Parterapi Göteborg hos SVEA KBT

nordstaan.jpg

Söker du efter parterapi i Göteborg? Svea KBT erbjuder den bästa och snabbaste vägen att träffa legitimerade psykologer som är specialister inom parterapi och familjerådgivning.
 

Vår privata psykologmottagning hittar du i centrala Göteborg på Östra hamngatan 17 i närheten av Gustav Adolfs torg och Brunnsparken. Här arbetar legitimerade psykologer med parterapi som specialitet och med god erfarenhet av parterapeutiskt arbete samt familjerådgivning.
 

 

Parterapeuter som arbetar i Göteborg

20220514_093030_edited.jpg

Roland Muntoiu

Legitimerad Psykolog

 

Jag har arbetat med både barn, ungdomar och vuxna i behandling av bl.a. ångest, stress, depression, sömnsvårigheter, stöd till anhöriga som har det svårt och känslohantering. Mitt fokus är på evidensbaserade metoder med grund i KBT. Erbjuder terapi på Svenska, Engelska och Rumänska

Malin Blide

Malin Blide

Legitimerad Psykolog

Bakgrund inom psykiatrin, med grupper, föräldrastöd och individuell terapi. Jag vill skapa en plats där du får möjlighet att utforska det du vill jobba med, och där vi kan samarbeta för att hitta verktyg och strategier för att du ska må bättre. Erbjuder terapi på Svenska och Engelska

Petra Nodin

Petra Nodin

Legitimerad Psykolog

Jag har arbetat som skolpsykolog, med barn-och föräldrahälsovård samt med individualterapi. Jag arbetar med KBT (kognitiv beteende terapi) och är starkt influerad av ACT (acceptance and commitment therapy).

Erbjuder terapi på Svenska och Engelska

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Göteborg inom 3 dagar

Vi kan erbjuda parterapi i Göteborg inom 3 dagar om du bokar online. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om psykologer.

Då vi är privata psykologer kan vår mottagning erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer.

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. 

Boka din psykolog online nu

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen. Du får en tid inom 3 dagar och vi har tillgängliga tider på dagar, kvällar och helger. Välkommen!

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT i Göteborg arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

 

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

 

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma - dotter, pappa - dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer. 

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexlivet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

 

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Är parterapi effektivt - fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi i Göteborg baserar på KBT (kognitiv beteendeterapi) och IBCT (Integrative Behaviour Couple Therapy). IBCT är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling.

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet av den individuella psykologen.

Vi tar emot klienter ifrån hela Göteborgsregionen

Ni behöver inte bo i centrala Göteborg för att träffa oss. Vi har även patienter ifrån Hisingen, Frölunda, Mölndal, Kungsbacka, Stenungssund, Mölnlycke, Lerum, Härryda, Ale, Tjörn och andra närliggande orter. Ni är alltid välkommna till mottagningen, men kan även ha samtalen över video. 

Kontakta oss

Du är självklart välkommen att kontakta oss om du behöver veta mer kring behandlingar inom parterapi och även om du vill få rekommendationer om våra psykologer. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan:

SVEA KBT Göteborg:
Östra Hamngatan 17

411 10 Göteborg

info@sveakbt.se
031-82 18 82

Öppetider 8-21 även helger

Om du vill boka tid med en av våra psykologer gör du det enklast genom att boka online. 

Hitta hit

Med Bil
Vi finns i centrala Göteborg så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på hedens parkeringsplats vilket är en kort promenad ifrån vår psykologmottagning.

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Spårvagn 4 och 5 stannar vid kungsportsplatsen som är den närmsta hållplatsen. Busslinjer 18, 25, 50, röd express, x1 och x3 stannar också på kungsportsplatsen.

För dig som reser till Göteborg finns det flera tåglinjer som stannar vid Göteborgs central och därifrån kan du sedan ta spårvagn eller buss.

Övrigt om Göteborg
De flesta av våra praktiserande psykologer i Göteborg har utbildats vid Göteborgs universitet och den psykologiska institutionen som ligger vid Linnéplatsen. Det är en av Sveriges mest populära utbildningar.