Parterapi i Göteborg

Söker du efter parterapi i Göteborg? Svea KBT erbjuder den bästa och snabbaste vägen att träffa legitimerade psykologer som är specialister inom parterapi och familjerådgivning.

Vår privata psykologmottagning hittar du i centrala Göteborg på Östra hamngatan 17 i närheten av Gustav Adolfs torg och Brunnsparken. Här arbetar legitimerade psykologer med parterapi som specialitet och med god erfarenhet av parterapeutiskt arbete samt familjerådgivning.

Berättelser från våra patienter i Göteborg

Läs omdömen från tidigare patienter och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

eva J.
Oct 22
Väldigt trevligt bemötande. Enkelt att boka psykolog som också är skickliga! Jag kan rekommendera... starkt!läs mer
Robin P.
Jul 22
Kom i kontakt med Roland så kunde jag knappt köra bil, sova eller fungera.10 besök senare så... flyter livet på i ett mycket behagligt tempo.Styrkan i detta är alla verktyg som jag fick med mig och att jag även nu efter avslutad behandling kan fortsätta använda.Evigt tacksam ♥️läs mer
Nadja H.
Jul 22
tack för all hjälp!!!
Tack!
Ulrika E.
Feb 19
Så himla glad att jag hittade er, hade inte fixat detta själv! Kom till er med ångest och... deppighet och kände mig helt fast i ekorrhjulet. Bara krav och måsten från alla håll. Jag fick många kbt-verktyg av er för att hantera negativa tankar och starka känslor, men den viktigaste insikten var att jag själv kan påverka mitt liv och mig själv mycket mer än jag trott! Tack för det, jag kommer ha med mig detta för resten av mitt liv!läs mer
Johan N.
Nov 18
Tack igen för bra hjälp. Jag har dagligen nytta av verktygen och övningarna jag lärde mig hos er!
Ragnar S.
Aug 18
js_loader

Parterapeuter som arbetar i Göteborg

Roland M
Leg. Psykolog

Jag har arbetat med både barn, ungdomar och vuxna i behandling av bl.a. ångest, stress, depression, sömnsvårigheter, stöd till anhöriga som har det svårt och känslohantering. Mitt fokus är på evidensbaserade metoder med grund i KBT. Erbjuder terapi på Svenska, Engelska och Rumänska

Andrea Ö
Leg. Psykolog

Jag behandlar både vuxna, barn och par med olika typer av problematik. Fokus i behandlingen är KBT med personligt anpassade inslag. Jag arbetar med bl. a depression, olika ångesttillstånd, stress, självskada, livskriser och personlig utveckling. Jag har stor erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna både inom psykiatrin och primärvården.

 

Petra N
Leg. Psykolog

Jag arbetar med individualterapi med KBT-fokus och inslag av ACT.  Vanliga problemområden jag behandlar är trauma, ångest, depression, stress, tvång, självskada, sömnsvårigheter, tinnitus och relationsproblem. Jag erbjuder även terapi för barn och ungdomar, samt föräldrastöd och rådgivning.

Wendela W
Leg. Psykolog

Jag arbetar med behandlingar för bl a nedstämdhet, olika ångesttillstånd, oro, stress- och utmattningsproblematik, pågående livskris, traumatiska upplevelser, självskadebeteende, låg självkänsla och svårigheter att hantera känslor och relationer. 

Philippa K
Leg. Psykolog

Jag behandlar vuxna och barn med KBT-fokus och konkreta verktyg och strategier. Jag arbetar med områden såsom depression, olika ångesttillstånd, smärtproblematik, trauma och PTSD, självkänsla och insomni. Jag arbetar även med kvinnor som lider av depression under graviditeten.

 

Läs mer om våra psykologer.

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Göteborg inom 3 dagar

Vi kan erbjuda parterapi i Göteborg inom 3 dagar om du bokar online. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om bästa psykologen för just dina behov.

Då vi är privata psykologer kan vår mottagning erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer. Läs mer om att träffa en psykolog i Göteborg.

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. 

Boka din psykolog online nu

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen. Du får en tid inom 3 dagar och vi har tillgängliga tider på dagar, kvällar och helger. Om du vill diskutera lämpliga behandlingsmetoder eller få rekommendationer om psykologer innan du bokar är du välkommen att kontakta oss här. 

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT i Göteborg arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Är parterapi effektivt – fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi i Göteborg baserar på KBT (kognitiv beteendeterapi) och IBCT (Integrative Behaviour Couple Therapy). IBCT är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling.

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet av den individuella psykologen.

Vad kostar parterapi i Göteborg?

Priset är 1900 sek för 60 minuter

Hur avbokar jag en tid?

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta din psykolog så kommer hen att hjälpa dig vidare. Du kan även kontakta vår reception på info@sveakbt.se eller ringa 031 82 18 82 så hjälper vi dig.

Hur snabbt kan vi få en akut tid för parterapi i Göteborg?

Vi erbjuder alltid tid inom 3 dagar men det finns även tider att få snabbare än så. Du kan enkelt och smidigt hitta en ledig tid i vår onlinebokning. Om du önskar få en snabbare tid kan du ringa oss så kan vi ofta boka in dig inom 24 timmar.

Hur lång tid tar en behandling för parterapi?

Behandlingarna skräddarsys till er och är olika långa, men är i snitt mellan 5-20 besök

Kan vi få parterapi online?

Ja, ni får välja helt själv om ni vill träffa er psykolog fysiskt på mottagningen eller över video. Det går också bra att kombinera detta, och ha vissa samtal på plats och vissa digitalt. Videosamtalen sker genom vår krypterade plattform där ni även kan chatta och få material av er psykolog.

Do you offer couples therapy in English?

Yes, alla of our psychologist offer therapy in Swedish and English. One of our psychologist also speaks Romanian.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Göteborg
Östra Hamngatan 17
411 10 Göteborg
Info@sveakbt.se
Tel 031 82 18 82
Öppettider
vardagar 08-21
Helger 09-20

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Göteborg så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på hedens parkeringsplats vilket är en kort promenad ifrån vår psykologmottagning.

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Spårvagn 4 och 5 stannar vid kungsportsplatsen som är den närmsta hållplatsen. Busslinjer 18, 25, 50, röd express, x1 och x3 stannar också på kungsportsplatsen.

För dig som reser till Göteborg finns det flera tåglinjer som stannar vid Göteborgs central och därifrån kan du sedan ta spårvagn eller buss.