Parterapi i Uppsala

om Svea KBT Uppsala

Svea KBT erbjuder parterapi i Uppsala. Hos oss kan du träffa legitimerade parterapeuter som är specialister inom parterapi och familjerådgivning. Besök oss på våra psykologmottagningar vid Bangårdsgatan 13 och st Olofsgatan 11b. Vi hjälper traditionella par, syskon, familjer, vänner och HBTQ par.

Erfarna och kompetenta parterapeuter

Professionell relationsterapi

Experter inom IBCT

Få tid inom 3 dagar

Mottagningar i centrala Uppsala

Generösa öppettider

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Bangårdsgatan 13
St Olofsgatan 11b

Få rekommendation om bästa parterapeuten i Uppsala för just dina behov

Fyll i vårt formulär för att få rekommendation om vilken parterapeut som passar bäst för dig. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Boka parterapi

Klicka på knappen och boka direkt här via hemsidan eller via mobilen. Du får en tid inom 3 dagar och vi har tillgängliga tider på dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Parterapeuter som arbetar i Uppsala

Få hjälp av en legitimerad parterapeut i Uppsala inom 3 dagar

Vi kan erbjuda parterapi i Uppsala inom 3 dagar om du bokar online. Självklart kan du kontakta oss innan bokning om du behöver veta mer om lämpliga behandlingsmetoder eller om du vill ha rekommendationer om bästa psykologen för just dina behov.

Då vi är privata psykologer kan vår mottagning erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än andra alternativ. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos andra aktörer. Läs mer om våra psykologer i Uppsala.

Hur arbetar våra psykologer med parterapi?

På Svea KBT i Uppsala arbetar vi med parterapi utifrån metoden IBCT (Integrative Behavioural Couples Therapy) som är en beprövad och effektiv metod för arbeta med par. Den ger goda resultat framför allt när det gäller kommunikation och att komma varandra närmre i relationen.

Behandlingen baseras på områden där ni behöver hjälp. Men fokus ligger på kommunikation, beteende- och tankemönster. Ni kommer att få konkreta verktyg och strategier att arbeta med. Psykologen kommer att utmana ert sätt att tänka och agera. Ni kommer även få hemuppgifter och övningar som kommer att hjälpa er som par att komma närmare varandra. Läs mer om parterapi.

Varför behövs parterapi?

Ibland behöver vi helt enkelt hjälp i våra relationer. Problemen som man upplever har blivit så svåra att man inte hittar en väg framåt. Vi fastnar i destruktiva beteendemönster där kommunikationen inte längre fungerar. Konflikter med en partner som inte kan lösas och en vardag kantad av bråk och tristess.

När vi upplever att våra känslor och önskningar inte tillgodoses i relationen påverkar det vardagen och även intimiteten och sexet kan bli lidande.

Ofta vill par hitta tillbaka till varandra och ser skilsmässa eller separation som en sista utväg. Parterapi blir som en investering i relationen och familjen. Ett sätt att satsa på varandra och sitt förhållande och kanske komma närmre varandra och fördjupa sitt samliv. Men ibland finns det också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa.

Parterapi kan då hjälpa er att separera så problemfritt som möjligt.

En parterapi kan helt enkelt fungera som katalysator där parterapeuten är en utomstående part som kan hjälpa er att se problemen tydligare. Tillsammans kan ni sedan hitta underliggande motiv som hjälper er att fatta gemensamma beslut.

Inte bara för traditionella par

Parterapi och familjerådgivning fungerar för alla sorters relationer. Heterosexuella, HBTQ, mamma – dotter, pappa – dotter. Mellan familjemedlemmar eller vänskapsrelationer som behöver hjälp. Oavsett vilken relation det handlar om är parterapi en effektiv metod att förbättra relationer.

Är parterapi effektivt – fungerar det?

Det finns många vetenskapliga studier som visar att parterapi är effektivt. Även om inte alla relationer kan räddas så upplever majoriteten av de som går igenom en parterapi att de har fått positiv inverkan på relationen.

Vår parterapi i Uppsala baserar på IBCT som är den metod som har visat sig mest effektiv i kliniska studier och har bäst evidens för framgångsrik behandling.

Genom att vi är privata psykologer kan vi använda terapiformer som du inte får tillgång till inom den offentliga vården. Metoder som helt enkelt kräver större skicklighet av den individuella psykologen.

Vanliga frågor

Priset är 1950 kr för 60 minuter Här kan du se våra aktuella priser.

Vi erbjuder alltid tid inom 3 dagar men det finns även tider att få snabbare än så. Du kan enkelt och smidigt hitta en ledig tid i vår onlinebokning. Om du önskar få en snabbare tid kan du ringa oss så kan vi ofta boka in dig inom 24 timmar.

Behandlingarna skräddarsys till er och är olika långa, men är i snitt mellan 5-20 besök

Ja, ni får välja helt själv om ni vill träffa er psykolog fysiskt på mottagningen eller över video. Det går också bra att kombinera detta, och ha vissa samtal på plats och vissa digitalt. Videosamtalen sker genom vår krypterade plattform där ni även kan chatta och få material av er psykolog. Onlinesamtal bokas enklast genom via vår onlinebokning eller genom att kontakta oss direkt.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 018-7513020 eller maila oss via så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på  eller ringa vår reception på 018-7513020 så hjälper vi dig med din avbokning.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Uppsala så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på följande parkeringsplatser som ligger en kort promenad ifrån vår psykologmottagning. Läs mer här.

 • Centralgaraget
 • Dansmästare
 • Kvarnengaraget

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Vi rekommenderar att du planerar din resa via Uppsala lokaltrafik.

För dig som reser till Uppsala finns det flera tåglinjer som stannar vid Uppsala centralstation och därifrån kan du sedan promenera.

För dig som söker psykisk hjälp i Uppsala:
1177
Uppsala kommuns hemsida
Svenska Kyrkan

Stadsdelar i Uppsala

 • City
 • Fjärdingen
 • Berthåga
 • Husbyborg
 • Hällbo
 • Librobäck
 • Luthagen
 • Rickomberga