Psykolog i Uppsala

om Svea KBT Uppsala

Svea KBT är privata psykologer i Uppsala. På våra psykologmottagningar vid centralen och Uppsala Torg kan du träffa psykologer som är experter inom KBT terapi. Det innebär att vi är utbildade psykologer med lång erfarenhet och rätt kompetens för att hjälpa dig eller dina närstående. Vi erbjuder KBT terapi och psykologisk behandling för individer, par och barn. Boka tid idag!

Experter inom KBT terapi, parterapi och samtalsstöd

Vi hjälper vuxna, par, barn och föräldrar

Öppet på kvällar och helger

Centrala psykologmottagningar i Uppsala

Få rekommendation om psykolog

Tid inom 3 dagar

Omdömen från tidigare patienter

Jag har verkligen upplevt en förändring i mitt mående, efter att jag gick och träffade er psykolog så har skolan gått bättre, mindre ångest och inte lika lätt till gråt eller irritation. Jag har fått hjälp med hantera min stress med andningsövningar som hjälpt mycket.” 

Tidigare patient

Jag upplevde att min behandling var ytterst verkningsfull! Psykologen var väldigt duktig på att identifiera mönster och hitta eventuella underliggande känslor som orsakade mina besvär. Jag upplevde att hon hade en pragmatiskt sätt att angripa mina besvär och att hon var inkännande i förhållande till mina behov. Jag kan varmt rekommendera Svea KBT till alla som känner att de går igenom en tuff period i livet!

Tidigare patient

”Jag fick konkreta verktyg och strategier för självhjälp som jag upplevde var personligt valda för mig. Dessa har jag redan efter bara 5 sessioner haft väldig hjälp av och så fort jag känner stress försöker jag kolla tillbaka på dessa verktyg. Vi gick igenom allt från generella stora drag (lång tid) till direkt stresshantering (kort tid).

Tidigare patient

Otroligt bra, jag har fått väldigt bra hjälp och känner att jag har redskap för att jobba vidare på min psykiska hälsa.

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-21
Lör-Sön 10-16

Få rekommendation om bästa psykologen i Uppsala för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa behandling för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Psykologer som arbetar i Uppsala

Våra tjänster

Terapier som vi erbjuder i Uppsala

psykolog uppsala

Individuell terapi

Individuell behandling med din psykolog.

Parterapi

Vi erbjuder parterapi i Uppsala där vi hjälper traditionella par, syskonrelationer, familjerelationer och andra relationsproblem

Barnpsykolog

Vår barnpsykolog i Uppsala hjälper ditt barn, ungdom och även dig som förälder med föräldrastöd

Videomöten

Träffa din psykolog online

Psykoterapier vi erbjuder i Uppsala

KBT terapi

Kognitiv beteendeterapi

DBT terapi

Dialektisk beteendeterapi

CFT terapi

Compassionfokuserad terapi

ACT terapi

Act and commitment terapi

Psykoterapi

Psykodynamisk terapi

Coaching

Coaching och vägledning

IPT

Interpersonell terapi

IBCT

Intergrative behavioural couples therapy

Familjerådgivning

Familjeterapi

Vanliga problem vi behandlar i Uppsala

Ångestproblem och oro

Utmattning

Sömnproblem

Depression

Nedstämdhet

OCD

Missbruk

Problem med självkänsla

PTSD

Fobier

Sociala problem och relationsproblem

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar NPF

Trauma

Ätstörningar

Självskadebeteende

Vi erbjuder KBT terapi i Uppsala

Våra psykologer i Uppsala erbjuder KBT terapi som är en vetenskapligt bevisad metod för att behandla vanliga problem som depression, ångest, PTSD, ätstörningar, fobier, missbruk och panikångest. KBT fokuserar på att ändra tankar och känslor kring händelser och förbättra självinsikt.

KBT använder verktyg, strategier och övningar för att ändra negativa kroppsliga reaktioner och tankeprocesser. Terapin kombinerar delvis mindfulness och psykodynamisk terapi. Det är den vanligaste psykologiska behandlingen i Sverige och endast legitimerade KBT-psykologer kan utföra den korrekt.
Vi erbjuder även samtalsterapi i Uppsala.

Psykolog uppsala
Psykolog Uppsala

Vi tar emot vuxna, par, barn och föräldrar

Vi tar emot dig som vuxen individ. Men hjälper även par, barn och ungdomar. Hos oss får du alltid träffa en skicklig och legitimerad psykolog inom 3 dagar efter att du har bokat tid.

Vår mottagning är öppen på både kvällar och helger vilket gör att du enkelt kan hitta en passande tid. Du kan också vara trygg med att din behandlare är legitimerad av socialstyrelsen vilket är en kvalitetsstämpel, och har rätt att utföra psykologiska behandlingar.

Vuxna individer

Parterapi

Barnpsykolog

Familjerådgivning

Coaching och rådgivning

Hur kan våra psykologer hjälpa dig?

Våra psykologer kan erbjuda dig en professionell och skräddarsydd behandling för att hantera och övervinna en rad utmaningar och svårigheter i ditt liv. Genom att använda evidensbaserade terapier kan psykologen hjälpa dig att hantera och minska problem som depression, ångest, relationssvårigheter, stress, självkänsla, trauma och mycket mer.

Vi skapar en trygg och konfidentiell miljö där du får utforska dina tankar, känslor och beteendemönster på ett djupare sätt. Du får hjälp att identifiera negativa tankemönster och beteendemönster som kan hindra dig från att nå dina mål och trivas i livet.

Det är viktigt att komma ihåg att våra psykologer inte bara lyssnar, utan även ger konkreta råd och vägledning baserat på sin expertis och erfarenhet. Genom att arbeta tillsammans med våra psykologer kan du lära dig nya mentala verktyg som hjälper dig i din vardag, förbättrar din mentala hälsa, ökar din självmedvetenhet och stärker din förmåga att hantera svårigheter på ett hälsosamt och konstruktivt sätt. Slutmålet är att skapa en meningsfull förändring i ditt liv som gör att du mår bättre.

När behöver jag träffa en psykolog?

Om du mått dåligt under större delen av de senaste 2 veckorna brukar man generellt rekommendera att söka hjälp. Det är viktigt att bryta en nedåtgående spiral så fort som möjligt. Vanliga symptom som brukar leda till psykisk ohälsa och som är svåra att reda ut själv är:

 • Många negativa tankar.
 • Du känner inte igen dig själv och hur du brukar tänka och agera.
 • Du är inte lika glad och inte lika ofta.
 • Du har svårt att se fram emot saker.
 • Ditt liv påverkas negativt, t ex arbetet, sömnen, maten, träningen, sociala livet och liknande.
 • Många saker känns tungt och motigt.
 • Fysiska symptom såsom ont i huvudet, ont i magen, spänningar i käka, nacke – och rygg.
 • Försvagat immunförsvar är ett vanligt symptom, som brukar resultera i att du är sjuk oftare, får fler sår, bryter naglar, tappar hår eller får problem med magen.

Vanliga frågor

Individuell terapi (även barnpsykolog och videomöte) Kostar 1450 kr / 45 minuter
Parterapi kostar 1950 kr / 60 minuter

Svea KBT är Sveriges snabbast växande privata psykologföretag som erbjuder fysiska besök hos legitimerade psykologer. Hos oss får du tid inom 3 dagar efter bokad tid tack vare vår tidsgaranti. För dig som bor i Uppsala och behöver hjälp att må bättre så är vi ett bra alternativ till olika appar och vårdcentralens långa väntetider.

Du kan oftast få en snabb tid, garanterat inom 3 dagar men om du ringer oss kan vi ofta erbjuda en tid samma dag.
Det är bra att veta att Svea KBT inte är någon akutverksamhet. Har du akuta besvär med tankar om att ta ditt liv ska du ringa 112 eller vända dig till akutpsykiatrin.

Nej man binder sig inte till något mer än det bokade samtalet. Efter första samtalet kan man välja att inte fortsätta.

Det är väldigt individuellt eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Men vanligtvis behövs mellan 5-15 samtal. Du bestämmer alltid själv hur ofta eller sällan du behöver träffa din psykolog.

Ja! Alla våra psykologer jobbar under tystnadsplikt

Om du behöver omboka eller avboka din tid är det enklaste att kontakta din psykolog direkt, antingen på mail eller telefon. Du kan även kontakta vår reception på info@sveakbt.se eller ringa oss på 08-4494997 så hjälper vi dig.
Vi har en avbokningspolicy på 24 h, vilket innebär att du måste boka om eller avboka din tid senast 24 timmar innan samtalet för att undvika full debitering. Avbokar du inom mindre än 24 timmar innan bokad tid eller om du uteblir från besöket, får du betala fullt pris.

Om du fyller i formuläret som du hittar längre upp på sidan så återkommer vi inom 24 timmar med rekommendation om både psykolog och behandlingsmetod. Du kan även ringa oss på 08-4494997 eller maila oss på info@sveakbt.se så hjälper vi dig på den vägen.

Ja det får du!

Vi på Svea KBT fokuserar starkt på våra ledord: Tillgänglighet, Kompetens och Evidens. Vi vill alltså vara tillgängliga för alla typer av psykisk ohälsa, och din behandlare är utbildad psykolog med rätt kompetens för att hjälpa just dig. Vi arbetar enbart utifrån evidensbaserade metoder, vilket innebär att alla terapier och interventioner har starkt forskningsstöd och visat sig fungera. Våra psykologer har stor erfarenhet av att hjälpa människor, vare sig det handlar om psykiska tillstånd såsom depression, ångest eller stress – eller guidning i livet gällande självkänsla, prokrastinering eller coachning så får du en personligt anpassad behandling.

Privata aktörer har stor möjlighet att anpassa behandlingen helt efter dina behov. Vi är inte begränsade i hur ofta eller hur länge vi kan träffa en klient och du behöver inte uppfylla kriterierna för en diagnos för att få hjälp hos oss. Du får tid snabbt, har en kontinuerlig dialog med din psykolog och får hjälp på dina villkor och alltid av kunnig och erfaren psykolog.

Legitimerade psykologer har journalföringsplikt vilket innebär att vi efter varje samtal skriver en kort anteckning om hur behandlingen fortskrider. Ingen har tillgång till din journal förutom den behandlande psykologen, och ingen kan heller begära ut den eller läsa den utan din tillåtelse. Svea KBTs journalsystem är helt slutet, vilket innebär att ingen annan vårdaktör eller instans kan se din journal. Vi kan heller inte se dina tidigare journalanteckningar från t ex din Vårdcentral.

Ja det går bra, så länge din anhörige vill att tiden bokas. Du anger då din anhöriges personuppgifter vid bokning.

Nej, du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss.

Nej. Vi är inte anslutna till regionerna och har därför inte högkostnadsskydd. Vi är en helt privat mottagning vilket gör att du behöver finansiera besöken själv. Dock kan du undersöka med ditt försäkringsbolag eller arbetsgivare, som ibland kan stå för dessa typer av vårdkostnader.

En del försäkringsbolag täcker kostnader för privata psykologsamtal. Vi kan dock inte fakturera ditt försäkringsbolag direkt utan du får själv ta kontakt med dem för att se om du kan få ersättning. Sedan görs det upp en plan med försäkringsbolaget där du antingen får ersättning av dem för dina samtal, eller att vi fakturerar försäkringsbolaget direkt.

Det går bra, fråga din psykolog vilka uppgifter som behövs för att upprätta en företagsfaktura.

Du kan betala med kort direkt efter ditt besök. Psykologen informerar hur du gör. Vi tar emot i stort sätt alla typer av kortbetalningar inklusive Apple och Samsung Pay. Du kan även få ett kvitto skickat till din mail om du önskar det.
Du kan också välja att betala med faktura som skickas via mail. Observera att en fakturaavgift på 50 kr läggs till på varje faktura.
Bankgiro: 5832-0581 – vänligen ange ditt fakturanummer vid betalning

Enklast är att ringa eller maila oss. Du når oss på info@sveakbt.se eller : 08-4494997
Du får ett personligt anpassat förslag för just din medarbetare, där du blir rekommenderad en psykolog, får lämna era företagsuppgifter och även lägga upp en plan för samtal. Det vanligaste är att ni godkänner ett visst antal samtal (man brukar börja med 5 st) där psykologen sedan kontaktar er för att återkoppla och det går då att boka in fler samtal om ni godkänner det.

Vi har flera duktiga barn- och ungdomspsykologer som gärna träffar ditt barn för ett första samtal. Du kan antingen ringa eller maila oss, eller enkelt boka tid Online. Då bokar du en tid för “Nybesök – Barn och ungdom” med ditt barns personuppgifter men med dina kontaktuppgifter. 

Det är generellt mycket svårt att “tvinga” någon till terapi, det krävs en egen drivkraft för att kunna tillgodogöra sig behandling. En väg att gå är att uttrycka sin oro och omtanke för den anhörige och förklara varför man tror att hen skulle behöva hjälp. Man kan också försöka utforska vad som gör att den anhöriga inte vill och eventuellt erbjuda sig att följa med till ett första samtal, om det handlar om att personen är orolig eller rädd att inte kunna göra sig förstådd. Det går bra att du som anhörig följer med till terapin och personen skulle vilja det. 

Vägbeskrivning till vår psykologmottagning i Uppsala

Med Bil
Vi finns i centrala Uppsala så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på följande parkeringsplatser som ligger en kort promenad ifrån vår psykologmottagning. Läs mer här.

 • Centralgaraget
 • Dansmästare
 • Kvarnengaraget

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Vi rekommenderar att du planerar din resa via Uppsala lokaltrafik.

För dig som reser till Uppsala finns det flera tåglinjer som stannar vid Uppsala centralstation och därifrån kan du sedan promenera.

För dig som söker psykisk hjälp i Uppsala:
1177
Uppsala kommuns hemsida
Svenska Kyrkan

Stadsdelar i Uppsala

City

Fjärdingen

Berthåga

Husbyborg

Hällbo

Librobäck

Luthagen

Rickomberga