Samtalsterapi Uppsala

Svea KBT Uppsala

Svea KBT erbjuder samtalsterapi i Uppsala. På våra mottagningar vid Centralen och Torget kan du träffa skickliga samtalsterapeuter som är legitimerade psykologer för rådgivning och behandling av psykologiska problem. Boka tid idag för samtalsterapi!

Bangårdsgatan 13, 753 20 Uppsala

018-7513020

Terapimottagningens öppettider

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Terapimottagningens öppettider kan påverkas av helgdagar
Besök Svea KBT Uppsalas Google Business Profile för vägbeskrivning, recensioner och uppdateringar

Omdömen från tidigare patienter

Svea KBT var utmärkta från första kontakt. Jag känner mig trygg med dem.

Tack för det professionella och empatiska bemötandet.

Fantastiska människor. Professionella och inkännande😀

Få rekommendation om bästa samtalsterapeuten i Uppsala för just dina behov

Vi ger dig gärna rekommendation om bästa samtalsterapeuten i Uppsala för just dina behov. Fyll i vårt formulär så återkommer vi med våra rekommendationer baserat på dina önskemål. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Välkommen på Samtalsterapi

Samtalsterapi är en form av psykologisk behandling där du som klient möter din terapeut för att samtala om och utforska dina tankar, känslor, beteenden och livssituationer. Målet med samtalsterapi är att hjälpa dig som klient att öka din självinsikt, hantera och förstå dina känslor, lösa problem, förändra negativa tankemönster och arbeta mot ökat välbefinnande och bättre mental hälsa.

Terapeuten använder olika tekniker och metoder beroende på ditt behov och terapins inriktning, vilket kan variera från kognitiv beteendeterapi till psykodynamisk terapi.

Vi erbjuder samtalsterapi i en trygg och konfidentiell miljö där du kan utforska och bearbeta dina svårigheter med professionellt stöd och vägledning.

Välkommen att boka tid idag! Vi erbjuder tid inom 3 dagar om du bokar online. Du kan även kontakta oss för en rekommendation om bästa samtalsterapeut för just dina behov.

Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Samtalsterapeuter i Uppsala

Vanliga anledningar till att söka samtalsterapi

Det finns många olika anledningar till att söka samtalsterapi. Här är några av de vanligaste anledningarna:

  1. Saknar mening i livet: Vilsenhet och en oförmåga att sin plats i livet
  2. Självkritik: Överdriven självkritik som kan leda till ångest och depression.
  3. Ständiga oros- eller katastroftankar: Att alltid oroa sig för det värsta som kan hända kan leda till överdriven ängslan och stress.
  4. Perfektionism: Strävan efter att vara perfekt kan vara utmattande och leda till prestationsångest och stress.
  5. Negativa tankemönster: Upprepande negativa tankemönster, såsom att förvänta sig misslyckanden eller att tro att man är värdelös, kan påverka ens mentala hälsa negativt.
  6. Svårt att hantera känslor: Svårigheter att hantera starka känslor som ilska, sorg eller rädsla kan påverka relationer och välmående.
  7. Svårighet att sätta gränser: Oförmåga att säga nej eller att etablera sunda gränser i relationer kan leda till utmattning och stress.
  8. Katastroftänkande: Att hela tiden tänka att allt kommer att gå fel eller att framtiden kommer att vara hemsk kan skapa mycket ångest.
  9. Relationsproblem: Upprepade konflikter eller svårigheter i relationer kan orsaka stress och behov av rådgivning.
  10. Svårt att fokusera eller ta beslut: Om man har svårt att fokusera, ta beslut eller känner sig överväldigad av tankar kan det vara svårt att fungera effektivt i vardagen.

Det är viktigt att komma ihåg att samtalsterapi kan vara till hjälp för att hantera och förändra dessa tankemönster och beteendemönster. Terapeuten kan arbeta med klienten för att utveckla nya coping-strategier och öka medvetenheten om sina tankar och känslor, vilket kan förbättra den mentala hälsan och livskvaliteten.

Vanliga frågor

Samtalsterapi i Uppsala kostar 1490 kr för 45 minuters terapi

Nej du behöver ingen remiss. Det räcker att du bokar en tid.

Enklast är om du använder våra bokningsknappar dom du hittar längre upp. Men du kan även gå hit eller ringa vår reception på 018-7513020 eller maila oss på så hjälper vi dig.

För att avboka en tid kontaktar du din behandlande samtalsterapeut så får du hjälp med avbokningen. Du kan också kontakta vår reception så hjälper de dig.