Privat ADHD-utredning i Gotland

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

ADHD-utredning för vuxna och barn
Korta kötider
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Anpassad utredningen efter dina behov
Telefon

0406436322

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

På Gotland erbjuder vi på Svea KBT privata ADHD-utredningar för både vuxna och barn. Vår utredningsprocess är snabb och professionell, och vi använder oss av evidensbaserade metoder. Varje utredning anpassas för att uppfylla dina specifika behov, och vårt mål är att du ska känna dig säker och trygg genom hela processen. Kontakta oss för att boka en kostnadsfri konsultation idag!

Gör din ADHD-utredning digitalt eller på plats

En giltig utredning kan göras helt digitalt förutom 2 delar – läkarbesöket och testningen. Dessa två fysiska besök kan göras på någon av våra mottagningar, dvs Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi kommer i allra högst mån kunna planera så att dessa två träffar kan ske samma dag och efter varandra för att ni enbart ska behöva resa en gång.

Skulle du vilja så kan vi även skicka vår läkare och psykolog till dig och genomföra de delarna smidigt där du bor. Detta innebär dock en större kostnad beroende på var i landet du befinner dig i. Kontakta oss direkt här för ett för ett personligt anpassat förslag, där vi alltid försöker att hitta smidiga och trygga sätt att hjälpa dig. 

Hur fungerar en privat ADHD-utredning?

Att välja en privat ADHD-utredning betyder att du själv betalar för hela processen, men den utförs enligt samma standarder och metoder som de som används inom den offentliga sjukvården. Utredningsprocessen börjar med ett inledande möte med en psykolog, därefter görs en medicinsk bedömning av vår psykiatriker. Efter detta följer tester och ytterligare intervjusamtal som sedan utvärderas för att eventuellt kunna ställa en diagnos.

Undvik långa kötider med privat ADHD-utredning

Privatfinansierad ADHD-utredning är ett bra alternativ om du vill undvika de långa väntetiderna som ofta förekommer inom den offentliga vården på Gotland. Med oss får du möjlighet att snabbt starta utredningsprocessen, vilket kan leda till en tidigare påbörjad behandling och medicinering.

För personer med ADHD kan de medföljande symtomen leda till komplikationer i vardagen. Det kan vara svårt att upprätthålla struktur och motivation i studier och arbete. Problem med impulskontroll och emotionell reglering kan också resultera i ansträngda relationer.

Att hantera vardagen kan vara stressande, särskilt utan en fast plan eller om du ofta skjuter upp saker. Om du känner igen dig i dessa situationer är det viktigt att du söker hjälp. Att ta det första steget mot att söka hjälp kan vara utmanande men är viktigt för att kuna få det stöd du behöver.

Pris – Vad kostar ADHD-utredning på Gotland

Kostnaden delas in i två delar, vilket landar i en totalkostnad på 30 900 kr.

Screeningsamtal

2400 kr

Alla utredningar inleds med ett screeningsamtal.

Utredning

28 500 kr

Vid misstanke om ADHD startar utredningen

Observera att om du av någon anledning inte vill gå vidare med en utredning behöver du bara betala för ditt Screeningsamtal.

Betalningsalternativ hos Svea KBT

Via Svea KBT:s betalpartner kan vi erbjuda flexibla betalningsalternativ. Du kan betala med kort, swish, faktura eller avbetalning (Räntefri avbetalning upp till 12 månader)

Boka gratis konsultation

Boka Screeningsamtal

Våra utredningar på Gotland

På Gotland erbjuder vi privata utredningar för ADHD, ADD och autism, tillgängliga för både barn och vuxna. Vi utför en bred variation av utredningar och om en diagnos ställs, kan vi även tillhandahålla stöd genom terapi, behandling och medicinering.

Boka gratis konsultation för ADHD-utredning i Gotland

En ADHD-utredning inleds med en kostnadsfri konsultation där du får ta del av nödvändig information om hela processen. Under mötet ges också tillfälle att ställa frågor om utredningen eller andra kringliggande ämnen du undrar över. För att boka din konsultation, välj ett lämpligt datum och fyll i formuläret nedan. Välkommen!

Skillnad mellan privat och offentlig ADHD-utredning på Gotland

Privata aktörer som Svea KBT erbjuder vanligtvis mycket kortare väntetider jämfört med den offentliga vården, vilket kan vara viktigt för att snabbt få tillgång till behandling och stöd. Privata aktörer kan ofta erbjuda utredningar som är personligt anpassade och skräddarsydda efter varje individs unika behov.

I kontrast har den offentliga vården ofta avsevärt längre väntetider, ibland upp till flera år, innan en utredning kan starta. Sådana förseningar i diagnos och behandling kan ha en direkt negativ inverkan på patientens livskvalitet. Trots att den offentliga vården kan vara mer kostnadseffektiv, kan dess långa väntetider och mindre flexibla utredningsprocess utgöra nackdelar för dem som behöver snabb hjälp.

Faktaruta om Gotland

Gotland är Sveriges största ö och är belägen i Östersjön. Öns huvudort är Visby, en av Sveriges bäst bevarade medeltida städer. Med en befolkning på omkring 58,000 invånare år 2023, är ön känd för sin unika natur med spektakulära raukar, medeltida ruiner och en rik historia som lockar både forskare och turister

  • Visby Ringmur – En imponerande medeltida ringmur som omger Visby, välbevarad och cirka 3,4 km lång.
  • Gotlands Museum – Museum i Visby som visar Gotlands rika historia från stenåldern till modern tid.
  • Fårö – En mindre ö norr om Gotland, känd för sina dramatiska landskap, raukar och Ingmar Bergmans hem.
  • Lummelundagrottan – Ett naturreservat norr om Visby med imponerande grottsystem som erbjuder guidade turer.
  • Hoburgsgubben – En naturlig klippformation på södra Gotland som liknar en mänsklig profil.
  • Botaniska Trädgården i Visby – En vacker trädgård känd för sin samling av både inhemsk och exotisk flora.
  • Stora Karlsö och Lilla Karlsö – Öar väster om Gotland med rika fågelkolonier och vackra naturreservat.
  • Raukfältet vid Langhammars – Ett av de mest kända raukfälten på Fårö där de imponerande kalkstensformationerna skapar ett månliknande landskap.
För dig som söker stöd för ADHD på Gotland

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar