Privat ADHD-utredning i Kalmar

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

ADHD-utredning för vuxna och barn
Snabb utredningsstart
Screening och diagnostisering
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Anpassad utredningen efter dina behov
Telefon

0406436322

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

Få hjälp med privat utredning för ADHD i Kalmar. Vi tar emot både vuxna och barn och erbjuder korta väntetider med snabb utredningsstart. Våra utredningar utförs av ett team med specialiserade psykologer och läkare som skräddarsyr ett personligt upplägg för att möta dina individuella behov, med ett mål att du ska känna dig både säker och trygg under hela processen. Boka en kostnadsfri konsultation med oss idag så berättar vi mer!

Digital ADHD-utredning eller på plats

En ADHD-utredning kan genomföras nästan helt digitalt, förutom två moment – läkarbesöket och testningen. Dessa två delar kräver ett fysiskt besök på någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi försöker alltid boka dessa två besök på samma dag och direkt efter varandra för att minimera ditt resande.

För de som föredrar det, erbjuder vi också möjligheten att vår läkare och psykolog kommer till din plats för att genomföra dessa moment. Detta medför en högre kostnad som beror på din geografiska placering. Kontakta oss här för att få ett personligt anpassat förslag. Vi strävar alltid efter att hitta smidiga och trygga lösningar för att hjälpa dig.

Undvik långa kötider med privat ADHD-utredning

Att välja en privatfinansierad ADHD-utredning kan vara ett effektivt alternativ för att undvika de långa väntetiderna som vanligtvis är associerade med offentlig vård i Kalmar. Genom att välja oss får du möjlighet att omedelbart påbörja utredningsprocessen, vilket kan leda till snabbare behandling och medicinering.

För personer med ADHD kan de relaterade symptomen skapa utmaningar i dagligt liv. Svårigheter att bibehålla struktur och motivation i studier och på arbetsplatsen är vanliga. Dessutom kan problem med impulskontroll och emotionell reglering leda till problem i relationer.

Att hantera dagliga krav kan vara stressigt, speciellt utan en konkret plan eller om man tenderar att skjuta upp saker. Om du känner igen dig i dessa beskrivningar är det viktigt att söka hjälp. Att ta det första steget för att få hjälp kan vara en utmaning, men det är avgörande för att få nödvändigt stöd.

Vad innebär privat ADHD-utredning?

Att välja en privatfinansierad ADHD-utredning innebär att du står för kostnaderna själv, men processen håller samma standarder och använder samma evidensbaserade metoder som inom offentlig sjukvård.

Processen inleds med ett första möte med en psykolog, följt av en medicinsk bedömning utförd av en psykiatriker. Efter det genomförs en serie tester och ytterligare intervjuer. Dessa utvärderas noggrant för att kunna ställa en korrekt diagnos.

Pris för ADHD-utredning i Kalmar

Kostnaden delas in i två delar, vilket landar i en totalkostnad på 30 900 kr.

Screeningsamtal

2400 kr

Alla utredningar inleds med ett screeningsamtal.

Utredning

28 500 kr

Vid misstanke om ADHD startar utredningen

Observera att om du av någon anledning inte vill gå vidare med en utredning behöver du bara betala för ditt Screeningsamtal.

Betalningsalternativ hos Svea KBT

Hos Svea KBT kan du dra nytta av flexibla betalningsalternativ genom vår betalpartner. Du kan välja att betala med kort, Swish, faktura eller genom räntefri avbetalning upp till 12 månader.

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

Privata utredningar i Kalmar

I kalmar tillhandahåller vi privata utredningar för ADHD, ADD och autism för både vuxna och barn och vid en eventuell diagnos, erbjuder vi även stöd genom terapi, behandling och medicinering.

Boka gratis konsultation för ADHD-utredning i Kalmar

En ADHD-utredning börjar med en kostnadsfri konsultation där du får all viktig information om processen. Under mötet får du även möjlighet att ställa frågor om utredningen om det är något särskilt du funderar över. Fyll i formuläret nedan för att boka gratis konsultation så berättar vi mer.

Skillnad mellan privat och offentlig ADHD-utredning i Kalmar

Privata vårdgivare som Svea KBT brukar ofta erbjuda betydligt kortare väntetider jämfört med offentlig vård, vilket är fördelaktigt för dem som snabbt behöver tillgång till behandling och stöd. De privata aktörerna kan erbjuda utredningar som är anpassade till varje individs specifika behov.

Väntetiderna inom den offentliga vården brukar dock vara betydligt längre, ibland upp till flera år innan en utredning kan påbörjas. Denna fördröjning i att få en diagnos och behandling kan påverka patientens livskvalitet negativt. Även om den offentliga vården kan vara mer kostnadseffektiv, kan de långa väntetiderna och en mindre flexibel utredningsprocess vara nackdelar för de som behöver omedelbar hjälp.

Kort om kalmar

Kalmar är en stad i sydöstra Sverige, känd för sin rika historia och vackra arkitektur. Staden har spelat en viktig roll i den svenska historien, särskilt under medeltiden och renässansen. Kalmar är en attraktiv destination för både historieintresserade och de som söker en pittoresk miljö vid vattnet. Med sina välbevarade gamla byggnader och moderna faciliteter är Kalmar en stad som förenar det förflutna med nutiden.

Områden och sevärdigheter i Kalmar

  • Kalmar slott: Det magnifika slottet som daterar tillbaka till 1100-talet är kanske stadens mest berömda landmärke. Det är känt för sin roll i Kalmarunionen och har en rik historia som inkluderar många viktiga historiska händelser.
  • Kalmar domkyrka: En imponerande kyrka från 1600-talet som är ett exempel på nordeuropeisk barockarkitektur.
  • Gamla stan: Kalmar Gamla stan är känd för sina kullerstensgator och välbevarade byggnader från 1600- och 1700-talen.
  • Kalmar konstmuseum: Ligger i stadsparken och är känd för sin samtida arkitektur och samlingar av modern konst.
  • Ölandsbron: Bron som förbinder Kalmar med Öland och erbjuder en spektakulär utsikt över Kalmarsund, perfekt för de som uppskattar både teknik och natur.
  • Kalmar läns museum: Här kan besökare lära sig mer om regionens historia och kultur, inklusive den berömda regalskeppet Kronan.
  • Stensö udde: Ett populärt naturområde för rekreation med vandringsleder och utmärkta möjligheter för fågelskådning.
För dig som söker stöd för ADHD i Kalmar

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar