Barnpsykolog i Täby – föräldrastöd

om Svea KBT Täby

Söker du barnpsykolog i Täby? Då är du välkommen till oss på Svea KBT. Vi är privata barnpsykologer med fysisk mottagning i centrala Täby. Här tar vi emot barn, ungdomar och familjer från hela Stockholmsregionen som är i behov av terapi och behandling. Du kan besöka oss på Stora Marknadsvägen 15 i närheten av Westfield köpcentrum.

Erfarna och kompetenta barnpsykologer

Experter inom KBT terapi

Välj den psykolog som passar dig

Få tid inom 3 dagar

Mottagning i Täby centrum

Generösa öppettider

Omdömen från tidigare patienter

Jag har verkligen upplevt en förändring i mitt mående, efter att jag gick och träffade er psykolog så har skolan gått bättre, mindre ångest och inte lika lätt till gråt eller irritation. Jag har fått hjälp med hantera min stress med andningsövningar som hjälpt mycket.” 

Tidigare patient

Jag upplevde att min behandling var ytterst verkningsfull! Psykologen var väldigt duktig på att identifiera mönster och hitta eventuella underliggande känslor som orsakade mina besvär. Jag upplevde att hon hade en pragmatiskt sätt att angripa mina besvär och att hon var inkännande i förhållande till mina behov. Jag kan varmt rekommendera Svea KBT till alla som känner att de går igenom en tuff period i livet!

Tidigare patient

”Jag fick konkreta verktyg och strategier för självhjälp som jag upplevde var personligt valda för mig. Dessa har jag redan efter bara 5 sessioner haft väldig hjälp av och så fort jag känner stress försöker jag kolla tillbaka på dessa verktyg. Vi gick igenom allt från generella stora drag (lång tid) till direkt stresshantering (kort tid).

Tidigare patient

Otroligt bra, jag har fått väldigt bra hjälp och känner att jag har redskap för att jobba vidare på min psykiska hälsa.

Tidigare patient

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Bli rekommenderad behandling och bästa barnpsykolog i Täby

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa behandlingsmetod samt psykolog i Täby eller övriga Stockholm för dina behov och din situation. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Barnpsykologer som arbetar i Täby

Våra skickliga barnpsykologer / barnpsykoterapeuter är empatiska, lyssnande och har en lång erfarenhet av att behandla alla problem som kan uppstå hos unga personer. Vi har även lång erfarenhet av föräldrastöd.

Det är viktigt att välja en kvalificerad och legitimerad barnpsykolog som har erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt föräldrar. Det är också viktigt att känna sig bekväm med psykologen och känna att barnet får den stöd och hjälp de behöver. Hos Svea KBT kan du vara trygg med att både ditt barn och du som förälder får den bästa möjliga behandlingen anpassat efter ert individuella behov.

Få hjälp av en legitimerad barnpsykolog i Täby inom 3 dagar

Hos oss på Svea KBT är tillgängligheten ett av våra viktigaste ledmärken. Vi garanterar att ditt barn får träffa en psykolog inom 3 dagar efter att tiden har bokats. För en ung person som inte mår bra är det av yttersta vikt att behandlingen kan sätta igång så fort som möjligt utan jobbiga väntetider. Tack vare att vi är privata psykologer kan vi erbjuda tid för behandling mycket snabbare än den offentliga vården. Vi kan även erbjuda behandlingar och terapier som är närbesläktade med KBT såsom ACT, DBT, IBCT, CFT och psykoterapi. Vi anpassar alltid behandlingsmetoden efter behov. Läs mer om våra psykologer i Täby.

Väntrum Täby
Samtalsrum Täby

Hur kan våra barnpsykologer hjälpa ditt barn/ ungdom?

Barn kan ibland ha svårt att förstå och uttrycka sina känslor på ett tydligt sätt. Vår barnpsykolog kan då hjälpa till att identifiera och bearbeta vad de känner inombords. Vi kan arbeta med barnet för att utveckla coping-strategier och förbättra deras självkänsla och självförtroende. Psykologen kan också hjälpa till med beteendemässiga problem, som exempelvis ADHD, och arbeta med barnet och familjen för att hitta effektiva metoder för att hantera detta.

En barnpsykolog kan vara till stor hjälp för barn som upplever svårigheter i skolan eller i sociala situationer. De kan arbeta med barnet för att utveckla sociala färdigheter och hjälpa till att lösa eventuella konflikter eller problem med kamrater. Exempel på vanliga problem vi hjälper med:

  • Ångest, depressioner och nedstämdhet
  • Sociala problem
  • ADHD, ADD, Autism
  • Problem i skolan, hemmasittare och skolvägran
  • Självskadebeteende
  • Ätstörningar

Hur kan våra barnpsykologer stötta dig som förälder eller närstående – föräldrastöd

Som förälder kan det vara en stor påfrestning att se sitt barn må dåligt utan att veta varför eller hur man kan hjälpa till. En viktig del i vårt arbete är just att stötta dig som förälder eller anhörig och hjälpa till att förstå barnets mående, men också att tillhandahålla verktyg och strategier för att hjälpa dig att stötta ditt barn.

En barnpsykolog kan hjälpa till att förbättra kommunikationen mellan barnet och föräldrarna och arbeta med familjen för att skapa en positiv och stödjande miljö hemma.

En barnpsykolog kan hjälpa till att hantera svåra livshändelser som exempelvis skilsmässa eller dödsfall i familjen. De kan arbeta med barnet för att hjälpa till att bearbeta sorgen och hantera sin förlust.

Om du som förälder upplever att din förmåga att hjälpa och kommunicera med ditt barn inte räcker till är det dags att kontakta en barnpsykolog.

reception psykologmottagning svea kbt täby
Psykolog Svea KBT Täby

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra Barnpsykologer

Vanliga frågor

Priset är 1600 kr / 45 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Vanligtvis kan du träffa en barnpsykolog inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via  så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på  eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Vägbeskrivning till vår psykologmottagning i Täby

Med Bil
Vi finns i centrala Täby så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på följande parkeringsplatser som ligger en kort promenad ifrån vår psykologmottagning.

  • Westfield Täby centrum
  • Parkman

Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Läs mer här:

För dig som söker psykisk hjälp i Täby:
Täby kommuns hemsida
Svenska Kyrkan