Parterapi på Södermalm – familjerådgivning

om Svea KBT Södermalm

Söker du efter parterapi i Södermalm? På vår mottagning vid Hornstull tar vi emot par, vänner och familjemedlemmar för terapi och behandling. Du hittar oss vid Hornsgatan 172.

Erfarna och kompetenta parterapeuter

Experter inom IBCT terapi

Välj den psykolog som passar er

Få tid inom 3 dagar

Mottagning i Hornstull

Generösa öppettider

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Hornsgatan 172

Få rekommendation om bästa parterapeuten på Södermalm för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa parterapeut och behandling på Södermalm för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Få hjälp av en legitimerad parterapeut på Södermalm inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att ni får träffa en psykolog i Södermalm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att er parterapi kan sättas igång så fort som möjligt och ni slipper långa väntetider med frustrerande stress.

Då vi är en privat psykologmottagning kan vi erbjuda er behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Du får snabbast en tid genom att boka online. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om psykologer. Vi erbjuder även parterapi i Stockholmparterapi i Kungsholmen, parterapi i Solna och parterapi i Östermalm.

Parterapeuter som arbetar på Södermalm

Våra parterapeuter är erfarna psykologer med specialkunskaper inom relationer och parterapi. Vi erbjuder en trygg och professionell miljö för er som söker hjälp med att förbättra era relationer.

Du kan alltid vara trygg med att du får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter dig och dina behov. Och självklart kan du träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

Boka din psykolog online nu

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT Södermalm arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Här kan du läsa mer om parterapi

Hur kan parterapi hjälpa en relation?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Inte bara för traditionella par

Parterapi är inte bara för traditionella par utan fungerar lika bra för HBTQ par, familjerelationer, förälder – barn, syskon och vänskapsrelationer.

Vanliga frågor

Priset är 2200 kr / 60 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Vanligtvis kan du träffa en parterapeut inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via info@sveakbt.se så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på info@sveakbt.se eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Vägbeskrivning till vår psykologmottagning på Södermalm

Med Bil
Vi finns i Hornstull i centrala delarna av Södermalm. Om du har bil finns det parkeringsplatser kring Åsögaraget och Östgötagatan.

Lokaltrafik

Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Hornstull, Mariatorget eller Zinkensdamm på Röda linje

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.