Psykolog Online

390 kr 45 minuters samtal*

Hos Svea KBT kan du prata med en psykolog online. Slipp vårdköer och remisser. Alltid gott om tid och inga begränsningar i antal tillfällen du får prata med din behandlare. Du kan också få rekommendation om terapeuter.

390 kr
45 minuters samtal
Privat terapi – inga begränsningar
Träffa våra terapeuter online

Online terapi

* Vi erbjuder dig att prata med en psykologkandidat för endast 390 kr och 45 minuters. Läs mer om vårt systerföretag studentpsykologerna.se

Du kan även får terapi och behandling online av en psykolog till ordinarie pris. En kandidat är en psykologstudent som studerar en 5-årig psykologutbildning och som har KBT som huvudinriktning. Alla samtal sker under handledning av en legitimerad psykolog. Du får stöd och hjälp från den plats och på den tid som passar bäst för dig till ett kostnadseffektivt pris. Helt på dina villkor. Självklart kan du också prata med en leg. Psykolog online.

390 kr

Första samtalet kostar endast 390 kr

45 timme

Varje session varar i 45 minuter

Inga väntetider

Ofta kan du få tid inom 24 timmar

Priser

Detta är våra aktuella priser för att prata med en av våra psykologkandidater online. Du kan också välja att fortsätta dina samtal med en legitimerad psykolog.

Psykologkandidat

Första samtalet

390kr

/ 45 minuter

Psykologkandidat

Nästkommande samtal

590kr

/ 45 minuter

Detta bokas med hjälp av psykologstudenten

Leg. Psykolog

Leg. Psykolog

1,600kr

/ 45 minuter

Hur fungerar det att prata med en psykolog-online?

Steg 1 - boka

Boka ett besök

Starta med att boka in en tid som passar för dig

Steg 2 - Möta

Online-terapin startar

Träffa din onlineterapeut

Steg 3 - Övningar

Gör dina övningar

Mellan dina sessioner får du individanpassade övningar.

Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver ha en fungerande kamera och mikrofon för att kunna genomföra onlineterapin. Det är också bra om internetuppkopplingen där du befinner är åtminstone 10 mbit/sekund för att kommunikationen ska fungera utan problem.

Få rekommendation om psykologkandidat eller psykolog online

Vi ger dig gärna rekommendation om den psykologkandidat eller psykolog vi tror passar bäst för just dina omständigheter. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Jämför vår tjänst med appföretagen

Klocka 1 timme

45 minuter

Räknat per minut är vi ett billigare alternativ än appföretagen eftersom vi erbjuder hela 45 minuter. Hos appföretagen brukar tiden du får prata variera mellan 15-25 minuter pga begränsningar i hur den allmänna vården finansieras.

Inga begränsningar i antal tillfällen du får terapi

Eftersom vi är ett privat psykologföretag så har vi inga begränsningar i antal tillfällen du får träffa din terapeut. Det krävs inga remisser eller diagnoser. Du bestämmer helt själv hur ofta eller hur sällan du vill ha ett onlinesamtal. Hos appföretagen är du begränsad av regionernas regler för offentlig vård. Det finns därför en stor risk att du känner att du inte får tillräckligt med hjälp.

KBT online via nätet

KBT online

Hos oss är enda skillnaden mellan en fysisk KBT behandling och en KBT behandling online att samtalen sker via video i stället för på plats på en av våra mottagningar. Du får samma behandling och hemuppgifter som vid en träff med en psykolog på en fysisk mottagning. Läs mer om KBT online.

Vanliga problem våra psykologkandidater kan hjälpa med

Hur kan vi hjälpa dig?

KBT terapi

KBT terapi är en effektiv terapiform som kan behandla en rad psykiska tillstånd och diagnoser, till exempel depression, ångest och tvångssyndrom.

ACT Terapi (Acceptance and commitment therapy)

Act terapi innebär att man fokuserar på att acceptera de erfarenheter och situationer som livet utsätter oss för utan att försöka förändra på dem. Målet är att hjälpa personen att klara sig igenom tuffa känslor så att man kan lägga sin energi på att läka och gå vidare.

Depression

Depression är en långvarig känsla av nedstämdhet, orkeslöshet och hopplöshet. Det är en allvarlig mental sjukdom som har en negativ inverkan på ens tankar, känslor och beteende.

Fobier

En specifik fobi innebär en stark, överdriven och ständig rädsla som utlöses av förväntan om eller närvaron av ett specifikt objekt eller situation. Förutom rädsla är det också vanligt att uppleva äckel och obehag.

PTSD (posttraumatiskt stressyndrom)

Posttraumatiskt stressyndrom eller PTSD, kan drabba dig som har upplevt en eller flera traumatiska händelser såsom krig, sexuellt våld eller hot. Vanliga symptom är påträngande minnesbilder, starka rädsloreaktioner och att man undviker sådant som påminner om traumat. Både vuxna och barn kan utveckla PTSD.

Stress

Stress är kroppens och hjärnans sätt att vara redo när det ställs krav som kräver ansträngning. Men när vi utsätts för konstant stress utan att kunna stänga av uppstår stressproblem som kan ha många allvarliga konsekvenser.

Sömnproblem och insomni

De allra flesta människor upplever korta perioder i sitt liv då det är svårt att sova, eller att man vaknar tidigt och inte kan somna om. Detta kallas för insomni. Korta perioder av sömnbrist är inte farligt och går ofta över av sig själv. Men om sömnproblemen håller i sig kan detta leda till bland annat nedstämdhet, oro, koncentrationssvårigheter och irritabilitet.

Ångest

Ångest är en kraftig oro och rädsla som ofta uppstår som en reaktion på vardagliga händelser i livet såsom problem på jobbet, sociala händelser eller stressiga situationer. Vanligt förekommande symtom är hjärtklappning, svettningar, tryck över bröstet och svårigheter att andas.

Vanliga frågor

Priset varierar beroende på om du vill prata med en psykolog eller en psykologkandidat. För psykolog kan du se priser här. För en psykologkandidat är priset 390 kr för första besöket. Alla efterkommande sessioner kostar 590 kr.

Du får en länk till din mailadress strax innan samtalet till vårt system Kaddio. Därefter legitimerar du dig med hjälp av Bank-ID. Psykologen ringer sedan upp dig när det är dags för ert videomöte.

Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver ha en fungerande kamera och mikrofon för att kunna genomföra onlineterapin. Det är också bra om internetuppkopplingen där du befinner är åtminstone 10 mbit/sekund för att kommunikationen ska fungera utan problem.

  • Sparar in restid. Det kan vara svårt att få ihop vardagen med arbete, familj och hushållsuppgifter. Att dessutom åka fram och tillbaka till vårdcentral, eller annan mottagning, för att träffa psykolog kan därför kännas omöjligt. När du deltar i nätterapi kan du träffa psykolog i bilen, i hemmet eller utanför skolan medan du väntar på att barnen ska sluta för dagen. Det enda du behöver är en dator, mobiltelefon eller surfplatta.
  • Få tid snabbt. Det är vanligt med psykisk ohälsa och det resulterar bland annat i väldigt långa vårdköer, framför allt till den offentligta vården. Hos oss på Svea KBT garanterar vi dig ett videomöte med psykolog inom 3 dagar.
  • Känns mindre farligt. Att berätta om jobbiga upplevelser eller känslor man har för en främmande person kan vara obekvämt. Ibland är det till och med en skrämmande upplevelse. Många upplever då att det känns bättre att berätta för en psykolog över internet än någon man sitter mitt emot på en fysisk plats.
  • Tätare behandlingstillfällen. Eftersom vårdköerna är kortare till digitala möten än fysiska behandlingar är det också en möjlighet att kunna ha nätterapin med tätare intervaller. Du deltar i lika många behandlingstillfällen som vid KBT på en fysisk mottagning, men med tätare kontakt blir du klar tidigare med terapin än vid en fysisk mottagning.

Behandlingens längd varierar självklart från fall till fall, men ett vanligt spann är mellan 5-15 besök, beroende på vilken typ av besvär det handlar om.

En privat psykolog är en legitimerad psykolog som arbetar inom en privat verksamhet, snarare än hos en kommunal, regional eller statlig arbetsgivare. Detta gör att verksamheten på många sätt kan vara mer flexibel och tillgänglig, då den inte åläggs de standardiserade procedurer och vårdprocesser som ofta förekommer hos statligt finansierade vårdgivare. 

Svea KBT är privata psykologer och därför gäller inte högkostnadsskydd och frikort hos oss.