Träffa Psykolog online – Terapi på nätet

Hos oss på Svea KBT kan du träffa din psykolog online via nätet. I den här artikeln berättar vi lite mer om hur det fungerar med digitala terapisamtal.

Det är vanligt att man någon gång i livet drabbas av psykisk ohälsa som exempelvis oro, ångest eller depression. Att söka hjälp av psykolog via vårdcentral kan vara både tidskrävande och omständigt utan någon garanterad tid. Det kan också vara svårt att hinna med fysiska besök utöver arbete och familjeliv. Hos oss på Svea KBT kan du träffa psykolog online genom videosamtal, enkelt och tryggt från hemmet. Digitala möten med psykolog har visat sig vara lika effektivt som fysiska behandlingar. Forskning har också visat att man får en lika god relation med sin psykolog över onlineterapin som i traditionella möten.

Våra psykologer

Läs mer om våra psykologer som du kan träffa i ett onlinemöte.

Olivia E
Täby
Christoffer M
Stockholm city
Eva S
Södermalm
Julia L
Vasastan
Sara M
Kungsholmen
Viktoria M
Kungsholmen
Roland M
Göteborg
Andrea W
Södermalm
Malin B
Göteborg
Lovisa L
Uppsala
Maria C
Vasastan
Wendela W
Göteborg
Lina S
Vasastan
Petra N
Göteborg
Angelica N
Stockholm city
Andrea Ö
Göteborg
Jakob H
Vasastan
Matilda N
Östermalm
Martin S
Södermalm
Frida P
Solna
Liselotte S
Kungsholmen
Philippa K
Göteborg
Julia S
Kungsholmen
Susanna M
Solna
Jasmine P
Vasastan

iKBT internetbaserad KBT

iKBT betyder internetbaserad kognitiv beteendeterapi och är KBT terapi som sker online via nätet. KBT i form av nätterapi ger lika bra effekt som att delta i terapi på en fysisk mottagning. Du träffar din psykolog online enkelt via videomöten. Du får samma behandling och hemuppgifter som vid en träff med en psykolog på en fysisk mottagning. Mer information om Kognitiv beteendeterapi.

Hur fungerar det att träffa en onlinepsykolog

Du får en länk till din mailadress strax innan samtalet. Länken leder till vårt system Kaddio. Det är krypterat, vilket innebär att ingen förutom vi kommer åt dina uppgifter. Du legitimerar dig med hjälp av Bank-ID. Psykologen ringer därefter upp dig när det är dags för ert videomöte. Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver ha en fungerande kamera och mikrofon för att kunna genomföra onlineterapin. Det är också bra om internetuppkopplingen där du befinner är åtminstone 10 mbit/sekund för att kommunikationen ska fungera utan problem.

Vanliga anledningar att träffa en psykolog online

  • Sparar in restid. Det kan vara svårt att få ihop vardagen med arbete, familj och hushållsuppgifter. Att dessutom åka fram och tillbaka till vårdcentral, eller annan mottagning, för att träffa psykolog kan därför kännas omöjligt. När du deltar i nätterapi kan du träffa psykolog i bilen, i hemmet eller utanför skolan medan du väntar på att barnen ska sluta för dagen. Det enda du behöver är en dator, mobiltelefon eller surfplatta.
  • Få tid snabbt. Det är vanligt med psykisk ohälsa och det resulterar bland annat i väldigt långa vårdköer, framför allt till den offentligta vården. Hos oss på Svea KBT garanterar vi dig ett videomöte med psykolog inom 3 dagar.
  • Känns mindre farligt. Att berätta om jobbiga upplevelser eller känslor man har för en främmande person kan vara obekvämt. Ibland är det till och med en skrämmande upplevelse. Många upplever då att det känns bättre att berätta för en psykolog över internet än någon man sitter mitt emot på en fysisk plats.
  • Tätare behandlingstillfällen. Eftersom vårdköerna är kortare till digitala möten än fysiska behandlingar är det också en möjlighet att kunna ha nätterapin med tätare intervaller. Du deltar i lika många behandlingstillfällen som vid KBT på en fysisk mottagning, men med tätare kontakt blir du klar tidigare med terapin än vid en fysisk mottagning.

Vanliga frågor

Vad kostar det att träffa psykolog online iKBT?

Hur bokar jag en tid?

Hur lång tid är behandlingen?

Behandlingens längd varierar självklart från fall till fall, men ett vanligt spann är mellan 5-15 besök, beroende på vilken typ av besvär det handlar om.

Vad är en privat psykolog?

En privat psykolog är en legitimerad psykolog som arbetar inom en privat verksamhet, snarare än hos en kommunal, regional eller statlig arbetsgivare. Detta gör att verksamheten på många sätt kan vara mer flexibel och tillgänglig, då den inte åläggs de standardiserade procedurer och vårdprocesser som ofta förekommer hos statligt finansierade vårdgivare. 

Hur fungerar det med patientavgift och frikort hos er?

Svea KBT är privata psykologer och därför gäller inte högkostnadsskydd och frikort hos oss. Läs mer om psykolog online med frikort.

Du är välkommen att kontakta oss för en inledande konsultation om lämpliga behandlingar och rekommendationer om terapeuter