Träffa psykolog på Östermalm

Välkommen till vår psykologmottagning på Östermalm. Hos oss på Svea KBT får du hjälp med psykologsamtal, KBT-terapi, psykoterapi, parterapi, coaching, handledning och andra psykologtjänster. Du hittar oss på Birger Jarlsgatan 2 mitt i hjärtat av Östermalm nära både Strandvägen och Berzeeli park. Vi hjälper både privatpersoner och företag.

”Vår mottagning på Östermalm har flyttat till Hötorget!”

Du kan nu besöka vår nya fina psykologmottagning belägen på Hötorget. Läs mer här psykologmottagning i city.

Vi är privata psykologer med lång erfarenhet och kompetens inom terapi och behandling. Vi arbetar efter ledorden kompetens, evidens och tillgänglighet. Du som patient får alltid träffa en skicklig psykolog som arbetar med väl beprövade behandlingsmetoder, och du kan träffa oss på tider som passar dig. Om du söker psykolog på Östermalm så är du välkommen till oss!

Berättelser från våra patienter i Stockholm

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

[brb_collection id=”4727″]

Psykologer som arbetar på Östermalm

Matilda N

Leg. Psykolog

Jag har en bred erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa, både utredning, behandling och personlig utveckling. Problemområden som jag har arbetat mycket med är bland annat ångestproblematik, nedstämdhet, tvångssyndrom, känslohantering mm. Därtill har jag arbetat mycket med autism, både vad gäller utredning och behandlande insatser samt föräldrarådgivning i flera former.

Tjänster vi erbjuder på Östermalm

Grunden i våra behandlingar är KBT terapi som är en evidensdriven och vetenskapligt bevisad metod som hjälper vid en rad psykiska problem. Här är några av våra populäraste tjänster.

Vanliga problem vi behandlar

Det finns tillfällen i livet då vi helt enkelt inte är oss själva. Kanske upplever man ångest, känner sig låg eller deprimerad. Det kan vara sömnsvårigheter eller stress som förstör din vardag eller påträngande och jobbiga tankar som är svåra att hantera.

Om du brottas med mentala problem som gör att du inte fungerar som vanligt eller som gör att du inte tar dig igenom din vardag utan problem så är det dags att söka psykologhjälp. Vi som arbetar på psykologmottagningen är legitimerade psykologer och specialister inom psykologisk behandling med bakgrund och erfarenhet av att behandla problem såsom trauma, ångest, depression, stress, tvång, självskada, sömnsvårigheter, tinnitus och relationsproblem.

Oavsett vilka dina utmaningar är kommer vi att stötta och leda dig till att hitta de verktyg du behöver för att bryta negativa mönster och höja din livskvalitet. Vi har både utbildning och kompetens att erbjuda dig en rad olika behandlingsmetoder beroende på vad som passar bäst för just dig.

Boka tid

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen. Du får en tid inom 3 dagar och vi har tillgängliga tider på dagar, kvällar och helger. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss. Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en privat psykolog eller psykoterapeut i Östermalm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att din terapi kan sättas igång så fort som möjligt och du slipper långa väntetider med frustrerande stress.

Du får snabbast en tid genom att boka online. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig.

Träffa psykolog på andra mottagningar i Stockholm

Svea KBT driver psykologmottagningar på flera olika ställen runt om i centrala Stockholm. Du kan läser mer via länkarna nedan om du är intresserad av att träffa en psykolog på andra ställen.

Vi är specialister på KBT terapi

I vår psykologverksamhet behandlar vi utifrån KBT perspektivet. KBT betyder kognitiv beteendeterapi och är den metod som fungerar bäst för behandling av en rad olika mentala problem och psykisk ohälsa. I korthet går den ut på att identifiera och ändra på negativa tankemönster och beteenden i ditt vardagsliv och i olika situationer.

Hos oss kan du även få ACT och DBT terapi. Svea KBT ligger i framkant inom moderna behandlingsmetoder och tillhör de främsta inom kognitiv beteendeterapi. Alla behandlingar anpassas efter individen och det individuella behovet för att uppnå bäst resultat.

Våra psykologer kan hjälpa dig med individuell terapi, parterapi, tillhandahålla barnpsykologi och ungdomspsykologi, behandling mot social fobi, ångest och oro samt ett flertal andra problem som kan uppstå i livet.

Parterapi

Om du behöver parterapi kan våra parterapeuter självklart erbjuda hjälp. Om du känner att din relation kan behöva stöd och hjälp, och du vill hitta en väg framåt med din partner är du varmt välkommen att kontakta oss. Våra psykologer har lång erfarenhet av att guida relationer framåt med hjälp av terapi och metoden IBCT. Här kan du läsa mer information om vår parterapi på Östermalm.

Barn och ungdomar

På vår mottagning hjälper vi både barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Tack vare vår garanti om tid inom 3 dagar kan vi snabbt påbörja behandlingar av barn och unga som mår dåligt.

Vi genomför KBT-behandling, ger föräldrastöd, rådgivning och anpassar samtalen efter livssituationen och behoven som varje barn, ungdom eller familj har. Läs mer om vår barnpsykolog på Östermalm här.

Målet med våra terapi

Målet med vår terapi är att du ska kunna lindra dina symptom, helt enkelt må bättre och kunna hantera de utmaningar du ställs inför med hjälp av rätt verktyg och strategier. Vi utgår alltid ifrån dig och din unika situation.

Att anpassa terapin så att det passar för individens behov är en av våra viktigaste principer. Det innebär också att vi gärna rekommendera vissa psykologer som vi tror skulle passa bäst för dig och de utmaningar som du står inför.

Tillsammans med din psykolog kommer du att arbeta fram verktyg och lösningar som är bestående, ger god effekt och kommer ge dig en högre livskvalitet.

Legitimerad Psykolog är en kvalitetsstämpel

När du besöker vår mottagning på Östermalm kommer du att träffa en legitimerad psykolog. Detta är en kvalitetsstämpel som betyder att den behandlande terapeuten har en 5-årig psykologutbildning på ett Svenskt Universitet och är legitimerad av socialstyrelsen.

Du kan vara trygg med att våra medarbetare är både kompetenta och erfarna att genomföra behandling och terapi med hjälp av evidensdrivna metoder som är moderna och effektiva.

Fördelen med att besöka en privat psykolog

Tack vare att vi är privata psykologer har vi större möjligheter att erbjuda terapiformer som landstinget, vårdcentral och andra offentliga verksamheter inte har resurser att erbjuda.

Vi har även generösa öppettider både på vardagar och helger för att du alltid ska kunna hitta en lämplig tid som passar dig. Hos offentliga verksamheter får du ofta inte välja psykolog själv vilket kan skapa negativa effekter om du känner att du och din terapeut inte passar ihop.

Hos oss får du alltid välja behandlare helt själv och du kan även byta utan krångel om du föredrar en annan terapeut. Eftersom Svea KBT är en privat psykolog har vi inget avtal med landstinget och inte heller något högkostnadsskydd.

Vanliga frågor

Vad kostar ett besök hos en psykolog på Östermalm?

Erbjuder ni psykoterapi på Östermalm?

Ja vi erbjuder psykoterapi på Östermalm. Alla behandlingar anpassas till det individuella behovet.

Hur lång tid tar en behandling eller terapi?

Längden på behandling varierar beroende på vilken typ av problematik som du söker hjälp för. Men generellt brukar det räcka med 5-15 sessioner.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Östermalm
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Tel 08 449 96 94
Öppettider
vardagar 08-20
Helger 10-16

Hitta till vår mottagning