Psykolog i Stockholm

om Svea KBT Stockholm

Om du söker en psykolog i Stockholm för terapi och behandling är du välkommen till oss på Svea KBT. Vi är privata psykologer med psykologmottagningar i hela Stockholm. Vi erbjuder tid inom 3 dagar och du kan få behandling både på kvällstid och helger vilket gör det enkelt att besöka oss när det passar dig.

Experter inom KBT terapi, parterapi och samtalsstöd

Vi hjälper vuxna, par, barn och föräldrar

Öppet på kvällar och helger

Psykologmottagningar i hela Stockholm

Få rekommendation om psykolog

Tid inom 3 dagar

Omdömen från tidigare patienter

”Oerhört proffsiga då en nära vän till mig fick den hjälp han behövde av en jättefin och duktig psykolog.” 

Tidigare patient

”Min terapeut på Svea KBT var trevlig, proffsig och inte minst effektiv. Han tog verkligen sin roll på allvar och drev varsamt fram resultat. Uppskattade att ha en person som verkligen ville se förändring och inte att jag skulle fastna i terapin och fortsätta komma varje vecka .”

Tidigare patient

”Sökte hjälp för ångest och oro och möttes av en mycket kunnig och professionell psykolog som hjälpte mig. Jag kände mig trygg och säker och det är viktigt när man inte mår så bra. Hjälpen uppskattas så oerhört och jag tackar er för hjälpen!”

Tidigare patient

”Väldigt nöjd med den hjälp jag fick här. Hade stora sömnproblem sedan ett år tillbaka, men fick hjälp att hantera dessa på bara fem sessioner. Skönt att slippa sömntabletter nu! Tack”

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

Hur vi kan våra psykologer hjälpa dig?

Våra psykologer kan hjälpa till att behandla en mängd olika besvär och utmaningar som påverkar ditt välbefinnande. Här är några exempel på områden där våra psykologer kan vara till stor hjälp:

 • Ångest och stresshantering: Få verktyg och strategier för att hantera ångest, oro och stressrelaterade problem som kan påverka hur du fungerar i vardagen.
 • Depression och nedstämdhet: Arbeta tillsammans med våra psykologer för att förstå och hantera din depression, hitta coping-mekanismer och återupptäcka glädjen i livet.
 • Relationssvårigheter: Bli mer medveten om dina och andras mönster i relationer och utveckla kommunikationsfärdigheter för att förbättra samvaron med familj, partner eller vänner.
 • Självkänsla och självförtroende: Utveckla en positiv självbild, öka självkänslan och lära dig att hantera negativa tankemönster som påverkar ditt självförtroende.
 • Kris och trauma: Bearbeta och hantera svåra livshändelser, trauman eller förluster för att återhämta dig och bygga upp en starkare grund för framtiden.
 • Beroendeproblem: Få stöd för att övervinna missbruk och beroendeproblem, och bygg upp hälsosamma strategier för ett hälsosammare liv.
 • Livsövergångar och förändringar: Hantera övergångar som karriärförändringar, separationer, pensionering eller andra livsförändringar med stöd och vägledning av våra psykologer.
 • Sömnproblem: Lär dig effektiva metoder för att förbättra sömnkvaliteten och hantera sömnproblem som insomnia eller mardrömmar.
 • Ätstörningar och kroppsideal: Arbeta med en psykolog för att utveckla ett sundare förhållningssätt till mat, kropp och din självbild.
 • Känslomässig hantering: Lär dig att identifiera, förstå och hantera dina känslor på ett hälsosamt sätt för att främja känslomässig balans och välbefinnande.

Oavsett vilket besvär du upplever kan våra psykologer i Stockholm erbjuda stöd, insikt och verktyg för att hjälpa dig att övervinna hinder och uppnå ett bättre mående.

Kontakta oss

Telefon

08-4494997

Öppettider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

KungsholmenStockholm city
Vasastan, Täby, Södermalm, Solna

Få rekommendation om bästa psykologen i Stockholm för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa psykolog och behandling för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Våra tjänster

Behandlingsformer som Svea KBT erbjuder i Stockholm

psykolog uppsala

Individuell terapi

Individuell behandling med din psykolog

Parterapi

Vi hjälper traditionella par, syskonrelationer, familjerelationer och andra relationsproblem

Barnpsykolog

Vi hjälper ditt barn, ungdom och även dig som förälder med föräldrastöd

Videomöten

Träffa din psykolog online

NPF-utredningar

Svea KBT erbjuder också privata Neuropsykiatriska utredningar för ADHD, ADD och Autism för både vuxna och barn. Läs mer om ADHD-utredning i Stockholm.

Vanliga problem vi behandlar i Stockholm

Ångestproblem och oro

Utmattning

Sömnproblem

Depression

Nedstämdhet

OCD

Missbruk

Problem med självkänsla

PTSD

Fobier

Sociala problem och relationsproblem

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar NPF

Trauma

Ätstörningar

Självskadebeteende

Vi erbjuder KBT-terapi i Stockholm

Våra psykologer är experter inom KBT-terapi, vilket är en vetenskapligt bevisad metod som fungerar för en rad olika åkommor såsom depression, ångest, oro, nedstämdhet, stress, sömnbesvär, fobier, PTSD, panikångest och missbruksproblem.

KBT-terapi innebär att man arbetar med hur man tänker, agerar, tolkar sin omvärld och agerar i olika situationer. Man använder även olika verktyg och strategier för att ändra negativa tankar, reaktioner och kroppsliga besvär.

Vi erbjuder även ACT (acceptance and commitment therapy), DBT (dialektisk beteendeterapi) samt CFT (compassionfokuserad terapi). Dessa terapier ingår i KBT-begreppet men är mer inriktade på specifika problem. Behandlingsmetoden väljs i samråd mellan dig och din psykolog utifrån den situation du befinner dig i och vad du behöver hjälp med. Vi erbjuder även psykodynamisk terapi för den som önskar det.

Psykolog Stockholm
Psykolog Stockholm

Öppettider både kvällar och helger

För dig som är upptagen på dagtid så kan vi erbjuda möjlighet att boka en psykolog även på helger och kvällstid. Det gör det enkelt att snabbt hitta en tid som passar dig oavsett hur dina dagar är planerade.

Vardagar 08-20
Helger 10-16

När du väljer psykologmottagning i Stockholm rekommenderar vi att du väljer den mottagning som geografiskt passar bäst för dig. Psykologerna som arbetar på varje ställe har samma kompetenser. Här har vi listat våra fysiska psykologmottagningar i centrala Stockholmsområdet som du kan besöka:

Hur hittar jag en psykolog i Stockholm?

När du behöver boka en psykolog i Stockholm finns det 3 vanliga sätt för dig som privatperson. Här går vi igenom alternativen.

Vårdcentralen

Att träffa en psykolog genom sin vårdcentral kan vara ett alternativ. Du kontaktar då din vårdgivare och bokar in en tid.

Fördelar:
 • Vanlig patientavgift.
Nackdelar:
 • Långa väntetider på grund av brist på psykologer.
 • Det finns inte psykologer på alla vårdcentraler.
 • Du får inte välja psykolog själv.
 • Begränsat antal samtal på grund av vårdköer.
 • Psykologen måste först ställa en diagnos för att du ska få behandling.
 • Du måste uppfylla kriterierna för en psykiatrisk diagnos och dina problem måste vara tillräckligt omfattande för att du ska få vård.
 • Delat journalsystem. Det betyder att alla vårdgivare har tillgång till anteckningarna som skrivits om dig.

Digitala vårdappar

Idag finns det många digitala vårdgivare som erbjuder sina tjänster via appar eller dator.

Fördelar:
 • Det är enkelt att ladda ned en vårdapp och sköta besöken hemifrån.
 • Vanlig patientavgift och man kan få tid snabbt.
Nackdelar:
 • Korta samtal. 10-25 minuter vilket kan göra att du som patient känner att du inte får tillräckligt med tid med psykologen.
 • Enbart videobesök. Ibland vill man träffa sin psykolog ansikte mot ansikte för bättre personlig kontakt.
 • Begränsat med samtal. På grund av långa vårdköer har antal möten du kan få begränsats.
 • Psykologen måste ställa en diagnos för att du ska få rätt till behandling.
 • Du måste uppfylla kriterierna för en psykiatrisk diagnos för att ha rätt till behandling.
 • Delat journalsystem med övriga vården. Det innebär att alla vårdgivare kan se anteckningarna om dig.

Fördelar med att träffa en privat psykolog hos Svea KBT

 • Korta väntetider. På våra psykologmottagningar i Stockholm får du möta din psykolog inom 3 dagar. Men ofta har vi tider inom 24 timmar.
 • Skickliga psykologer. I Stockholm arbetar endast psykologer som har valts omsorgsfullt och uppfyller våra höga krav på kompetens, utbildning samt personliga egenskaper som passar våra patienter, precis som våra psykologer på övriga mottagningar runtom i Sverige.
 • Gott om tid vid varje möte. Du behöver aldrig känna dig stressad eller att det inte finns tid för viktiga delar i behandlingen.
 • Fritt val. Du får alltid välja själv vilken psykolog du vill träffa samt vilken mottagning du vill besöka. Vi ger dig gärna rekommendationer baserat på dina behov. Fyll i vårt formulär.
 • Enkelt att boka tid. Du kan enkelt boka tid via vår onlinebokning som alltid är öppen, eller genom att ringa eller maila oss, så gör vi bokningen åt dig.
 • Skräddarsydd behandling. Hos oss får du personligt anpassad behandling som är unik och helt skräddarsydd efter just dina behov och önskemål.
 • Direktkontakt. Du har alltid direktkontakt med din psykolog.
 • Dina önskemål styr behandlingen. Terapin sker helt på dina villkor – så länge, ofta eller sällan du vill.
 • Inget krav på diagnos. Det krävs ingen diagnos för att träffa våra psykologer. Du bestämmer själv om du behöver behandling.
 • Sekretess. Vi har slutet journalsystem som ingen annan har tillgång till förutom du själv och din psykolog.
Tänk på:
 • Frikort och patientavgift gäller inte hos oss eftersom vi är privata psykologer. Du behöver finansiera dina egna besök då det inte går under den statliga vården. Du kan antingen betala på plats, via faktura eller köpa samtal till ett paketpris. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för terapi, men även kontakta din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag för att se om de kan hjälpa dig. Att välja en vårdgivare som gör skillnad är ett beslut som kan få en stor betydelse i ditt liv.

Psykologer i Stockholm

Vanliga frågor

Individuell terapi (även barnpsykolog och videomöte) kostar 1600 kr. Sessionerna är 45 minuter per tillfälle. Parterapi kostar 2200 kr och är 60 minuter långa per tillfälle.

Svea KBT är Sveriges största privata psykologföretag som erbjuder fysiska besök hos legitimerade psykologer. Hos oss får du tid inom 3 dagar efter bokad tid tack vare vår tidsgaranti. För dig som bor i Stockholm och behöver hjälp att må bättre så är vi ett bra alternativ till olika appar och vårdcentralens långa väntetider.

Du kan oftast få en snabb tid, garanterat inom 3 dagar men om du ringer oss kan vi ofta erbjuda en tid samma dag.
Det är bra att veta att Svea KBT inte är någon akutverksamhet. Har du akuta besvär med tankar om att ta ditt liv ska du ringa 112 eller vända dig till akutpsykiatrin.

Om du behöver omboka eller avboka din tid är det enklaste att kontakta din psykolog direkt, antingen på mail eller telefon. Du kan även kontakta vår reception på  eller ringa oss på 08-4494997 så hjälper vi dig.
Vi har en avbokningspolicy på 24 timmar, vilket innebär att du måste boka om eller avboka din tid senast 24 timmar innan samtalet för att undvika debitering. Avbokar du inom mindre än 24 timmar innan bokad tid eller om du uteblir från besöket, får du betala hälften av bokningsavgiften.

Nej man binder sig inte till något mer än det bokade samtalet. Efter första samtalet kan man välja att inte fortsätta.

Privata aktörer har stor möjlighet att anpassa behandlingen helt efter dina behov. Vi är inte begränsade i hur ofta eller hur länge vi kan träffa en klient och du behöver inte uppfylla kriterierna för en diagnos för att få hjälp hos oss. Du får tid snabbt, har en kontinuerlig dialog med din psykolog och får hjälp på dina villkor och alltid av kunnig och erfaren psykolog.

Nej, du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss.

Nej. Vi är inte anslutna till regionerna och har därför inte högkostnadsskydd. Vi är en helt privat mottagning vilket gör att du behöver finansiera besöken själv. Dock kan du undersöka med ditt försäkringsbolag eller arbetsgivare, som ibland kan stå för dessa typer av vårdkostnader.

Hitta till vår mottagning i Stockholm

Besöksadress

Svea KBT
Sankt Eriksgatan 29
112 39 Stockholm

Tel 08-4494997

Öppettider

Vardagar 08-20
Helger 10-16

Med bil
Vi finns i centrala Kungsholmen vid Fridhemsplan. Om du kör bil kan du exempelvis parkera vid St Eriksplans parkeringshus.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Fridhemsplan. Men det finns många olika alternativ som du kan använda. Gå gärna till SL:s trafikplanerare.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.

Övrig fakta om Stockholm
Län – Stockholms Län
Befolkningsmängd – 1 617 407 (Stockholms tätort 2020)
Kommun – Stockholms kommun