Barnpsykolog i Uppsala – Föräldrastöd

om Svea KBT Uppsala

Svea KBT är privata barnpsykologer i Uppsala. Vi erbjuder stöd och behandling till barn och ungdomar samt föräldrastöd. Träffa empatiska och skickliga barnpsykologer inom 3 dagar. Du är välkommen att besöka våra psykologmottagningar på Barngårdsgatan 13 samt St Olofsgatan 11b. Boka tid idag!

Erfarna och kompetenta barnpsykologer

Experter inom KBT terapi

Välj den barnpsykolog som passar er

Få tid inom 3 dagar

Centrala mottagningar i Uppsala

Generösa öppettider

Företag som rådfrågar våra psykologer

Kontakta oss

Öppetider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Mottagningar

Bangårdsgatan 13
St Olofsgatan 11b

Få rekommendation om bästa barnpsykologen i Uppsala för era behov

Om du vill få rekommendation om lämplig behandling samt bästa barnpsykolog för just ditt barn och dig som förälder är du välkommen att kontakta oss via formuläret. Vi försöker svara på alla förfrågningar inom 24 timmar.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Barnpsykologer som arbetar i Uppsala

Våra barnpsykologer är legitimerade och har lång erfarenhet av barn- och ungdomspsykologi och den problematik som finns hos unga personer. Du kan vara trygg med att ditt barn och du som förälder får den bästa möjliga behandlingen anpassad efter ert individuella behov.

Boka tid online

Vi har flera duktiga barn- och ungdomspsykologer som gärna träffar ditt barn för ett första samtal.

Du kan antingen ringa eller maila oss, eller enkelt boka tid online. Då bokar du en tid för “Nybesök – Barn och ungdom” med ditt barns personuppgifter men med dina kontaktuppgifter. Om du vill diskutera lämpliga behandlingsmetoder eller få rekommendationer om psykologer innan du bokar är du välkommen att kontakta oss. Vi tar emot besök på både dagar, kvällar och helger så det är enkelt att hitta en tid som passar dig.

Få hjälp av en legitimerad barnpsykolog i Uppsala inom 3 dagar

Tillgänglighet är en av våra viktigaste ledstjärnor. Vi garanterar att du får träffa en legitimerad psykolog för barn och ungdom i Uppsala inom 3 dagar efter att du har bokat tid. Det gör att terapin kan starta så fort som möjligt och barnet /ungdomen och familjen slipper onödigt lidande med långa väntetider.

Då vi är privata barnpsykologer kan våra mottagningar erbjuda behandlingstid avsevärt snabbare än den offentliga sjukvården och BUP. Vi kan också erbjuda mer omfattande och avancerade behandlingar som inte finns tillgängliga hos den offentliga vården. Du kan också träffa våra psykologer genom videosamtal.

Tjänster vi erbjuder i Uppsala

Alla familjer har unika förutsättningar. Vi anpassar alltid våra tjänster efter ditt barn och din familjs behov.  

 • Barnpsykolog
 • Ungdomspsykolog
 • Familjestöd
 • Föräldrastöd
 • Videosamtal online
 • Tidiga insatser

Vi behandlar alla åldrar upp till 18 år. Om du är över 18 kontaktar du en av våra vanliga psykologer. Läs mer om att träffa våra vanliga psykologer i Uppsala.

Vanliga problem vi behandlar

När barn och ungdomar mår dåligt kan det manifestera sig på olika sätt. En del gömmer hur de känner inombords medans andra uppvisar tydliga symptom som nedstämdhet, ilska, depression, rädsla eller andra beteenden som orsakar problem i både deras egna och familjens liv. 

Det kan leda till att barnet isolerar sig själv, slutar umgås med sina kompisar eller stannar hemma från skolan. 

Om du som förälder upplever att din förmåga att hjälpa och kommunicera med ditt barn inte räcker till är det dags att kontakta en barnpsykolog. Vi på Svea KBT har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och föräldrar som befinner sig i jobbiga situationer de inte klarar av att hantera själva. Här kan du läsa mer om hur barnpsykologer arbetar.

Vanliga frågor

En terapisession på 45 minuter kostar 1450 sek Här kan du se våra aktuella priser.

Nej du behöver ingen remiss. Det räcker med att du bokar tid så får du träffa oss inom 3 dagar

Ja du kan träffa oss genom videosamtal. Du väljer detta på vår bokningssida.

Ja, ni får välja helt själv om ni vill träffa er psykolog fysiskt på mottagningen eller över video. Det går också bra att kombinera detta, och ha vissa samtal på plats och vissa digitalt. Videosamtalen sker genom vår krypterade plattform där ni även kan chatta och få material av er psykolog. Onlinesamtal bokas enklast genom via vår onlinebokning eller genom att kontakta oss direkt.

Enklast är att gå till vår bokningssida som du hittar här. Du kan även ringa oss på 018-7513020 eller maila oss via så kan vår reception hjälpa dig.

Enklaste sättet att avboka en tid är att kontakta psykologen direkt så hjälper hen dig. Annars kan du maila oss på  eller ringa vår reception på 018-7513020 så hjälper vi dig med din avbokning.

Yes we offer child therapy in English. Read more here.

Besök vår FAQ sektion – där besvarar vi många fler frågor. Klicka här. Du kan även kontakta oss om du har andra frågor.

Hitta till vår mottagning

Med Bil
Vi finns i centrala Uppsala så för dig som kör bil är det enkelt att hitta hit. Vi rekommenderar att du parkerar din bil på följande parkeringsplatser som ligger en kort promenad ifrån vår psykologmottagning. Läs mer här.

 • Centralgaraget
 • Dansmästare
 • Kvarnengaraget

Allmänna transportmedel
Om du föredrar allmänna transportmedel har du en mängd olika spårvagnslinjer och bussar att välja mellan. Vi rekommenderar att du planerar din resa via Uppsala lokaltrafik.

För dig som reser till Uppsala finns det flera tåglinjer som stannar vid Uppsala centralstation och därifrån kan du sedan promenera.

För dig som söker psykisk hjälp i Uppsala:
1177
Uppsala kommuns hemsida
Svenska Kyrkan

Stadsdelar i Uppsala

 • City
 • Fjärdingen
 • Berthåga
 • Husbyborg
 • Hällbo
 • Librobäck
 • Luthagen
 • Rickomberga