Boka KBT online

Svea KBT erbjuder KBT online för att ditt möte med en av våra psykologer ska kunna ske på dina villkor och vara så anpassad efter ditt liv och förutsättningar som möjligt. Nedan kan du läsa om hur en nätbaserad behandling fungerar hos oss

Vad är KBT online hos Svea KBT?

Hos oss är enda skillnaden mellan en fysisk behandling och en behandling online att samtalen sker via video i stället för på plats på en av våra mottagningar. Du får samma behandling och hemuppgifter som vid en träff med en psykolog på en fysisk mottagning. Mer information om Kognitiv beteendeterapi.

Är KBT online lika effektivt som terapi på plats?

Studier har visat att KBT online ger lika bra effekt som att delta i terapi på en fysisk mottagning. Vi jobbar alltid med beprövande och evidensbelagda metoder, vilket innebär att det finns vetenskapliga bevis för att det vi erbjuder i terapin har effekt.

Hos Svea KBT kan du enkelt träffa en psykolog online:

Hur fungerar det att få KBT terapi online?

KBT terapi online fungerar på samma sätt som när du träffa din psykolog på plats.

Rent praktisk så får du en länk till din mailadress strax innan samtalet. Länken leder till vårt system Kaddio. Det är krypterat, vilket innebär att ingen förutom vi kommer åt dina uppgifter. Du legitimerar dig med hjälp av Bank-ID. Psykologen ringer därefter upp dig när det är dags för ert videomöte. Läs mer om att prata med en psykolog online Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver ha en fungerande kamera och mikrofon för att kunna genomföra onlineterapin. Det är också bra om internetuppkopplingen där du befinner är åtminstone 10 mbit/sekund för att kommunikationen ska fungera utan problem.

Våra psykologer

Våra kompetenta psykologer hjälper dig med terapi och behandling. Läs mer om deras bakgrund och kompetenser.

Andrea W
City – Hötorget
Liselotte S
Vasastan
Jakob H
Vasastan
Olivia E
Täby
Sara M
Kungsholmen
Viktoria M
Kungsholmen
Malin B
Göteborg
Lovisa L
Uppsala
Wendela W
Göteborg
Lina S
Vasastan
Christoffer M
Stockholm city
Petra N
Göteborg
Matilda N
Östermalm
Martin S
Södermalm
Julia S
Kungsholmen
Susanna M
Solna

Vanliga anledningar att få KBT online

  • Sparar in restid. Det kan vara svårt att få ihop vardagen med arbete, familj och hushållsuppgifter. Att dessutom åka fram och tillbaka till vårdcentral, eller annan mottagning, för att träffa psykolog kan därför kännas omöjligt. När du deltar i nätterapi kan du träffa psykolog i bilen, i hemmet eller utanför skolan medan du väntar på att barnen ska sluta för dagen. Det enda du behöver är en dator, mobiltelefon eller surfplatta.
  • Få tid snabbt. Det är vanligt med psykisk ohälsa och det resulterar bland annat i väldigt långa vårdköer, framför allt till den offentligta vården. Hos oss på Svea KBT garanterar vi dig ett videomöte med psykolog inom 3 dagar.
  • Känns mindre farligt. Att berätta om jobbiga upplevelser eller känslor man har för en främmande person kan vara obekvämt. Ibland är det till och med en skrämmande upplevelse. Många upplever då att det känns bättre att berätta för en psykolog över internet än någon man sitter mitt emot på en fysisk plats.
  • Tätare behandlingstillfällen. Eftersom vårdköerna är kortare till digitala möten än fysiska behandlingar är det också en möjlighet att kunna ha nätterapin med tätare intervaller. Du deltar i lika många behandlingstillfällen som vid KBT på en fysisk mottagning, men med tätare kontakt blir du klar tidigare med terapin än vid en fysisk mottagning.

Vanliga frågor

Vad kostar KBT terapi online?

Här kan du se våra aktuella priser.

Hur bokar jag en tid?

Klicka här för att boka tid

Hur lång tid är behandlingen?

Behandlingens längd varierar självklart från fall till fall, men ett vanligt spann är mellan 5-15 besök, beroende på vilken typ av besvär det handlar om.

Vad är en privat psykolog?

En privat psykolog är en legitimerad psykolog som arbetar inom en privat verksamhet, snarare än hos en kommunal, regional eller statlig arbetsgivare. Detta gör att verksamheten på många sätt kan vara mer flexibel och tillgänglig, då den inte åläggs de standardiserade procedurer och vårdprocesser som ofta förekommer hos statligt finansierade vårdgivare. 

Hur fungerar det med patientavgift och frikort hos er?

Svea KBT är privata psykologer och därför gäller inte högkostnadsskydd och frikort hos oss.  

Du är välkommen att kontakta oss för en inledande konsultation om lämpliga behandlingar och rekommendationer om terapeuter

Mer information om KBT: