Parterapi på Östermalm – familjerådgivning

Söker du parterapi på Östermalm? Då är du välkommen till vår psykologmottagning på Birger Jarlsgatan 2. Här erbjuder vi både Parterapi och familjerådgivning. Hos oss möter du alltid en lyssnande och skicklig psykolog med stor erfarenhet att hjälpa både traditionella par och andra relationer att hitta en väg framåt tillsammans.

Relationer är en stor och meningsfull del i våra liv. Men ibland kan vi hamna i situationer med våra partners eller vänner som vi inte själva kan hitta en lösning på. Destruktiva mönster, konflikter, ständiga bråk, brist på kommunikation samt avsaknad av närhet skapar situationer där vi inte får den närhet och energi som relationen brukade ge. Vid de tillfällena kan parterapi vara den rätta lösningen för er att hitta en väg framåt. En terapeut kan hjälpa er att identifiera problem och utveckla verktyg och strategier för att förstå varandra och kunna hantera er vardag bättre. Vi kan träffas på vår mottagning här på Östermalm eller så kan vi träffas online i ett videomöte.

”Vår mottagning på Östermalm har flyttat!”

Sedan 2023-06-27 har psykolog Matilda N flyttat till vår nya mottagning och erbjuder nu parterapi och familjestöd på Södermalm.

Berättelser från tidigare patienter

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

[brb_collection id=”4727″]

Parterapeuter som arbetar på Östermalm

Matilda N

Parterapeut

Jag har en bred erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa, både utredning, behandling och personlig utveckling. Problemområden som jag har arbetat mycket med är bland annat ångestproblematik, nedstämdhet, tvångssyndrom, känslohantering mm. Därtill har jag arbetat mycket med autism, både vad gäller utredning och behandlande insatser samt föräldrarådgivning i flera former.

Tjänster vi erbjuder på Östermalm

Här listar vi några av de tjänster du kan få hos vår parterapeut på Östermalm.

 • Parterapi
 • Familjeterapi
 • KBT terapi
 • IBCT terapi
 • Psykoterapi

Vanliga problem vi behandlar på vår mottagning

Här kan du se ett urval av några vanliga problem som vi behandlar. Självklart anpassar vi alltid behandlingen efter den individuella situationen och du är alltid välkommen att kontakta oss för en inledande konsultation om just er situation.

 • Relationsproblem
 • Konflikter
 • Sexuella problem
 • Kommunikationsproblem
 • Par som glidit isär
 • Otrohet
 • Vänskapsrelationer
 • Familjekonflikter
 • Missbruk
 • Barnlöshet
 • Skilsmässa
 • Svartsjuka
 • Ekonomiska konflikter – arbetslöshet

Boka tid online

Det enklaste sättet att boka tid är genom vår onlinebokning. Men du kan även ringa vår reception för ett inledande bedömningssamtal, eller så kan du nå oss via mail och kontaktformulär. Du hittar alla kontaktuppgifter här. Vi ger dig gärna rekommendationer om bästa psykolog för just era behov.

Våra mottagningar är öppna på både kvällar och helger vilket gör att det alltid är enkelt att hitta en tid som passar.

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan få parterapi

Vad gör man på en parterapi?

Våra parterapeuter arbetar med terapin IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Inledningsvis kommer psykologen att träffar er individuellt. Där kommer ni att enskilt få prata om er relation, både styrkor och svagheter. Ni kommer att svara på frågor och genomföra andra aktiviteter. Baserat på informationen kommer psykologen att göra en analys av er relation.

Därefter kommer ni få en anpassad behandlingsplan beroende på er situation som innehåller ett flertal olika övningar som ni får genomföra hemma. Ni kommer även att få verktyg och strategier som ni kan arbeta med. Övningarna är oftast inriktade på kommunikation, beteenden och tankar kring er relation. Därefter träffar ni psykologen regelbundet för återkoppling och nya övningar. Mer information om parterapi.

Vad är terapeutens roll?

Terapeutens roll är att vara en utomstående person som hjälper er att se er relation på ett objektivt sätt. Terapeuten kommer även att hjälpa er att identifiera problem och skapa nya sätt att hantera både känslor, tankar och situationer. Verktygen och strategierna ni kommer att få genom er terapi brukar vara ett starkt stöd för att lyckas med att förbättra sin relation.

Legitimerad Psykolog är en kvalitetsstämpel

När du besöker vår mottagning på Östermalm kommer du att träffa en legitimerad psykolog som är vidareutbildad inom parterapi. Detta är en kvalitetsstämpel som betyder att den behandlande terapeuten har en 5-årig psykologutbildning på ett Svenskt Universitet och är legitimerad av socialstyrelsen. Du kan vara trygg med att våra medarbetare är både kompetenta och erfarna att genomföra behandling och terapi med hjälp av evidensdrivna metoder som är moderna och effektiva.

Fördelen med att besöka en privat psykolog

Tack vare att vi är privata psykologer har vi större möjligheter att erbjuda terapiformer som landstinget, vårdcentral och andra offentliga verksamheter inte har resurser att erbjuda.

Vi har även generösa öppettider både på vardagar och helger för att du alltid ska kunna hitta en lämplig tid som passar dig. Hos offentliga verksamheter får du ofta inte välja psykolog själv vilket kan skapa negativa effekter om du känner att du och din terapeut inte passar ihop. Dessutom erbjuder vi tid väldigt snabbt så att ni slipper frustrerande väntetider.

Hos oss får du alltid välja behandlare helt själv och du kan även byta utan krångel om du föredrar en annan terapeut. Eftersom Svea KBT Östermalm är en privat psykolog har vi inget avtal med landstinget och inte heller något högkostnadsskydd.

Läs mer om våra psykologer på Östermalm.
Läs mer om våra barnpsykologer på Östermalm.

Vad kostar parterapi på Östermalm?

Erbjuder ni psykoterapi på Östermalm?

Ja vi erbjuder psykoterapi på Östermalm. Alla behandlingar anpassas till det individuella behovet.

Hur lång tid tar en behandling eller terapi?

Längden på behandling varierar beroende på vilken typ av problematik som ni söker hjälp för. Men generellt brukar det räcka med 5-15 sessioner.

Erbjuder ni äktenskapsrådgivning?

Ja vi erbjuder både äktenskapsrådgivning och familjestöd

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Östermalm
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Tel 08 449 13 51
Öppettider
vardagar 08-20
Helger 10-16