Psykolog i Göteborg

Svea KBT Göteborg

Svea KBT erbjuder psykolog och terapi i Göteborg. Vår psykologmottagning är belägen vid Norra Hamngatan 18 i hjärtat av Brunnsparken och Gustav Adolfs Torg. Vi hjälper privatpersoner och företag med psykologtjänster, KBT terapi, parterapi, företagshälsovård, samtalsterapi, handledning och utbildning. Du får tid inom 3 dagar och alla terapier är helt anpassade till dina behov. Boka tid idag!

Tid inom 3 dagar

Öppet på kvällar och helger

Experter inom KBT-terapi, parterapi och samtalsstöd

Psykologmottagning vid Brunnsparken

Få rekommendation om psykolog

Vi hjälper vuxna, par, barn och föräldrar

Omdömen från tidigare patienter

”Min psykolog har ändrat mitt liv och mående helt och hållet! Jag upplever att jag känner mig trygg i hennes närvaro. Jag kan vara ärlig med mitt mående, och hon är alltid mycket förstående..” 

Tidigare patient

”Väldigt professionell och direkt behandling samt utmanande. Man får det man betalar för.”

Tidigare patient

”Jag har verkligen upplevt en förändring i mitt mående, skolan har gått bättre, mindre ångest och inte lika lätt till gråt eller irritation. Jag har fått hjälp med hantera min stress med andningsövningar som hjälpt mycket.”

Tidigare patient

”Otroligt bra, jag har fått väldigt bra hjälp och känner att jag har redskap för att jobba vidare på min psykiska hälsa”

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

Så här kan våra psykologer hjälpa dig

Våra psykologer i Göteborg är inte bara skickliga och empatiska lyssnare, de är även guider på din väg till bättre psykisk hälsa. Genom att dra nytta av deras expertis och erfarenhet får du konkret rådgivning och mentala verktyg som hjälper dig att hantera utmaningar i din vardag. Här är några exempel på vanliga problem som våra psykologer hjälper med.

  1. Depression: Våra psykologer kan arbeta med dig som lider av depression genom terapi och kognitiv beteendeterapi för att hantera negativa tankar och känslor, tomhet, orkeslöshet.
  2. Ångest: Genom terapi och beteendeförändringar kan vi stötta dig som lider av olika ångestrelaterade problem, såsom generaliserat ångestsyndrom och social ångest.
  3. Stress: Våra psykologer hjälper dig att utveckla effektiva strategier för att hantera och minska stress i ditt liv.
  4. Relationsproblem: Vår terapi kan hjälpa dig som individ eller er som par och familj att förbättra kommunikationen, lösa konflikter och stärka relationerna.
  5. Missbruk och beroende: Vi kan hjälpa dig och stötta dig som vill övervinna problem med alkohol, droger och andra beroendeframkallande beteenden genom rådgivning och terapi.
  6. Självkänsla och självbild: Få hjälp av en psykolog att stärka din självkänsla och självbild.
  7. Ätstörningar: Ätstörningar som anorexia och bulimia nervosa kan behandlas med hjälp av terapi och kognitiv beteendeterapi.
  8. Sömnproblem: Få hjälp med sömnsvårigheter och insomni genom förbättrad sömnhygien och sömnvanor.
  9. PTSD (posttraumatiskt stressyndrom): Terapi, inklusive traumafokuserad kognitiv beteendeterapi, kan hjälpa personer som lider av PTSD att bearbeta och hantera traumatiska upplevelser.
  10. ADHD (uppmärksamhetsbrist/hyperaktivitetsstörning): Våra psykologer kan utvärdera och ge stöd till personer med ADHD genom beteendeterapi och kognitiv träning.

Det är viktigt att notera att dessa problem ofta är komplexa och kan variera i grad av svårighet. Våra psykologer använder olika terapiformer och behandlingsstrategier för att möta individuella behov och mål. Alla behandlingar är 100% anpassade till dig som individ.

Kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Få rekommendation om bästa psykologen i Göteborg för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa behandling för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Psykologer som arbetar i Göteborg

Våra tjänster

Behandlingsformer våra psykologer erbjuder i Göteborg

psykolog uppsala

Individuell terapi

Individuell behandling med din psykolog

Parterapi

Vi erbjuder parterapi i Göteborg där vi hjälper traditionella par, syskonrelationer, familjerelationer och andra relationsproblem

Barnpsykolog

Vår barnpsykolog i Göteborg hjälper ditt barn, ungdom och även dig som förälder med föräldrastöd

Videomöten

Träffa din psykolog online. Du kan alltid träffa din psykolog via videosamtal om det passar bättre.

Samtalsterapier våra psykologer erbjuder i Göteborg

KBT-terapi

KBT-terapi är grunden i våra behandlingar och vi arbetar alltid evidensbaserat med metoder som är vetenskapligt bevisade.

ACT-terapi

Acceptance and commitment therapy är en vanlig terapiform som är effektiv för bl.a ångest, stress och depression,

Parterapi

Vi erbjuder parterapi utifrån metoden IBCT som är en beprövad metod för kommunikation och relationer. Läs om parterapi.

Barnpsykolog

Vi erbjuder både barnpsykolog och föräldrastöd,

Psykoterapi

Psykoterapi är en inriktning som baseras på den psykodynamiska terapin,

Samtalsterapi

Samtalsterapi är ett samlingsnamn för alla olika terapier som våra psykologer erbjuder.

KBT i Göteborg

Vi erbjuder KBT på vår mottagning i Göteborg. Våra psykologer i Göteborg är experter inom KBT-terapi som betyder kognitiv beteendeterapi och är den metod som fungerar bäst för behandling av en rad olika mentala problem och psykisk ohälsa. I korthet går KBT-terapi ut på att identifiera och ändra på negativa tankemönster och beteenden i ditt vardagsliv och i olika situationer. Till sin hjälp har man olika mentala verktyg, strategier och utbildningar.

Vi erbjuder även ACT, CFT, DBT-terapi och samtalsterapi i Göteborg. Du bestämmer den terapiform som passar bäst för din situation i samspråk med din psykolog.

Vanliga frågor

Individuell terapi (även barnpsykolog och videomöte) kostar 1400 kr. Våra sessioner är 45 minuter långa. Parterapi kostar 1900 kr och är 60 minuter långa.

Svea KBT är Sveriges snabbast växande privata psykologföretag som erbjuder fysiska besök hos legitimerade psykologer. Hos oss får du tid inom 3 dagar efter bokad tid tack vare vår tidsgaranti. För dig som bor i Göteborg och behöver hjälp att må bättre så är vi ett bra alternativ till olika appar och vårdcentralens långa väntetider.

Du kan oftast få en snabb tid, garanterat inom 3 dagar men om du ringer oss kan vi ofta erbjuda en tid samma dag.
Det är bra att veta att Svea KBT inte är någon akutverksamhet. Har du akuta besvär med tankar om att ta ditt liv ska du ringa 112 eller vända dig till akutpsykiatrin.

Nej man binder sig inte till något mer än det bokade samtalet. Efter första samtalet kan man välja att inte fortsätta.

Det är väldigt individuellt eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Men vanligtvis behövs mellan 5-15 samtal. Du bestämmer alltid själv hur ofta eller sällan du behöver träffa din psykolog.

Om du behöver omboka eller avboka din tid är det enklaste att kontakta din psykolog direkt, antingen på mail eller telefon. Du kan även kontakta vår reception på  eller ringa oss på 08-4494997 så hjälper vi dig.
Vi har en avbokningspolicy på 24 timmar, vilket innebär att du måste boka om eller avboka din tid senast 24 timmar innan samtalet för att undvika halv debitering. Avbokar du inom mindre än 24 timmar innan bokad tid eller om du uteblir från besöket, får du betala halva bokningskostnaden.

Om du fyller i formuläret som du hittar längre upp på sidan så återkommer vi inom 24 timmar med rekommendation om både psykolog och behandlingsmetod. Du kan även ringa oss på 031-821882 eller maila oss på så hjälper vi dig på den vägen.

Ja det får du!

Vi på Svea KBT fokuserar starkt på våra ledord: Tillgänglighet, Kompetens och Evidens. Vi vill alltså vara tillgängliga för alla typer av psykisk ohälsa, och din behandlare är utbildad psykolog med rätt kompetens för att hjälpa just dig. Vi arbetar enbart utifrån evidensbaserade metoder, vilket innebär att alla terapier och interventioner har starkt forskningsstöd och har visat sig fungera. Våra psykologer har stor erfarenhet av att hjälpa människor, vare sig det handlar om psykiska tillstånd såsom depression, ångest eller stress – eller guidning i livet gällande självkänsla, prokrastinering eller coachning så får du en personligt anpassad behandling.

Privata aktörer har stor möjlighet att anpassa behandlingen helt efter dina behov. Vi är inte begränsade i hur ofta eller hur länge vi kan träffa en klient och du behöver inte uppfylla kriterierna för en diagnos för att få hjälp hos oss. Du får tid snabbt, har en kontinuerlig dialog med din psykolog och får hjälp på dina villkor och alltid av kunnig och erfaren psykolog.

Ja det går bra, så länge din anhörige vill att tiden bokas. Du anger då din anhöriges personuppgifter vid bokning.

Nej, du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss.

Nej. Vi är inte anslutna till regionerna och har därför inte högkostnadsskydd. Vi är en helt privat mottagning vilket gör att du behöver finansiera besöken själv. Dock kan du undersöka med ditt försäkringsbolag eller arbetsgivare, som ibland kan stå för dessa typer av vårdkostnader.

En del försäkringsbolag täcker kostnader för privata psykologsamtal. Vi kan dock inte fakturera ditt försäkringsbolag direkt utan du får själv ta kontakt med dem för att se om du kan få ersättning. Sedan görs det upp en plan med försäkringsbolaget där du antingen får ersättning av dem för dina samtal, eller att vi fakturerar försäkringsbolaget direkt.

Det går bra, fråga din psykolog vilka uppgifter som behövs för att upprätta en företagsfaktura.

Enklast är att ringa eller maila oss. Du når oss på  eller : 08-4494997. Du får ett personligt anpassat förslag för just din medarbetare, där du blir rekommenderad en psykolog, får lämna era företagsuppgifter och även lägga upp en plan för samtal. Det vanligaste är att ni godkänner ett visst antal samtal (man brukar börja med 5 stycken) där psykologen sedan kontaktar er för att återkoppla och det går då att boka in fler samtal om ni godkänner det.

Vi har flera duktiga barn- och ungdomspsykologer som gärna träffar ditt barn för ett första samtal. Du kan antingen ringa eller maila oss, eller enkelt boka tid Online. Då bokar du en tid för “Nybesök – Barn och ungdom” med ditt barns personuppgifter men med dina kontaktuppgifter. 

Det är generellt mycket svårt att “tvinga” någon till terapi, det krävs en egen drivkraft för att kunna tillgodogöra sig behandling. En väg att gå är att uttrycka sin oro och omtanke för den anhörige och förklara varför man tror att hen skulle behöva hjälp. Man kan också försöka utforska vad som gör att den anhöriga inte vill och eventuellt erbjuda sig att följa med till ett första samtal, om det handlar om att personen är orolig eller rädd att inte kunna göra sig förstådd. Det går bra att du som anhörig följer med till terapin och personen skulle vilja det. 

Hitta till vår mottagning

Med bil
Vi finns i centrala Göteborg så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil i Nordstans parkeringshus, eftersom vi finns i samma byggnad.

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. De allra flesta spårvagnar och bussar i Göteborg stannar på hållplats Brunnsparken, som är vår närmsta hållplats.

För dig som reser till Göteborg finns det flera tåglinjer som stannar vid Göteborgs central och därifrån kan du sedan gå eller åka kollektivt en hållplats.