Privat ADHD-utredning i Halmstad

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

ADHD-utredning för vuxna och barn
Korta kötider
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Anpassad utredningen efter dina behov
Telefon

0406436322

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

Gör en privat ADHD-utredning i Halmstad. Vi på Svea KBT utför utredningar för både vuxna och barn. Vi erbjuder möjligheten att genomgå en snabb och professionell utredning som baseras på evidensbaserade metoder. Vi skräddarsyr utredningen för att möta dina individuella behov och strävar efter att du ska känna dig trygg under hela processen. Boka en kostnadsfri konsultation redan idag!

Digital ADHD-utredning

En ADHD-utredning kan genomföras nästan helt digitalt, med undantag för två moment – läkarbesöket och testningen. Dessa moment kräver ett besök på någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi gör vårt bästa för att boka dessa två besök på samma dag och i direkt anslutning till varandra, så att du bara behöver resa en gång.

Om det passar dig bättre, kan vi ordna så att vår läkare och psykolog kommer till din plats för att genomföra dessa moment. Detta alternativ innebär en högre kostnad, beroende på din plats i landet. Kontakta oss här för ett skräddarsytt förslag. Vi är alltid angelägna om att hitta smidiga och trygga lösningar för att hjälpa dig.

Hur fungerar en privat ADHD-utredning?

Att välja en privat ADHD-utredning innebär att du själv finansierar utredningsprocessen. Däremot utförs den med samma riktlinjer och metoder som används inom offentlig sjukvård. Utredningen inleds med ett första möte med en psykolog, följt av en medicinsk utvärdering av en psykiatriker. Därefter genomförs tester och ytterligare fördjupande samtal som utvärderas innan en eventuell diagnos kan ställas.

Få hjälp snabbt

En privatfinansierad ADHD-utredning hos Svea KBT är ett utmärkt val för dig som önskar undvika de långa väntetiderna som är vanliga inom offentlig vård i Halmstad. Hos oss kan du snabbt påbörja utredningsprocessen, vilket möjliggör en tidig start på eventuell behandling och medicinering.

Om du har ADHD kan symtomen skapa svårigheter i det dagliga livet. Det kan bli utmanande att håla sig strukturerad och motiverad när det kommer till studier och jobb. Svårigheter att kontrollera impulsiva handlingar och problem med att reglera känslor kan leda till ansträngda relationer.

Att få ihop vardagslivet kan bli stressigt, särskilt om du inte har en tydlig plan eller tenderar att skjuta upp saker. Därför är det viktigt att du söker hjälp om du känner igen dig i dessa situationer. Första steget till att söka hjälp kan vara svårt men helt avgörande för att få den hjälp du behöver.

Vad kostar en ADHD-utredning?

Kostnaden för en ADHD-utredning i Halmstad är 30 900 kr. Kostnaden delas in i två delar.

Screeningsamtal

2400 kr

Alla utredningar inleds med ett screeningsamtal.

Utredning

28 500 kr

Vid misstanke om ADHD startar utredningen

Totalbeloppet för båda delarna blir alltså 30 900 kr. Om du inte vill fortsätta med en fullständig utredning efter ditt Screeningsamtal behöver du såklart bara betala för själva Screeningsamtalet.

Våra betalalningsternativ

Via Svea KBT:s betalpartner kan vi erbjuda flexibla betalningsalternativ. Du kan betala med kort, swish, faktura eller avbetalning (Räntefri avbetalning upp till 12 månader)

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

Utredningar vi erbjuder i Halmstad

I Halmstad erbjuder vi privata utredningar för ADHD, ADD och Autism. Vi tar emot både barn och vuxna för alla typer av utredningar. Om diagnos fastställs kan vi även erbjuda stöd i form av terapi, behandling och medicinering.

Boka ADHD-utredning i Halmstad

Utredning av ADHD börjar med en kostnadsfri konsultation där du får viktig information om utredningsprocessen. Under detta möte har du även möjlighet att ställa frågor om utredningen eller annat du funderar över. Du kan boka din konsultation genom att välja ett datum som passar dig och fylla i formuläret nedan.

Skillnaden mellan privat och offentlig ADHD-utredning i Halmstad

Hos privata aktörer som Svea KBT är väntetiderna vanligtvis mycket kortare jämfört med den offentliga vården. Detta kan vara avgörande för att snabbt få tillgång till behandling och stöd. Privata aktörer kan ofta erbjuda utredningar som är mer personligt anpassade och skräddarsydda för att möta varje individs unika behov och förutsättningar.

I kontrast till det kan offentlig vård innebära avsevärt längre väntetider, ibland upp till flera år, innan en utredning kan påbörjas. Sådana fördröjningar i diagnostisering och behandling kan direkt påverka patientens livskvalitet. Även om den offentliga vården ofta är mer kostnadseffektiv, kan de långa väntetiderna och den mindre flexibla utredningsprocessen vara nackdelar för de som behöver snabb hjälp.

Kort fakta om Halmstad

Här är några kända områden och sevärdheter i Halmstad:

  1. Tylösand – En av Sveriges mest berömda stränder, känd för sin långa sandstrand och livliga sommarscen.
  2. Nissan – Floden som rinner genom staden och bidrar till dess pittoreska landskap.
  3. Galgholmen – En ö och naturreservat som erbjuder lugn och fridfull natur.
  4. Halmstads slott – Ett historiskt slott från 1600-talet som ligger vackert vid Nissans strandkant.
  5. Östra stranden – En populär strand nära stadens centrum.
  6. Norre Katts Park – En charmig park mitt i staden som ofta används för kulturevenemang och konserter.
Här kan du få stöd med ADHD i Halmstad

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar