Parterapi Stockholm - Privat mottagning

stockholms central.jpg

Svea KBT erbjuder parterapi i Stockholm. På vår privata mottagning tar vi emot par, familjer eller vänner från hela Stockholmsområdet som har problem med sin relation och är i behov av terapi och parrådgivning.

Vi finns på flera olika ställen i staden. Du hittar oss i centrala Stockholm vid T-centralen. Vi finns vid Kungsholmen mitt på Fridhemsplan samt på Södermalm nära Skanstull.

Våra legitimerade psykologer är specialister inom parterapi, familjerådgivning och parrådgivning och du kan vara trygg med att vi erbjuder den bästa parterapin för just er och era behov.

 

Parrådgivning passar för alla sorters relationer. Vi hjälper både traditionella par, HBTQ par, familjerelationer och vänskapsrelationer att hitta en bättre väg tillsammans. Självklart kan du träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

 

Parterapeuter som arbetar i Stockholm

Angelica Norström

Leg. Psykolog

Angelica Norström

Erik Martinsson Mäkelä

Leg. Psykolog

Erik Martinsson

768EF275-18DB-4627-AA7E-C33ED1681479.tif

Leg. Psykolog

Andrea Wessling

Christoffer Murath

Leg. Psykolog

Christoffer Murath

Viktoria Martell

Leg. Psykolog

Viktoria Martell

Sara Meymi

Leg. Psykolog

Sara Meymi

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en legitimerad parterapeut i Stockholm inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och ni slipper frustrerande väntetider.

Då vi är privata psykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Du får snabbast en tid genom att boka online men kan också nå oss per telefon om du behöver en inledande konsultation om behandlingsmetoder och rekommendationer om våra psykologer. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar er. Vi erbjuder också Parterapi på Kungsholmen samt parterapi i Södermalm.

Boka din psykolog online nu

Vi har flera duktiga experter inom parterapi som gärna träffar er eller en av er för ett första samtal. Du kan enkelt boka tid online men kan också ringa eller maila oss.

Vi svarar gärna på frågor om bästa behandlingsmetod eller ger dig rekommendationer om psykologer.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

Hos Svea KBT i Stockholm arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

 

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra.

Inte bara för traditionella relationer

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma - dotter, pappa - dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer. 

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

 

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Är parterapi effektivt - fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi är baserad på IBCT som är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling (läs mer om IBCT här).

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet och flexibilitet av den individuella psykologen.

Vi tar emot klienter ifrån hela Stockholmsregionen

Ni behöver inte bo i centrala Stockholm för att träffa våra parterapeuter. Vi har även patienter från Söderort och Norrort, Täby, Bromma, Nacka, Lidingö, Hammarby, Hägersten och andra närliggande orter. Ni är alltid välkommna till mottagningen men kan även ha samtalen online över video. 

Kontakta oss

Du är självklart välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer kring behandlingar inom parterapi och även om du vill få rekommendationer om våra psykologer. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan:

SVEA KBT Stockholm Central
Mäster Samuelsgatan 60 våning 8
111 21 Stockholm

info@sveakbt.se

08-449 49 97

SVEA KBT Kungsholmen
Sankt Eriksgatan 29
112 39 Stockholm

info@sveakbt.se

08-449 49 97

SVEA KBT Södermalm
Ringvägen 100
118 60 Stockholm

info@sveakbt.se

08-449 49 97

Om du vill boka tid med en av våra psykologer gör du det enklast genom att boka online. Men du kan också kontakta oss om du vill diskutera lämpliga behandlingsmetoder eller vill ha rekommendationer om psykologer.

Hitta hit