Parterapi i Stockholm

om Svea KBT Stockholm

Hos Svea KBT i Stockholm kan du träffa legitimerade psykologer som är specialiserade inom parterapi och familjerådgivning. Våra parterapeuter hjälper alla sorters relationer. Traditionella par, syskonrelationer, familjerelationer, vänskapsrelationer eller HBTQ relationer. Välkommen att boka tid idag!

Erfarna och kompetenta parterapeuter

Experter inom relationer

Välj den parterapeut som passar dig

Få tid inom 3 dagar

Flera mottagningar i Stockholm

Generösa öppettider

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Kungsholmencity Hötorget
Vasastan, Täby, Södermalm, Solna
,
Hammarby sjöstad

Få rekommendation om bästa parterapeuten i Stockholm för just dina behov

Fyll i vårt formulär för att få rekommendation om vilken parterapeut som passar bäst för dig. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och ni slipper frustrerande väntetider.

Då vi är privata psykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Parterapeuter som arbetar i Stockholm

Våra parterapeuter är erfarna psykologer med specialkunskaper inom relationer och parterapi. Vi erbjuder en trygg och professionell miljö för er som söker hjälp med att förbättra era relationer.

Så här fungerar parterapi

Hos Svea KBT i Stockholm arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra.
Mer information om parterapi.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Fungerar parterapi?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen eller äktenskapet.

Läs hur vi hjälpte Sara och Marek att rädda sin relation.

Vår parterapi är baserad på IBCT som är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling (läs mer om IBCT här).

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet och flexibilitet av den individuella psykologen.
Läs mer om våra psykologer i Stockholm.

Parterapi rum hos svea kbt

Inte bara för traditionella relationer

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer. 

Stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra parterapeuter

Vanliga frågor

Priset är 2200 kr / 60 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Vanligtvis kan du träffa en parterapeut inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på  eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Vägbeskrivning till vår psykologmottagning i Stockholm

Med Bil
Vi finns i centrala Kungsholmen vid Fridhemsplan. Om du kör bil kan du exempelvis parkera vid st eriksplans parkeringshus.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Fridhemsplan. Men det finns många olika alternativ som du kan använda. Gå gärna till SL:s trafikplanerare.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.