Privat ADHD-utredning i Uppsala

om Svea KBT Uppsala

Boka en privat ADHD utredning i Uppsala. Vi på Svea KBT erbjuder korta kötider och välkomnar både vuxna och barn. Alltid med ett professionellt och varmt bemötande. Kontakta oss för gratis konsultation eller boka screening!

ADHD utredning i Uppsala

Räntefri delbetalning upp till 12 månader

Korta kötider

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre 08-21
Lör-Sön 10-16

Privatfinansierade utredningstjänster

psykologmottagningen i Uppsala erbjuder vi privat ADHD-utredning, ADD-utredning samt Autism-utredning för både vuxna och barn. Här får du även stöd i form av terapi och behandling samt medicinering vid fastställd diagnos.

 • ADHD utredning
 • ADHD utredning barn
 • Utredning för ADD
 • Autism utredning
 • Behandling
 • Medicinering

Boka gratis rådgivning

ADHD-utredningen inleds med en kostnadsfri konsultation där du kommer få information om praktiska detaljer som du behöver känna till innan utredningen påbörjas. Dels för att det ska kännas tryggt för dig att känna till hur processen går till, men också för att du ska få möjlighet att ställa frågor. Välj ett passande datum i kalendern nedan, så får du ett 20-minuters kostnadsfritt samtal med en av våra rådgivare. Du kan även välja att boka ett screeningsamtal direkt hos en psykolog

Prata med en rådgivare!

Priser – Vad kostar privat ADHD-utredning hos Svea KBT i Uppsala?

Priset för ADHD-utredning i Uppsala uppgår till totalt 30 900 kr. Summan är uppdelad i två delar. Den första delen är ett inledande screeningsamtal hos en av våra psykologer och kostar 2400 kr. Om psykologen bedömer att det finns anledning att misstänka en diagnos fortsätter man med andra delen i processen. Den andra delen är själva utredningen och kostar 28 500 kr. Den totala kostnaden blir då (2400 + 28 500) = 30 900 kr. Om du efter ditt screeningsamtal inte känner att du vill gå vidare med en utredning har du såklart möjlighet att avsluta processen och behöver då inte betala återstående summa.

NPF-utredningar vi erbjuder i Uppsala

 • ADHD-utredning
  ADHD-utredning för vuxna och barn
 • ADD-utredning
  ADD-utredning för vuxna och barn
 • Autism-utredning
  Utredning av autism hos vuxna och barn

Hur går en privat ADHD-utredning till?

En privat ADHD-utredning i Uppsala går till som så att du själv bekostar processen, men den genomförs på samma sätt som inom den offentliga vården. Utredningen startar med ett screeningsamtal hos en psykolog, följt av medicinsk utvärdering av en psykiatriker. Sedan genomförs ett flertal tester och intervjusamtal för att sedan fastställa en eventuell diagnos.

Fördelen med en privat utredning är korta väntetider. Det gör att du snabbare kan få tillgång till hjälpmedel, medicinering och annat stöd som du behöver. Genom en privat utredning får du oftast en mer personligt anpassad service, vilket kan göra hela processen mindre stressande och mer effektiv.

Vilka alternativ finns det för ADHD-utredning i Uppsala

Privatpsykiatri

Det snabbaste och enklaste sättet att genomgå en ADHD-utredning i Uppsala är via den privata psykiatrin som exempelvis hos oss på Svea KBT. Här slipper du de långa kötider som ofta förekommer inom den offentliga vården, och utredningen anpassas helt efter dina individuella behov.

Primärvård

Om du föredrar att utnyttja den offentliga vårdgarantin bör du först kontakta din vårdcentral för att få en remiss till psykiatrisk vård inom region Uppsala. Det är dock viktigt att vara medveten om att väntetiderna för att få genomgå en ADHD-utredning inom den offentliga vården kan vara flera år.

Tar ni emot remisser?

Nej, eftersom Svea KBT är en privat vårdgivare har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot remisser från den offentliga vården.

Läs mer om våra NPF-utredningar