Boka parterapi på Södermalm – familjerådgivning

Söker du efter parterapi i Södermalm? På vår mottagning vid Skanstull tar vi emot par, vänner och familjemedlemmar för terapi och behandling. Du hittar oss vid Ringvägen 100.

Hos Svea KBT arbetar legitimerade psykologer med parterapi som specialitet och med god erfarenhet av parterapeutiskt arbete samt familjerådgivning.

Alla våra psykologer i Södermalm är legitimerade och du kan därför vara trygg med att du får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter dig och dina behov. Och självklart kan du träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

Berättelser från våra patienter i Södermalm

Läs omdömen från tidigare patienter och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

Valentina H
Sep 28
Johan Andren D.
Jun 10
Tack för allt! Otroligt nöjd.
Hugo T.
Jun 10
Friendly and warm staff, easy to get hold of.
Johan T.
Jun 10
Väldigt bra psykolog!
Tomas B.
Jun 10
Fantastiska människor. Professionella och inkännande😀
Chicken B.
Jun 10
Tack för det professionella och empatiska bemötandet./Jonathan
Otilia W.
Jun 03
Svea KBT var utmärkta från första kontakt. Jag känner mig trygg med dem.
js_loader

Parterapeuter som arbetar på Södermalm

Eva S
Leg. Psykolog

Andrea W

Leg. Psykolog
Martin S
Leg. Psykolog

Läs mer om våra psykologer.

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Södermalm inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att ni får träffa en psykolog i Södermalm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att er parterapi kan sättas igång så fort som möjligt och ni slipper långa väntetider med frustrerande stress.

Då vi är en privat psykologmottagning kan vi erbjuda er behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Du får snabbast en tid genom att boka online. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om psykologer. Vi erbjuder även parterapi centralt i StockholmKungsholmen, Solna och Östermalm.

Boka din psykolog online nu

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT Södermalm arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Här kan du läsa mer om parterapi

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Hur kan parterapi hjälpa en relation?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra parterapeuter

Vad kostar parterapi på Södermalm

Hur lång tid tar en behandling?

Alla behandlingar skräddarsys till er och ert behov. Men genomsnittet ligger på 5 – 20 besök

Hjälper ni med Äktenskapsrådgivning?

Ja hos oss kan ni få äktenskapsrådgivning och familjerådgivning.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Södermalm
Ringvägen 100
118 60 Stockholm
Info@sveakbt.se
Tel 08 449 96 98
Öppettider
vardagar 08-21
Helger 09-20

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i Skanstull i centrala delarna av Södermalm. Om du har bil finns det parkeringsplatser kring Åsögaraget och Östgötagatan.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Skanstull på tunnelbanans gröna linje.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.