Psykolog i Göteborg

Svea KBT Göteborg

Välkommen till Svea KBT! Vi är privata psykologer i Göteborg. Du kan besöka vår psykologmottagning vid Norra Hamngatan 18 i hjärtat av Brunnsparken och Gustav Adolfs Torg. Vi erbjuder psykologisk behandling och KBT terapi till både privatpersoner och företag. Du får tid inom 3 dagar och alla terapier är helt anpassade till dina behov. Boka tid idag!

Tid inom 3 dagar

Öppet på kvällar och helger

Experter inom KBT terapi, parterapi och samtalsstöd

Psykologmottagning vid Brunnsparken

Få rekommendation om psykolog

Vi hjälper vuxna, par, barn och föräldrar

Omdömen från tidigare patienter

”Min psykolog har ändrat mitt liv och mående helt och hållet! Jag upplever att jag känner mig trygg i hennes närvaro. Jag kan vara ärlig med mitt mående, och hon är alltid mycket förstående..” 

Tidigare patient

”Väldigt professionell och direkt behandling samt utmanande. Man får det man betalar för.”

Tidigare patient

”Jag har verkligen upplevt en förändring i mitt mående, skolan har gått bättre, mindre ångest och inte lika lätt till gråt eller irritation. Jag har fått hjälp med hantera min stress med andningsövningar som hjälpt mycket.”

Tidigare patient

”Otroligt bra, jag har fått väldigt bra hjälp och känner att jag har redskap för att jobba vidare på min psykiska hälsa”

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Få rekommendation om bästa psykologen i Göteborg för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa behandling för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Psykologer som arbetar i Göteborg

Våra tjänster

Behandlingsformer Svea KBT erbjuder i Göteborg

psykolog uppsala

Individuell terapi

Individuell behandling med din psykolog

Parterapi

Vi erbjuder parterapi i Göteborg där hjälper traditionella par, syskonrelationer, familjerelationer och andra relationsproblem

Barnpsykolog

Vår barnpsykolog i Göteborg hjälper ditt barn, ungdom och även dig som förälder med föräldrastöd

Videomöten

Träffa din psykolog online. Du kan alltid träffa din psykolog via videosamtal om det passar bättre.

Samtalsterapier Svea KBT erbjuder i Göteborg

KBT terapi

Kognitiv beteendeterapi

DBT terapi

Dialektisk beteendeterapi

CFT terapi

Compassionfokuserad terapi

ACT terapi

Act and commitment terapi

Psykoterapi

Psykodynamisk terapi

Coaching

Coachande terapi

IPT

Interpersonell terapi

IBCT

Intergrative behavioural couples therapy

Familjerådgivning

Familjeterapi

Vanliga problem vi behandlar i Göteborg

Ångestproblem och oro

Utmattning

Sömnproblem

Depression

Nedstämdhet

OCD

Missbruk

Problem med självkänsla

PTSD

Fobier

Sociala problem och relationsproblem

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar NPF

Trauma

Ätstörningar

Självskadebeteende

Vi erbjuder KBT i Göteborg

Vi erbjuder KBT på vår mottagning i Göteborg. Våra psykologer i Göteborg är experter inom KBT terapi som betyder kognitiv beteendeterapi och är den metod som fungerar bäst för behandling av en rad olika mentala problem och psykisk ohälsa. I korthet går KBT terapi ut på att identifiera och ändra på negativa tankemönster och beteenden i ditt vardagsliv och i olika situationer. Till sin hjälp har man olika mentala verktyg, strategier och utbildningar.

Vi erbjuder även ACT, CFT, DBT terapi och samtalsterapi i Göteborg. Du bestämmer den terapiform som passar bäst för din sitution i samspråk med din psykolog.

Så här kan våra psykologer hjälpa dig

Våra psykologer är inte bara skickliga och empatiska lyssnare, de är även guider på din väg till bättre psykisk hälsa. Genom att dra nytta av deras expertis och erfarenhet får du konkret rådgivning och mentala verktyg som hjälper dig att hantera utmaningar i din vardag. Här är några exempel på vanliga problem som våra psykologer hjälper med.

 1. Depression:
  Våra psykologer kan arbeta med dig som lider av depression genom terapi och kognitiv beteendeterapi för att hantera negativa tankar, tomhet, orkeslöshet och känslor.
 2. Ångest:
  Genom terapi och beteendeförändringar kan vi stötta dig som lider av olika ångestrelaterade problem, såsom generaliserat ångestsyndrom och social ångest.
 3. Stress:
  Våra psykologer hjälper dig att utveckla effektiva strategier för att hantera och minska stress i ditt liv.
 4. Relationsproblem:
  Vår terapi kan hjälpa dig som individ eller er som par och familj att förbättra kommunikationen, lösa konflikter och stärka relationer.
 5. Missbruk och beroende:
  Vi kan hjälpa dig och stötta dig som vill övervinna problem med alkohol, droger och andra beroendeframkallande beteenden genom rådgivning och terapi.
 6. Självkänsla och självbild:
  Få hjälp av en psykolog att stärka din självkänsla och självbild.
 7. Ätstörningar:
  Både anorexia och bulimia nervosa kan behandlas med hjälp av terapi och kognitiv beteendeterapi.
 8. Sömnproblem:
  Få hjälp med sömnsvårigheter och insomni genom förbättrad sömnhygien och sömnvanor.
 9. PTSD (posttraumatiskt stressyndrom): Terapi, inklusive traumafokuserad kognitiv beteendeterapi, kan hjälpa personer som lider av PTSD att bearbeta och hantera traumatiska upplevelser.
 10. ADHD (uppmärksamhetsbrist/hyperaktivitetsstörning): Våra psykologer kan utvärdera och ge stöd till personer med ADHD genom beteendeterapi och kognitiv träning.

Det är viktigt att notera att dessa problem ofta är komplexa och kan variera i grad av svårighet. Våra psykologer använder olika terapiformer och behandlingsstrategier för att möta individuella behov och mål. Alla behandlingar är 100% anpassade till dig som individ.

När behöver jag träffa en psykolog?

Om du mått dåligt under större delen av de senaste 2 veckorna brukar man generellt rekommendera att söka hjälp. Det är viktigt att bryta en nedåtgående spiral så fort som möjligt. Vanliga symptom som brukar leda till psykisk ohälsa och som är svåra att reda ut själv är:

 • Många negativa tankar.
 • Du känner inte igen dig själv och hur du brukar tänka och agera.
 • Du är inte lika glad och inte lika ofta.
 • Du har svårt att se fram emot saker.
 • Ditt liv påverkas negativt, t ex arbetet, sömnen, maten, träningen, sociala livet och liknande.
 • Många saker känns tungt och motigt.
 • Fysiska symptom såsom ont i huvudet, ont i magen, spänningar i käka, nacke – och rygg.
 • Försvagat immunförsvar är ett vanligt symptom, som brukar resultera i att du är sjuk oftare, får fler sår, bryter naglar, tappar hår eller får problem med magen.

Vanliga frågor

Individuell terapi (även barnpsykolog och videomöte) Kostar 1400 kr / 45 minuter
Parterapi kostar 1900 kr / 60 minuter

Svea KBT är Sveriges snabbast växande privata psykologföretag som erbjuder fysiska besök hos legitimerade psykologer. Hos oss får du tid inom 3 dagar efter bokad tid tack vare vår tidsgaranti. För dig som bor i Uppsala och behöver hjälp att må bättre så är vi ett bra alternativ till olika appar och vårdcentralens långa väntetider.

Du kan oftast få en snabb tid, garanterat inom 3 dagar men om du ringer oss kan vi ofta erbjuda en tid samma dag.
Det är bra att veta att Svea KBT inte är någon akutverksamhet. Har du akuta besvär med tankar om att ta ditt liv ska du ringa 112 eller vända dig till akutpsykiatrin.

Nej man binder sig inte till något mer än det bokade samtalet. Efter första samtalet kan man välja att inte fortsätta.

Det är väldigt individuellt eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Men vanligtvis behövs mellan 5-15 samtal. Du bestämmer alltid själv hur ofta eller sällan du behöver träffa din psykolog.

Om du behöver omboka eller avboka din tid är det enklaste att kontakta din psykolog direkt, antingen på mail eller telefon. Du kan även kontakta vår reception på info@sveakbt.se eller ringa oss på 08-4494997 så hjälper vi dig.
Vi har en avbokningspolicy på 24 h, vilket innebär att du måste boka om eller avboka din tid senast 24 timmar innan samtalet för att undvika full debitering. Avbokar du inom mindre än 24 timmar innan bokad tid eller om du uteblir från besöket, får du betala fullt pris.

Om du fyller i formuläret som du hittar längre upp på sidan så återkommer vi inom 24 timmar med rekommendation om både psykolog och behandlingsmetod. Du kan även ringa oss på 031-821882 eller maila oss på info@sveakbt.se så hjälper vi dig på den vägen.

Ja det får du!

Vi på Svea KBT fokuserar starkt på våra ledord: Tillgänglighet, Kompetens och Evidens. Vi vill alltså vara tillgängliga för alla typer av psykisk ohälsa, och din behandlare är utbildad psykolog med rätt kompetens för att hjälpa just dig. Vi arbetar enbart utifrån evidensbaserade metoder, vilket innebär att alla terapier och interventioner har starkt forskningsstöd och visat sig fungera. Våra psykologer har stor erfarenhet av att hjälpa människor, vare sig det handlar om psykiska tillstånd såsom depression, ångest eller stress – eller guidning i livet gällande självkänsla, prokrastinering eller coachning så får du en personligt anpassad behandling.

Privata aktörer har stor möjlighet att anpassa behandlingen helt efter dina behov. Vi är inte begränsade i hur ofta eller hur länge vi kan träffa en klient och du behöver inte uppfylla kriterierna för en diagnos för att få hjälp hos oss. Du får tid snabbt, har en kontinuerlig dialog med din psykolog och får hjälp på dina villkor och alltid av kunnig och erfaren psykolog.

Ja det går bra, så länge din anhörige vill att tiden bokas. Du anger då din anhöriges personuppgifter vid bokning.

Nej, du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss.

Nej. Vi är inte anslutna till regionerna och har därför inte högkostnadsskydd. Vi är en helt privat mottagning vilket gör att du behöver finansiera besöken själv. Dock kan du undersöka med ditt försäkringsbolag eller arbetsgivare, som ibland kan stå för dessa typer av vårdkostnader.

En del försäkringsbolag täcker kostnader för privata psykologsamtal. Vi kan dock inte fakturera ditt försäkringsbolag direkt utan du får själv ta kontakt med dem för att se om du kan få ersättning. Sedan görs det upp en plan med försäkringsbolaget där du antingen får ersättning av dem för dina samtal, eller att vi fakturerar försäkringsbolaget direkt.

Det går bra, fråga din psykolog vilka uppgifter som behövs för att upprätta en företagsfaktura.

Enklast är att ringa eller maila oss. Du når oss på info@sveakbt.se eller : 08-4494997
Du får ett personligt anpassat förslag för just din medarbetare, där du blir rekommenderad en psykolog, får lämna era företagsuppgifter och även lägga upp en plan för samtal. Det vanligaste är att ni godkänner ett visst antal samtal (man brukar börja med 5 st) där psykologen sedan kontaktar er för att återkoppla och det går då att boka in fler samtal om ni godkänner det.

Vi har flera duktiga barn- och ungdomspsykologer som gärna träffar ditt barn för ett första samtal. Du kan antingen ringa eller maila oss, eller enkelt boka tid Online. Då bokar du en tid för “Nybesök – Barn och ungdom” med ditt barns personuppgifter men med dina kontaktuppgifter. 

Det är generellt mycket svårt att “tvinga” någon till terapi, det krävs en egen drivkraft för att kunna tillgodogöra sig behandling. En väg att gå är att uttrycka sin oro och omtanke för den anhörige och förklara varför man tror att hen skulle behöva hjälp. Man kan också försöka utforska vad som gör att den anhöriga inte vill och eventuellt erbjuda sig att följa med till ett första samtal, om det handlar om att personen är orolig eller rädd att inte kunna göra sig förstådd. Det går bra att du som anhörig följer med till terapin och personen skulle vilja det. 

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Göteborg så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil i Nordstans parkeringshus, eftersom vi finns i samma byggnad.

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. De allra flesta spårvagnar och bussar i Göteborg stannar på hållplats Brunnsparken, som är vår närmsta hållplats.

För dig som reser till Göteborg finns det flera tåglinjer som stannar vid Göteborgs central och därifrån kan du sedan gå eller åka kollektivt en hållplats.