Psykolog i Vasastan

Svea KBT vasastan

Söker du psykolog och psykoterapi i Vasastan? Då är du välkommen till oss på Svea KBT. Vi är privata psykologer med mottagning i centrala Vasastan. Du hittar oss på Odengatan 106 vid Sankt Eriksplan. Här kan både privatpersoner och företag få hjälp av våra skickliga psykologer och psykoterapeuter som har lång erfarenhet av att behandla psykiska problem och mental ohälsa.

Tid inom 3 dagar

Öppet på kvällar och helger

Experter inom KBT terapi, parterapi och samtalsstöd

Psykologmottagning i centrala Vasastan

Få rekommendation om psykolog

Vi hjälper vuxna, par, barn och föräldrar

Svea KBT Vasastan

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Få rekommendation om behandling och bästa psykologen i Vasastan för just dina behov

Om du vill få rekommendation om behandling och bästa psykolog för just dina behov är du välkommen att kontakta oss via formuläret. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Psykologer som arbetar i Vasastan

Våra psykologer och psykoterapeuter i Vasastan är legitimerade av Socialstyrelsen och är specialister inom Kognitiv beteendeterapi. Hos oss kan du känna dig trygg med att du får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter dig och dina behov. Självklart kan du välja mellan att träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

KBT terapi i Vasastan

Grunden i våra behandlingar är KBT terapi som är en evidensdriven och vetenskapligt bevisad metod som hjälper vid många olika psykiska problem. I korthet går KBT ut på att identifiera och ändra negativa tankemönster och beteenden. Vi erbjuder även ACT (acceptance and commitment therapy) och DBT (dialektisk beteendeterapi) samt IBCT vid parterapi. Behandlingsmetoden väljs i samråd mellan dig och din psykolog utifrån den situation du befinner dig i och vad du behöver hjälp med. Vi erbjuder även psykodynamisk terapi för den som önskar det.

Boka psykolog

Parterapi i Vasastan

Ibland behöver vi hjälp i våra relationer. Parterapi har blivit mycket vanligare de senaste åren och är en framgångsrik metod för par att hitta en funktionell väg framåt. Det kan finnas många olika orsaker till att en relation inte mår bra. Det kan till exempel handla om att du och din partner har ständiga konflikter, brist i kommunikationen eller olika syn på ekonomin. Det kan också handla om avsaknad av närhet, otrohet eller sexuella problem. Kanske har ni glidit ifrån varandra eller så sårar ni oavsiktligt varandra gång på gång.

Oavsett anledning är du och din partner varmt välkomna att kontakta oss för att hitta en gemensam väg framåt i er relation. Våra psykologer har lång erfarenhet av att guida relationer framåt med hjälp av terapi och metoden IBCT (integrative behavioral couples therapy).

Barnpsykolog och föräldrastöd i Vasastan

Vi erbjuder terapi för barn i Vasastan. Om ditt barn lider av psykisk ohälsa kan våra barnpsykologer hjälpa ditt barn. Vi erbjuder även föräldrastöd till dig som vårdnadshavare. Det är tyvärr inte ovanligt att barn och ungdomar lider av psykisk ohälsa idag. Ohälsan kan till exempel bestå av nedstämdhet, ilska eller rädsla. Det kan också röra sig om specifika beteenden som orsakar problem i barnets och familjens liv.

Vi genomför KBT-behandling, ger föräldrastöd, rådgivning och anpassar samtalen efter livssituationen och behoven som varje barn, ungdom eller familj har.

Få hjälp inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en psykolog i Vasastan inom tre dagar efter att du har bokat tid hos oss. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och du slipper långa väntetider. Då vi är privata psykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Öppettider både kvällar och helger

För dig som är upptagen på dagtid så kan vi erbjuda möjlighet att boka en psykolog även på helger och kvällstid. Det gör det enkelt att snabbt hitta en tid som passar dig oavsett hur dina dagar är planerade. Du kan ser våra öppettider längre ned på sidan.

Legitimerad Psykolog är en kvalitetsstämpel

När du besöker våra mottagningar i Stockholm kommer du att träffa en legitimerad psykolog – psykoterapeut. Detta är en kvalitetsstämpel som betyder att den behandlande terapeuten har en 5-årig psykologutbildning på ett Svenskt Universitet och är legitimerad av socialstyrelsen. Du kan vara trygg med att våra medarbetare är både kompetenta och erfarna.

Vanliga problem våra psykologer behandlar

Vår terapi och behandling för dig som enskild individ kan rikta sig mot till exempel depression, social fobi, ångest, ältande, självkritik, oro, tvångstankar, OCD, PTSD, stress och utmattning, sömnproblem och ett flertal andra problem som kan uppstå i livet. 

Vanliga frågor

Individuell terapi (även barnpsykolog och videomöte) Kostar 1600 kr / 45 minuter. Se alla priser här.

Vanligtvis kan du träffa en psykolog inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-400 16 770 eller maila oss via så kan vår reception hjälpa dig.

Om du behöver omboka eller avboka din tid är det enklaste att kontakta din psykolog direkt, antingen på mail eller telefon. Du kan även kontakta vår reception på  eller ringa oss på 08-400 16 770 så hjälper vi dig.
Vi har en avbokningspolicy på 24 h, vilket innebär att du måste boka om eller avboka din tid senast 24 timmar innan samtalet för att undvika full debitering. Avbokar du inom mindre än 24 timmar innan bokad tid eller om du uteblir från besöket, får du betala fullt pris.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns vid Sankt Eriksplan i Vasastan. Om du kör bil kan du exempelvis parkera vid st eriksplans parkeringshus.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanans gröna linjer. Du stiger av vid hållplats Odenplan eller Sankt Eriksplan. Men det finns många olika alternativ som du kan använda. Gå gärna till SL:s trafikplanerare.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.

Fakta om vasastaden:

Tillhör Norrmalms stadsdel samt Stockholms innerstad
Andra mer kända stadsdelar är Röda bergen, Sibirien, Atlasområdet, Rörstrand och Birkastan.
mer information om Vasastaden.