Parterapi i Göteborg

om Svea KBT Göteborg

Svea KBT erbjuder parterapi i Göteborg. På vår psykologmottagning kan du få hjälp av psykologer som är specialister inom parterapi och familjerådgivning. Du hittar oss på Norra hamngatan 18 i närheten av Gustav Adolfs torg och Brunnsparken. Vi hjälper alla sorters relationsproblem att hitta en bättre väg framåt. Välkommen att boka tid idag!

Erfarna och kompetenta parterapeuter

Professionell relationsterapi

Experter inom IBCT

Få tid inom 3 dagar

Mottagning i centrala Göteborg

Generösa öppettider

Psykolog Svea KBT i Göteborg

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Norra hamngatan 18

Få rekommendation om bästa parterapeuten i Göteborg för dina behov

Fyll i vårt formulär för att få rekommendation om vilken parterapeut som passar bäst för dig. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Boka parterapi idag

Du får en tid inom 3 dagar och vi har tillgängliga tider på dagar, kvällar och helger. Om du vill diskutera lämpliga behandlingsmetoder eller få rekommendationer om parterapeuter innan du bokar är du välkommen att kontakta oss. 

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Parterapeuter som arbetar i Göteborg

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT i Göteborg arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Är parterapi effektivt – fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi i Göteborg baserar på KBT (kognitiv beteendeterapi) och IBCT (Integrative Behaviour Couple Therapy). IBCT är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling.

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet av den individuella psykologen.

Vanliga frågor

Priset är 1900 kr / 60 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Vanligtvis kan du träffa en parterapeut inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via info@sveakbt.se så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på info@sveakbt.se eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Göteborg så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil i Nordstans parkeringshus, eftersom vi finns i samma byggnad.

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. De allra flesta spårvagnar och bussar i Göteborg stannar på hållplats Brunnsparken, som är vår närmsta hållplats.

För dig som reser till Göteborg finns det flera tåglinjer som stannar vid Göteborgs central och därifrån kan du sedan gå eller åka kollektivt en hållplats.