Privat ADHD-utredning i Stockholm

om Svea KBT Stockholm

Hos Svea KBT i Stockholm kan du genomföra en privat ADHD-utredning. Vi erbjuder snabba tider och anpassad medicinering vid fastställd diagnos. Boka gratis konsultation och rådgivning idag!

Medicinering vid diagnos

Hjälp av läkare & Psykologer

Privat mottagning

Företag som rådfrågar våra psykologer

Hur kan en ADHD-utredning hjälpa mig?

När du genomför en ADHD-utredning så får du svar på om problemen du upplever beror på en neuropsykiatrisk nedsättning. Det är ett sätt att lära känna sig själv bättre och varför du fungerar som du gör. Vid en fastställd diagnos får du även tillgång till medicinering och andra hjälpmedel genom våra läkare. Om utredningen visar att dina svårigheter beror på andra omständigheter så kan våra psykologer hjälpa dig även med detta.

Vilka alternativ finns det för ADHD-utredning i Stockholm?

Du kan få en utredning genom den offentliga vården och behöver då vända dig till en vårdcentral för en remiss till psykiatrin hos Region Stockholm eller skriva en egenremiss till en privat aktör. Tyvärr är väntetiderna inom Stockholms län upp till 2 år för en utredning inom den offentliga vården.

Hur får man en privat ADHD-utredning i Stockholm?

Det enklaste sättet att få en privat ADHD-utredning i Stockholm är att besöka Svea KBT:s mottagning i centrala Södermalm (Stockholm). Här får du träffa både läkare och psykologer som är specialister på att utreda och behandla neuropsykiatriska nedsättningar. Om du bokar ett inledande screeningsamtal med en psykolog kan du få en tid inom 3 dagar.

Vad innebär en privat ADHD-utredning i Stockholm?

Att genomgå en privat utredning innebär att man står för finansiering själv och utför utredningen på en privat mottagning istället för att vänta på den offentliga vården. Fördelen med detta är att man ofta kan påbörja utredningen snabbare och har möjlighet att välja vilken mottagning man vill gå till. Trots kostnaden upplever många att det är värt att genomföra en privat utredning eftersom väntetiderna i den offentliga vården är långa. Särskilt när man upplever ADHD-symtom som påverkar ens livskvalitet negativt. Resultatet av utredningen blir detsamma oavsett om den utförs privat eller offentligt. Även hjälpen och medicineringen man har rätt till vid en fastställd diagnos är samma.

Kontakta oss

Telefon

08-4494997

Öppettider

Mån-Fre 08-20
Lör-Sön 10-16

Besök vår Google business profile för omdömen och vägbeskrivning

Boka gratis konsultation

En ADHD-utredning inleds med en gratis konsultation där vi ger dig kort information om praktiska saker du behöver veta innan en utredning startar och du får en chans att ställa frågor om utredningsprocessen. Du bokar en konsultation genom att fylla i formuläret.

Föredrar du att prata med en rådgivare?

Vad kostar en ADHD-utredning i Stockholm?

Priset för en ADHD utredning i Stockholm är totalt 30 900 kr. Den här summan är uppdelad i 2 delar. Utredningen startas med ett screeningsamtal hos en psykolog som kostar 2400 kr. Om psykologen anser att det finns skäl att misstänka att det föreligger en diagnos så går man vidare till själva utredningen som kostar 28 500 kr. Totalt 30 900 (2400+28500) kr. Du har alltid en valmöjlighet att avsluta utredningen efter den inledande screeningen och behöver då inte betala resterande summa. Vi erbjuder också förmånliga avbetalningsplaner där du kan dela upp kostnaden räntefritt.

Tar ni emot remisser?

Svea KBT kan tyvärr inte ta emot remisser från den offentliga vården eftersom vi är privata vårdgivare.

Vi tar emot både vuxna och barn

Svea KBT tar emot både vuxna och barn för privata utredningar

Läs mer om ADHD och utredningar