Parterapi i Stockholm

Söker du parterapi i Stockholm? Svea KBT erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att träffa legitimerade psykologer som har lång erfarenhet av parterapi och relationsproblem.

Du hittar vår psykologmottagning på Sankt Eriksgatan 29. Vi har även mottagningar på Mäster Samuelsgatan 60, Ringvägen 100, Birger Jarlsgatan 2 samt Solna centrum och Täby.

Våra parterapeuter är psykologer som är specialister inom parterapi, familjerådgivning och äktenskapsrådgivning och du kan vara trygg med att vi erbjuder den bästa behandlingen för just er och era behov.

Berättelser från våra patienter i Stockholm

Läs omdömen från tidigare patienter och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

Oerhört proffsiga då en nära vän till mig fick den hjälp han behövde av en jättefin och duktig... psykolog.läs mer
Tack för det fina bemötandet
Väldigt nöjd med den hjälp jag fick här. Hade stora sömnproblem sedan ett år tillbaka, men fick... hjälp att hantera dessa på bara fem sessioner. Skönt att slippa sömntabletter nu! Tackläs mer
Jag hade en lite tuff period under hösten 2015 och valde att söka professionell hjälp. Fick träffa... en kbt-psykolog nästan omgående. Jag kände att personkemin stämde och att han snabbt förstod min situation. Vi träffades en gång i veckan och mellan varje samtal fick jag hemuppgifter där jag skulle träna på att tänka annorlunda i olika lägen. Funkade över min förväntan och efter ett par månader så enades vi om att jag kunde avsluta terapin. Problemen har inte kommit tillbaka efter detta.läs mer
I would reccomened Svea KBT to everyone I know, they are one of the best thing that happened to me!... I got so much professional help and they truly helped me to get my normal life back.Thanks a million for all the help!!/Sandraläs mer
Hej och jättetack för all hjälp jag fått! Det var min man som tjatade på mig att höra av mig men i... efterhand är jag väldigt glad att jag faktiskt gjorde det.Jag tycker jag blev väl bemött och att ni tog er tid att lyssna på mig och när vi väl satte igång med behandlingen fick jag vara med i att utforma den. Idag sover jag bra, känner knappt nån ångest och kan uppskatta livet på ett helt nytt sätt. Åter igen stort tack för hjälpen!!!läs mer
Jwan
Mar
Sökte hjälp för ångest och oro och möttes av en mycket kunnig och professionell psykolog som... hjälpte mig. Jag kände mig trygg och säker och det är viktigt när man inte mår så bra. Hjälpen uppskattas så oerhört och jag tackar er för hjälpen!läs mer
Min terapeut på Svea KBT var trevlig, proffsig och inte minst effektiv. Han tog verkligen sin roll... på allvar och drev varsamt fram resultat. Uppskattade att ha en person som verkligen ville se förändring och inte att jag skulle fastna i terapin och fortsätta komma varje vecka .läs mer
Very satisfied with the service! Highly recommend Svea KBT! The team has been very supportive, and... have accommodated me very well. I work full time and often have difficulty arranging appointments, but the folks at Svea KBT, really went over above my expectations in helping me sort out the logistics. The service has been outstanding, and I really appreciate the efforts of the team in helping me out. Thanks again guys, you are the best!läs mer
Ett fantastiskt bemötande när vår dotter hade problem med återkommande magont! Idag är hon... symtomfri! Otroligt skönt att ta del av Johannes lugn och proffessionalitet. Tack!läs mer
Som elitidrottare är det otroligt viktigt att prestera när det verkligen gäller (vilket jag hade... problem med). Johannes gav mig dom rätta verktygen för att verkligen befinna mig i nuet å prestera på topp utan massor med "hjärnspöken".Johannes hjälpte mig även med att styra upp saker i mitt privata liv. Detta var beteenden som följt mig sen barnsben å som jag hade (tyvärr) accepterat som en del av mig.Så kan verkligen rekommendera Johannes till alla som vill bli en bättre version av sig själva!läs mer
Var väldigt skeptisk till en början, men Johannes har lärt mig kontrollera ilska och irritation,... vilket har gjort min vardag enklare och mer harmonisk. Så tacksam!läs mer
Efter att ha lidit av tinnitus och ljudöverkänslighet under en längre tid där alla tidigare försök... att bli av med mina problem misslyckatsvalde jag att testa KBT sessioner hos Svea KBT. Proffesionellt bemötande och redan från första samtalet upplevde jag en förbättring, idag några månader senare är jag helt problem fri. Rekommenderas varmt oavsett problem.läs mer
js_loader

Parterapeuter som arbetar i Stockholm

Viktoria M
Kungsholmen
Sara M
Kungsholmen
Martin S
Södermalm
Andrea W
Södermalm
Matilda N
Östermalm
Angelica N
City
Frida P
Solna
Christoffer M
City
Julia S
Kungsholmen
Liselotte S
Kungsholmen
Jasmine P
Vasastan
Sussanna M
Solna
Julia L
Vasastan
Eva S
Södermalm
Olivia E
Täby
Maria C
Vasastan
Lina S
Vasastan
Jakob H
Vasastan

Läs mer om våra psykologer

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och ni slipper frustrerande väntetider.

Då vi är privata psykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Boka din psykolog online nu

Du får snabbast en tid genom att boka online men kan också nå oss per telefon om du behöver en inledande konsultation om behandlingsmetoder och rekommendationer om bästa psykologen för just era behov. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar er. Våra mottagningar finns på centrala platser i Stockholm. Här kan du läsa mer om våra olika mottagningar – KungsholmenSödermalm, Solna och Östermalm.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

Hos Svea KBT i Stockholm arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra.
Mer information om parterapi.

Inte bara för traditionella relationer

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer. 

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Fungerar parterapi?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen eller äktenskapet.

Läs hur vi hjälpte Sara och Marek att rädda sin relation.

Vår parterapi är baserad på IBCT som är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling (läs mer om IBCT här).

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet och flexibilitet av den individuella psykologen.
Läs mer om våra psykologer i Stockholm.

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra parterapeuter

Vad kostar parterapi i Stockholm

En session på 60 minuter kostar 2200 sek

Hur lång tid tar en parterapi-behandling

Alla behandlingar skräddarsys till er och ert behov. Men genomsnittet ligger på 5 – 20 besök

Erbjuder ni äktenskapsrådgivning

Ja vi erbjuder både äktenskapsrådgivning och familjerådgivning.

Do you offer couples therapy and family counceling in English in Stockholm?

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT
Sankt Eriksgatan 29
112 39 Stockholm
Info@sveakbt.se
Tel 08 449 49 97
Öppettider
vardagar 08-20
Helger 10-16

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Kungsholmen vid Fridhemsplan. Om du kör bil kan du exempelvis parkera vid st eriksplans parkeringshus.

Allmänna transportmedel
Enklast att ta sig till vår mottagning är via tunnelbanan. Du stiger av vid hållplats Fridhemsplan. Men det finns många olika alternativ som du kan använda. Gå gärna till SL:s trafikplanerare.

För dig som reser till Stockholm finns det flera tåglinjer som stannar vid centralen och därifrån kan du sedan ta via fots eller spårvagn och buss.