Parterapi i Täby – familjerådgivning

Söker du efter parterapi i Täby? Svea KBT erbjuder den bästa och snabbaste vägen att träffa legitimerade psykologer som är specialister inom parterapi och familjerådgivning. Ni är välkomna att besöka vår fysiska psykologmottagning som är belägen på Marknadsvägen 15 i centrala Täby.

Våra parterapeuter är erfarna psykologer med specialkunskaper inom relationer och parterapi. Vi erbjuder en trygg och professionell miljö för er som söker hjälp med att förbättra era relationer.

Berättelser från våra patienter i Stockholm

Här ser du några av våra omdömen och hur våra psykologer har hjälpt dem till ett bättre liv

Oerhört proffsiga då en nära vän till mig fick den hjälp han behövde av en jättefin och duktig... psykolog.läs mer
Tack för det fina bemötandet
Väldigt nöjd med den hjälp jag fick här. Hade stora sömnproblem sedan ett år tillbaka, men fick... hjälp att hantera dessa på bara fem sessioner. Skönt att slippa sömntabletter nu! Tackläs mer
Jag hade en lite tuff period under hösten 2015 och valde att söka professionell hjälp. Fick träffa... en kbt-psykolog nästan omgående. Jag kände att personkemin stämde och att han snabbt förstod min situation. Vi träffades en gång i veckan och mellan varje samtal fick jag hemuppgifter där jag skulle träna på att tänka annorlunda i olika lägen. Funkade över min förväntan och efter ett par månader så enades vi om att jag kunde avsluta terapin. Problemen har inte kommit tillbaka efter detta.läs mer
I would reccomened Svea KBT to everyone I know, they are one of the best thing that happened to me!... I got so much professional help and they truly helped me to get my normal life back.Thanks a million for all the help!!/Sandraläs mer
Hej och jättetack för all hjälp jag fått! Det var min man som tjatade på mig att höra av mig men i... efterhand är jag väldigt glad att jag faktiskt gjorde det.Jag tycker jag blev väl bemött och att ni tog er tid att lyssna på mig och när vi väl satte igång med behandlingen fick jag vara med i att utforma den. Idag sover jag bra, känner knappt nån ångest och kan uppskatta livet på ett helt nytt sätt. Åter igen stort tack för hjälpen!!!läs mer
Jwan
Mar
Sökte hjälp för ångest och oro och möttes av en mycket kunnig och professionell psykolog som... hjälpte mig. Jag kände mig trygg och säker och det är viktigt när man inte mår så bra. Hjälpen uppskattas så oerhört och jag tackar er för hjälpen!läs mer
Min terapeut på Svea KBT var trevlig, proffsig och inte minst effektiv. Han tog verkligen sin roll... på allvar och drev varsamt fram resultat. Uppskattade att ha en person som verkligen ville se förändring och inte att jag skulle fastna i terapin och fortsätta komma varje vecka .läs mer
Very satisfied with the service! Highly recommend Svea KBT! The team has been very supportive, and... have accommodated me very well. I work full time and often have difficulty arranging appointments, but the folks at Svea KBT, really went over above my expectations in helping me sort out the logistics. The service has been outstanding, and I really appreciate the efforts of the team in helping me out. Thanks again guys, you are the best!läs mer
Ett fantastiskt bemötande när vår dotter hade problem med återkommande magont! Idag är hon... symtomfri! Otroligt skönt att ta del av Johannes lugn och proffessionalitet. Tack!läs mer
Som elitidrottare är det otroligt viktigt att prestera när det verkligen gäller (vilket jag hade... problem med). Johannes gav mig dom rätta verktygen för att verkligen befinna mig i nuet å prestera på topp utan massor med "hjärnspöken".Johannes hjälpte mig även med att styra upp saker i mitt privata liv. Detta var beteenden som följt mig sen barnsben å som jag hade (tyvärr) accepterat som en del av mig.Så kan verkligen rekommendera Johannes till alla som vill bli en bättre version av sig själva!läs mer
Var väldigt skeptisk till en början, men Johannes har lärt mig kontrollera ilska och irritation,... vilket har gjort min vardag enklare och mer harmonisk. Så tacksam!läs mer
Efter att ha lidit av tinnitus och ljudöverkänslighet under en längre tid där alla tidigare försök... att bli av med mina problem misslyckatsvalde jag att testa KBT sessioner hos Svea KBT. Proffesionellt bemötande och redan från första samtalet upplevde jag en förbättring, idag några månader senare är jag helt problem fri. Rekommenderas varmt oavsett problem.läs mer
js_loader

Parterapeuter som arbetar i Täby

Olivia E

Leg. Psykolog
Täby

För mig är det viktigt att vi ringar in just din upplevelse och situation så att behandlingen träffar rätt. I terapin börjar vi med att kartlägga och förstå din situation och därefter gör vi en plan för vilka förändringar vi ska jobba mot och hur vi ska gå tillväga. Det är viktigt för mig att du känner dig delaktig och trygg i terapin. Olivia jobbar i norra Stockholm – Täby.

Lovisa L

Leg. Psykolog
Uppsala

Jag har kompetens och erfarenhet av arbete med både vuxna, barn och par. Jag arbetar med bl.a. depression, ångestbesvär såsom OCD/tvång, fobier, lindrigare ätstörning, paniksyndrom, GAD, hälsoångest, social fobi. Utöver det har jag även stor erfarenhet av självskadebeteenden, känslohantering, olika sorters missbruk, samt somatiska besvär som påverkar livet t.ex. IBS och smärta.

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Täby inom 3 dagar

Hos oss på Svea KBT är tillgängligheten ett av våra viktigaste ledmärken. Vi erbjuder tid inom 3 dagar om du bokar online. Du är också välkommen att kontakta oss innan bokning för rekommendation om psykologer eller behandlingsmetoder.

Då vi är en privat psykologmottagning slipper ni långa frustrerande väntetider och kan påbörja er behandling utan dröjsmål. Det behövs ingen remiss utan det räcker att ni bokar tid. Vi kan även erbjuda behandlingsmetoder och terapier som den offentliga vården inte kan erbjuda. Läs mer om våra psykologer i Täby.

Boka tid online

Telefon: 08-449 79 91
E-mail: info@sveakbt.se
Besöksadress: Stora Marknadsvägen 15 (centrala Täby)

Öppettider:
Mån – Fre 08-20
Lör – Sön 10-16

Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig. 

Bli rekommenderad bästa psykolog och behandlingsmetod i Täby

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa behandlingsmetod samt psykolog i Täby eller övriga Stockholm för dina behov och din situation. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Har du övriga önskemål om psykolog eller behandling kan du skriva dem här

Hur kan parterapi hjälpa vår relation?

Ibland behöver vi hjälp i våra relationer. Det kan uppstå problem som har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv.

Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa. Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare.

Vi utgår från metoden IBCT som är en evidensdriven behandlingsmetod med hög patientnöjdhet. Olika relationer kan ha olika problemgrunder, men fokus brukar ligga på kommunikation, beteende och tankemönster. Vanliga problem som vi hjälper med:

  1. Förbättra kommunikationen genom mer effektiva sätt att uttrycka känslor och behov så att den andra personen kan förstå och relatera.
  2. Hantera konflikter på ett mer produktivt sätt genom att lära sig hur man löser problem och meningsskiljaktigheter på ett som fungerar för båda parter.
  3. Utveckla känslomässig intimitet genom att lära sig att öppet och ärligt dela sina känslor och tankar med varandra.
  4. Verktyg och strategier för att bygga ett bättre samspel tillsammans.
  5. Äktenskapsrådgivning och familjerådgivning

Hur arbetar vi med parterapi i Täby?

Våra psykologer utgår ifrån behandlingsmetoden IBCT som är en beprövad och evidensdriven metod vid parterapi, läs mer om IBCT här. Den hjälper framförallt vid kommunikationsproblem och att komma varandra närmre i relationen.

Metoden första steg är en bedömningsfas där ni inleder med att träffa psykologen tillsammans. Därefter sker ett individuellt samtal vardera. Ni kommer att få svara på frågor och fylla i några formulär. Efter det gör psykologen en analys av er relation och lägger upp en personligt anpassad behandlingsplan. Därefter träffas alla igen för ett återkopplingssamtal där psykologen presenterar analysen och ni kan börja jobba på er relation.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

Inte bara för traditionella par

Parterapi är inte bara för traditionella par utan fungerar lika bra för HBTQ par, familjerelationer, förälder – barn, syskon och vänskapsrelationer.

Andra stadsdelar i Stockholm där du kan träffa våra parterapeuter

FAQ – Vanliga frågor

Vad kostar parterapi i Täby

Priset är 2200 kr / 60 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Behöver jag remiss för att besöka er mottagning?

Nej du behöver ingen remiss. Vi är privata psykologer så det räcker att du bokar en tid.

Hur snabbt kan vi träffa en parterapeut?

Vanligtvis kan du träffa en parterapeut inom 3 dagar när du bokar online. Om du behöver tid snabbare än så går det bra att ringa oss eftersom vi ofta kan erbjuda tid inom 24 timmar

Hur bokar jag tid?

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 08-449 79 91 eller maila oss via info@sveakbt.se så kan vår reception hjälpa dig.

Hur avbokar jag en tid?

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på info@sveakbt.se eller ringa vår reception på 08-449 79 91 så hjälper vi dig med din avbokning.

Jag har en fråga som jag inte hittar svaret på

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Besöksadress

Svea KBT Täby

Stora Marknadsvägen 15

183 34 Täby

info@sveakbt.se

Tel: 08-449 79 91

Öppettider

vardagar 08-20

Helger 10-16

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Täby så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på följande parkeringsplatser som ligger en kort promenad ifrån vår psykologmottagning.

  • Westfield Täby centrum
  • Parkman

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Läs mer här:

För dig som söker psykisk hjälp i Täby:
Täby kommuns hemsida
Svenska Kyrkan