Parterapi Kungsholmen - Familjerådgivning

frid_edited.jpg

Söker du efter parterapi på Kungsholmen? På vår mottagning vid Fridhemsplan på centrala Kungsholmen tar vi emot par, vänner och familjemedlemmar för terapi och behandling. Du hittar oss på Sankt Eriksgatan 29.

 

Hos Svea KBT arbetar legitimerade psykologer med parterapi som specialitet och med god erfarenhet av parterapeutiskt arbete samt familjerådgivning.

 

Alla våra psykologer i Kungsholmen är legitimerade och du kan därför vara trygg med att du får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter dig och dina behov. Och självklart kan du träffa både manliga och kvinnliga psykologer.

Parterapeuter som arbetar på Kungsholmen

Viktoria Martell

Viktoria Martell

Legitimerad Psykolog

 

Sara Meymi

Sara Meymin

Legitimerad Psykolog

Erik Martinsson Mäkelä

Erik Martinsson

Legitimerad Psykolog

Få hjälp av en legitimerad parterapeut På Kungsholmen inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att ni får träffa en psykolog i Kungsholmen inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att er parterapi kan sättas igång så fort som möjligt och ni slipper långa väntetider med frustrerande stress.

 

Då vår mottagning på Fridhemsplan är privat kan vi erbjuda er behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

 

Du får snabbast en tid genom att boka online. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om psykologer. Du kan också hitta vår parterapi på olika ställen i Stockholm och samt Södermalm

Boka din psykolog online nu

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen. 

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT Kungsholmen arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmare i relationen.

 

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

 

.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Här kan du läsa mer om parterapi

​Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma - dotter, pappa - dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

 

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmare varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

 

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

 

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Vi tar emot patienter från hela centrala Stockholm och Storstockholm

Du behöver inte bo på Fridhemsplan, Stadshagen eller andra stadsdelar i närhet av Kungsholmen för att träffa oss för parterapi. Vi har även patienter från hela Stockholm. Vasastan, Alvik, Stora Essingen, Djurgården, Liljeholmen och huvudsta med mera.

 

Du är alltid välkommen till mottagningen oavsett var du bor och du kan även ha samtalen över video. Du är alltid välkommen till mottagningen oavsett var du bor och du kan även ha samtalen över video.

Kontakta oss

Du är självklart välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer kring behandlingar och även om du vill få rekommendationer om våra psykologer. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan:

SVEA KBT Kungsholmen
Sankt Eriksgatan 29
112 39 Stockholm
info@sveakbt.se
08-449 49 97

Öppetider 8-21 även helger

Om du vill boka tid med en av våra psykologer gör du det enklast genom att boka online. 

Hitta hit