Parterapi i Solna

Söker du efter parterapi i Solna? Svea KBT erbjuder den bästa och snabbaste vägen att träffa legitimerade parterapeuter som är specialister inom parterapi och relationsproblem.

Vår privata psykologmottagning hittar du i Solna centrum vid solna torg 19. Här arbetar legitimerade psykologer med parterapi som specialitet och med god erfarenhet av parterapeutiskt arbete samt familjerådgivning.

Berättelser från våra patienter

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

Lisa
Feb
Efter att ha sökt i flera år efter rätt psykolog för mig så fick jag rekommendation av en bekant... att vända mig till Svea KBT. Tur som jag hade fick jag komma till Viktoria, som idag betyder så mycket för mig. Jag är så tacksam över allt hon gjort och gör för mig, och för mina framsteg jag gjort och gör tack vare henne. Kan inget annat än att rekommendera framför allt Viktoria, men också hennes kollegor på Svea KBT och deras fantastiskt fina omtanke och mån om allas välmående.läs mer
Jag har gått till Viktoria i 1,5 år och är mer än nöjd. Hon är fantastisk och har hjälpt mig... enormt mkt. Hon får mina varmaste rekommendationer!läs mer
Oerhört proffsiga då en nära vän till mig fick den hjälp han behövde av en jättefin och duktig... psykolog.läs mer
Tack för det fina bemötandet
Väldigt nöjd med den hjälp jag fick här. Hade stora sömnproblem sedan ett år tillbaka, men fick... hjälp att hantera dessa på bara fem sessioner. Skönt att slippa sömntabletter nu! Tackläs mer
Jag hade en lite tuff period under hösten 2015 och valde att söka professionell hjälp. Fick träffa... en kbt-psykolog nästan omgående. Jag kände att personkemin stämde och att han snabbt förstod min situation. Vi träffades en gång i veckan och mellan varje samtal fick jag hemuppgifter där jag skulle träna på att tänka annorlunda i olika lägen. Funkade över min förväntan och efter ett par månader så enades vi om att jag kunde avsluta terapin. Problemen har inte kommit tillbaka efter detta.läs mer
I would reccomened Svea KBT to everyone I know, they are one of the best thing that happened to me!... I got so much professional help and they truly helped me to get my normal life back.Thanks a million for all the help!!/Sandraläs mer
Hej och jättetack för all hjälp jag fått! Det var min man som tjatade på mig att höra av mig men i... efterhand är jag väldigt glad att jag faktiskt gjorde det.Jag tycker jag blev väl bemött och att ni tog er tid att lyssna på mig och när vi väl satte igång med behandlingen fick jag vara med i att utforma den. Idag sover jag bra, känner knappt nån ångest och kan uppskatta livet på ett helt nytt sätt. Åter igen stort tack för hjälpen!!!läs mer
Jwan
Mar
Sökte hjälp för ångest och oro och möttes av en mycket kunnig och professionell psykolog som... hjälpte mig. Jag kände mig trygg och säker och det är viktigt när man inte mår så bra. Hjälpen uppskattas så oerhört och jag tackar er för hjälpen!läs mer
Min terapeut på Svea KBT var trevlig, proffsig och inte minst effektiv. Han tog verkligen sin roll... på allvar och drev varsamt fram resultat. Uppskattade att ha en person som verkligen ville se förändring och inte att jag skulle fastna i terapin och fortsätta komma varje vecka .läs mer
Very satisfied with the service! Highly recommend Svea KBT! The team has been very supportive, and... have accommodated me very well. I work full time and often have difficulty arranging appointments, but the folks at Svea KBT, really went over above my expectations in helping me sort out the logistics. The service has been outstanding, and I really appreciate the efforts of the team in helping me out. Thanks again guys, you are the best!läs mer
Ett fantastiskt bemötande när vår dotter hade problem med återkommande magont! Idag är hon... symtomfri! Otroligt skönt att ta del av Johannes lugn och proffessionalitet. Tack!läs mer
Som elitidrottare är det otroligt viktigt att prestera när det verkligen gäller (vilket jag hade... problem med). Johannes gav mig dom rätta verktygen för att verkligen befinna mig i nuet å prestera på topp utan massor med "hjärnspöken".Johannes hjälpte mig även med att styra upp saker i mitt privata liv. Detta var beteenden som följt mig sen barnsben å som jag hade (tyvärr) accepterat som en del av mig.Så kan verkligen rekommendera Johannes till alla som vill bli en bättre version av sig själva!läs mer
Var väldigt skeptisk till en början, men Johannes har lärt mig kontrollera ilska och irritation,... vilket har gjort min vardag enklare och mer harmonisk. Så tacksam!läs mer
js_loader

Parterapeuter som arbetar i Solna

Josephine S

Parterapeut

Som psykolog är jag lugn, varm och inlyssnande, och fokuserar mycket på att förstå dig och din situation för att sedan på bästa sätt kunna hjälpa dig vidare med dina problemområden. I terapin utgår jag från effektiva behandlingsmetoder, men anpassar självklart utifrån dina förutsättningar och önskemål.

Susanna M

Parterapeut

I mitt arbete som psykolog har jag bred erfarenhet av psykisk ohälsa och de många utmaningar som vi kan ställas inför i livet. Jag har god erfarenhet av att behandla olika typer av ångest, oro, pågående livskris, stress och utmattning, låg självkänsla eller bara en upplevelse av att ha fastnat i sin livssituation på något sätt.

Tjänster vi erbjuder i Solna

Här visar vi ett urval av de vanligaste psykologiska parterapi/behandlingar och psykoterapier våra psykologer erbjuder i Solna. Vi listar inte alla tjänster här utan endast ett urval. Du är välkommen att kontakta oss för ett inledande bedömningssamtal om vad som passar bäst för dig.

  • Parterapi med KBT
  • IBCT

Då vi är privata psykologer kan vår mottagning erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. 
Läs mer om våra psykologer i Solna.
Läs mer om våra barnpsykologer i Solna.

Få rekommendation om bästa parterapeuten i Solna för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa parterapeut i Solna för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Vanliga relationsproblem vi behandlar på vår mottagning i Solna

Det här är endast ett urval av de vanligaste problemen som vi hjälper våra patienter med. Om du söker hjälp med ett annat problem kan vi självklart hjälpa dig.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi i Solna?

På Svea KBT Solna arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Är parterapi effektivt – fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi i Solna baserar på KBT (kognitiv beteendeterapi) och IBCT (Integrative Behaviour Couple Therapy). IBCT är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling.

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet av den individuella psykologen.

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra parterapeuter

Vad kostar parterapi i Solna?

Hur snabbt kan vi få en akut tid för parterapi i Solna?

Vi erbjuder alltid tid inom 3 dagar men det finns även tider att få snabbare än så. Du kan enkelt och smidigt hitta en ledig tid i vår onlinebokning. Om du önskar få en snabbare tid kan du ringa oss så kan vi ofta boka in dig inom 24 timmar.

Hur lång tid tar en behandling för parterapi?

Behandlingarna skräddarsys till er och är olika långa, men är i snitt mellan 5-20 besök

Kan vi få parterapi online?

Ja, ni får välja helt själv om ni vill träffa er psykolog fysiskt på mottagningen eller över video. Det går också bra att kombinera detta, och ha vissa samtal på plats och vissa digitalt. Videosamtalen sker genom vår krypterade plattform där ni även kan chatta och få material av er psykolog. Läs mer om parterapi online här.

Erbjuder ni äktenskapsrådgivning?

Våra psykologer erbjuder både äktenskapsrådgivning och familjerådgivning. Detta är en del av vår parterapi.

Do you offer couples therapy in English?

Yes, alla of our psychologist offer therapy in Swedish and English. One of our psychologist also speaks Romanian.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Solna
Solna Torg 19
171 45 Solna
Info@sveakbt.se
Tel 08 449 13 51
Öppettider
vardagar 08-21
Helger 09-20

Hitta till vår mottagning