågor

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Vanligtvis kan du träffa en psykolog inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via  så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på  eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.