Privat ADHD-utredning i Umeå

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

Privat ADHD-utredning
Korta kötider
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Vi anpassar utredningen efter dina behov

Välkommen till Svea KBT i Umeå. Hos oss kan du boka privat ADHD-utredning för både vuxna och barn. Vi erbjuder korta kötider och ett varmt bemötande, där vi anpassar utredningsprocessen efter just dina behov. Boka gratis konsultation och rådgivning idag!

Digital ADHD-utredning

En giltig ADHD-utredning kan genomföras helt digitalt, med undantag för två delar – läkarbesöket och testningen. Dessa två besök sker på någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi strävar efter att planera dessa två träffar på samma dag och i direkt anslutning till varandra, för att minimera ditt resande.

Om du föredrar kan vi även arrangera att vår läkare och psykolog kommer till dig och utför dessa delar på plats där du bor. Denna tjänst medför en högre kostnad beroende på din geografiska plats. Kontakta oss direkt här för ett personligt anpassat förslag. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta smidiga och trygga sätt att hjälpa dig.

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

Vad innebär privat ADHD-utredning?

En privat ADHD-utredning hos oss i Umeå innebär att du själv betalar för utredningsprocessen, men processen i sig utförs precis som i den offentliga vården. Den inleds med ett screeningssamtal hos en psykolog och fortsätter med en medicinsk utvärdering av en psykiatriker. Därefter genomförs tester och intervjusamtal för att fastställa en eventuell diagnos.

Privat ADHD-utredning är ett bra alternativ för de som vill undvika långa köer i den offentliga vården. Genom att söka hjälp hos Svea KBT kan du snabbt komma igång med utredningen och få tillgång till den behandling och medicinering du behöver. Vi anpassar även våra tjänster efter dina behov för att göra processen mindre stressande och mer effektiv.

ADHD kan medföra utmaningar som koncentrationssvårigheter, brist på motivation och impulsivitet, vilket ofta leder till utmaningar i vardagslivet. Att ta steget och söka hjälp kan vara svårt, men också viktigt för att få rätt stöd och behandling.

Priser – Vad kostar en ADHD-utredning?

Den totala kostnaden för en ADHD-utredning i Umeå är 30 900 kr. Kostnaden delas in i två delar.

Kostnad för screeningsamtal: 2 400 kr

Utredningen inleds alltid med ett screeningsamtal med en psykolog. Misstänker psykologen att det föreligger en misstanke om diagnos får du möjlighet att gå vidare och genomföra en fullständig utredning.

Kostnad för utredning: 28 500 kr

Kostnaden för själva utredningen är 28 500 kr. Totalbeloppet för båda delarna blir då 30 900 kr. Om du av någon anledning inte vill gå vidare och göra själva utredningen behöver du endast betala för screeningsamtalet.

Betala med faktura eller avbetalning

Vi ger dig möjligheten till flexibel betalning genom vår betalpartner. Du kan betala med kort, swish, faktura eller avbetalning (Räntefritt upp till 12 månader)

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

Utredningstjänster vi erbjuder i Umeå

I Umeå erbjuder vi privat utredning för ADHD, ADD och Autism. Vi gör samtliga utredningar för både vuxna och barn. Vid fastställd diagnos kan vi också hjälpa dig med behandling, terapi och medicinering.

Boka gratis konsultation

ADHD-utredningen börjar alltid med en kostnadsfri konsultation där vi ger dig praktisk information som kan vara bra att veta inför utredningen. Här får du även möjlighet att ställa eventuella frågor om utredningsprocessen eller annat du funderar över. Boka en konsultation genom att fylla i formuläret nedan.

Vilka alternativ för ADHD-utredningar finns i Umeå?

Ett snabbt och enkelt alternativ för att genomgå en ADHD-utredning i Umeå är att vända sig till privata vårdaktörer som Svea KBT. Där undviker du långa väntetider och får en utredning som är skräddarsydd för dina specifika behov. Om du föredrar offentlig vård kan du kontakta din vårdcentral för en remiss till psykiatrisk vård inom Region Västerbotten. Observera att väntetiderna för en ADHD utredning inom den offentliga vården är långa och ibland kan man behöva vänta i flera år på att få göra en utredning.

Tar ni emot remisser?

Nej, Vi på Svea KBT kan tyvärr inte ta emot remisser som kommer från primärvården då vi är privata vårdgivare.

Faktaruta om Umeå

Umeå är beläget i Västerbotten och är både norra Sveriges mest folkrika kommun med 133 010 invånare (2023), och största arbetsgivare. Staden fungerar som knutpunkten i Västerbotten med tillgång till flygplats, järnväg och sjöväg från Finland. Umeå Universitet och Sveriges lantbruksuniversitet bidrar till en ung och utbildad befolkning och staden växer.
Källa: Umea.se

Områden i Umeå

  • Centrum: Hjärtat av Umeå med ett brett utbud av shopping, restauranger och kulturinstitutioner.
  • Ålidhem: Ett område nära universitetet, populärt bland studenter och med gott om bostäder.
  • Ersboda: En blandning av bostadsområden och handelsplatser, belägen norr om centrum.
  • Mariehem: Ett bostadsområde öster om centrum, känt för sina grönområden och närhet till Umeälven.
  • Teg: Ligger väster om Umeälven, känd för sina historiska byggnader och lugna miljö.
Olika typer av stöd för personer med ADHD-diagnos i Umeå

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar