Träffa psykolog i Vasastan

Söker du psykolog och psykoterapi i Vasastan? Då är du välkommen till oss på Svea KBT. Här kan både privatpersoner och företag få hjälp av våra skickliga psykologer och psykoterapeuter som har lång erfarenhet av att behandla psykiska problem och mental ohälsa.

Vi är privata psykologer med mottagning i centrala Vasastan. Du hittar oss på Odengatan 106 vid Sankt Eriksplan.

Våra psykologer och psykoterapeuter i Vasastan är legitimerade av Socialstyrelsen och är specialister inom Kognitiv beteendeterapi. Hos oss kan du känna dig trygg med att du får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter dig och dina behov. Självklart kan du välja mellan att träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

Berättelser från våra patienter i Stockholm

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

eva J.
Oct 22
Väldigt trevligt bemötande. Enkelt att boka psykolog som också är skickliga! Jag kan rekommendera... starkt!läs mer
Robin P.
Jul 22
Kom i kontakt med Roland så kunde jag knappt köra bil, sova eller fungera.10 besök senare så... flyter livet på i ett mycket behagligt tempo.Styrkan i detta är alla verktyg som jag fick med mig och att jag även nu efter avslutad behandling kan fortsätta använda.Evigt tacksam ♥️läs mer
Nadja H.
Jul 22
tack för all hjälp!!!
Tack!
Ulrika E.
Feb 19
Så himla glad att jag hittade er, hade inte fixat detta själv! Kom till er med ångest och... deppighet och kände mig helt fast i ekorrhjulet. Bara krav och måsten från alla håll. Jag fick många kbt-verktyg av er för att hantera negativa tankar och starka känslor, men den viktigaste insikten var att jag själv kan påverka mitt liv och mig själv mycket mer än jag trott! Tack för det, jag kommer ha med mig detta för resten av mitt liv!läs mer
Johan N.
Nov 18
Tack igen för bra hjälp. Jag har dagligen nytta av verktygen och övningarna jag lärde mig hos er!
Ragnar S.
Aug 18
js_loader

Psykologer som arbetar i Vasastan

Jakob H
Leg. Psykolog
Jasmine P
Leg. Psykolog
Julia L
Psykolog
Maria C
Psykolog
Lina S
Leg. Psykolog

Få rekommendation om behandling och bästa psykologen i Vasastan för just dina behov

Om du vill få rekommendation om behandling och bästa psykolog för just dina behov är du välkommen att kontakta oss via formuläret. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Har du övriga önskemål om psykolog eller behandling kan du skriva dem här

Boka tid

Du kan enkelt boka tid online. Du kan även kontakta oss genom telefon eller formulär så hjälper vi dig med bokningsprocessen.

Få hjälp inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en psykolog i Vasastan inom tre dagar efter att du har bokat tid hos oss. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och du slipper långa väntetider. Då vi är privata psykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Öppettider både kvällar och helger

För dig som är upptagen på dagtid så kan vi erbjuda möjlighet att boka en psykolog även på helger och kvällstid. Det gör det enkelt att snabbt hitta en tid som passar dig oavsett hur dina dagar är planerade. Du kan ser våra öppettider längre ned på sidan.

Våra mottagningar i Stockholmsområdet

Mer om våra psykologer i Stockholm
Mer om våra psykologer på Östermalm
Mer om våra psykologer i City
Mer om våra psykologer på Södermalm
Mer om våra psykologer i Solna
Mer om våra psykologer i Täby

Psykolog-tjänster vi erbjuder i Vasastan

Grunden i våra behandlingar är KBT terapi som är en evidensdriven och vetenskapligt bevisad metod som hjälper vid många olika psykiska problem. I korthet går KBT ut på att identifiera och ändra negativa tankemönster och beteenden. Vi erbjuder även ACT (acceptance and commitment therapy) och DBT (dialektisk beteendeterapi) samt IBCT vid parterapi. Behandlingsmetoden väljs i samråd mellan dig och din psykolog utifrån den situation du befinner dig i och vad du behöver hjälp med. Vi erbjuder även psykodynamisk terapi för den som önskar det.

Vanliga problem våra psykologer behandlar

  • Ångest och nedstämdhet
  • Depression
  • Sömnsvårigheter
  • PTSD
  • Stress och utmattning
  • Ältande
  • Självkritik
  • Tvångstankar och tvångssyndrom

Individuell Terapi

Vår terapi och behandling för dig som enskild individ kan rikta sig mot till exempel depression, social fobi, ångest, oro, tvång, stress och utmattning, sömnproblem och ett flertal andra problem som kan uppstå i livet. 

Parterapi

Ibland behöver vi hjälp i våra relationer. Parterapi har blivit mycket vanligare de senaste åren och är en framgångsrik metod för par att hitta en funktionell väg framåt. Det kan finnas många olika orsaker till att en relation inte mår bra. Det kan till exempel handla om att du och din partner har ständiga konflikter, brist i kommunikationen eller olika syn på ekonomin. Det kan också handla om avsaknad av närhet, otrohet eller sexuella problem. Kanske har ni glidit ifrån varandra eller så sårar ni oavsiktligt varandra gång på gång.

Oavsett anledning är du och din partner varmt välkomna att kontakta oss för att hitta en gemensam väg framåt i er relation. Våra psykologer har lång erfarenhet av att guida relationer framåt med hjälp av terapi och metoden IBCT (integrative behavioral couples therapy). Läs mer om vår parterapi i Stockholm.

Barn och ungdomar

Det är tyvärr inte ovanligt att barn och ungdomar lider av psykisk ohälsa idag. Ohälsan kan till exempel bestå av nedstämdhet, ilska eller rädsla. Det kan också röra sig om specifika beteenden som orsakar problem i barnets och familjens liv. Om ditt barn lider av psykisk ohälsa kan våra psykologmottagningar i Stockholm hjälpa barn och ungdomar upp till 18 år. 

Vi genomför KBT-behandling, ger föräldrastöd, rådgivning och anpassar samtalen efter livssituationen och behoven som varje barn, ungdom eller familj har. Läs mer om att träffa barnpsykolog i Stockholm.

Legitimerad Psykolog är en kvalitetsstämpel

När du besöker våra mottagningar i Stockholm kommer du att träffa en legitimerad psykolog – psykoterapeut. Detta är en kvalitetsstämpel som betyder att den behandlande terapeuten har en 5-årig psykologutbildning på ett Svenskt Universitet och är legitimerad av socialstyrelsen. Du kan vara trygg med att våra medarbetare är både kompetenta och erfarna.

Vad kostar ett besök hos en psykolog i Vasastan

Behöver jag remiss för att besöka er mottagning?

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Hur snabbt kan jag träffa en psykolog?

Vanligtvis kan du träffa en psykolog inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar

Hur bokar jag tid?

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-400 16 770 eller maila oss via info@sveakbt.se så kan vår reception hjälpa dig.

Jag har en fråga som jag inte hittar svaret på

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Vasastan

Odengatan 106

113 22 Stockholm

Info@sveakbt.se

Tel 08-400 16 770

Öppettider

vardagar 08-20

Helger 10-16

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns vid Sankt Eriksplan i Vasastan. Om du kör bil kan du exempelvis parkera vid st eriksplans parkeringshus.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanans gröna linjer. Du stiger av vid hållplats Odenplan eller Sankt Eriksplan. Men det finns många olika alternativ som du kan använda. Gå gärna till SL:s trafikplanerare.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.

Fakta om vasastaden:

Tillhör Norrmalms stadsdel samt Stockholms innerstad
Andra mer kända stadsdelar är Röda bergen, Sibirien, Atlasområdet, Rörstrand och Birkastan.
mer information om Vasastaden.