Privat ADHD-utredning i Gävle

Psykolog

Välkommen till Svea KBT för din ADHD-utredning i Gävle. Vi erbjuder privata utredningar för både barn och vuxna. Med korta väntetider och skräddarsydd utredning anpassad efter dina individuella behov, kan du förvänta dig en smidig och bekväm process hos oss. Våra erfarna psykologer och psykiatriker står redo att stödja dig genom hela processen. Boka din kostnadsfria konsultation eller screeningsamtal idag!

Fördelar med att göra din ADHD-utredning hos Svea KBT

Vi gör ADHD-utredningar för både vuxna och barn
Korta väntetider
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Anpassad utredningen efter dina behov
Telefon

0406436322

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

Hur går det till?

  1. Screening: Ett första möte med en psykolog för att identifiera eventuella ADHD-symtom.
  2. Läkarbesök: En allmän hälsokontroll hos en psykiatriker, inklusive fysiska tester och drog-/alkoholscreening.
  3. Strukturerad intervju: En djupgående intervju med en psykolog som täcker ADHD-symtom och en intervju med närstående för att samla ytterligare information.
  4. WAIS-IV test: Psykologiskt test som bedömer olika kognitiva funktioner. Utredningen avslutas med en återgivning där diagnos och eventuella stödåtgärder presenteras.

Digital ADHD-utredning eller på plats

En ADHD-utredning kan i stort sett utföras digitalt, förutom två viktiga moment – läkarbesöket och testningen. Dessa moment måste utföras vid någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi strävar efter att schemalägga dessa besök på samma dag och i direkt följd för att underlätta din resa.

Om det är mer bekvämt för dig, kan vi ordna att vår läkare och psykolog kommer till dig för att utföra dessa delar. Detta innebär en högre kostnad beroende på din geografiska plats. Kontakta oss här för ett personligt anpassat erbjudande. Vi prioriterar alltid att erbjuda smidiga och trygga lösningar som passar dina behov.

Vad kostar en ADHD-utredning i Gävle?

Den totala kostnaden för en ADHD-utredning är 30 900 kr. Kostnaden delas in i två delar.

Kostnad för screeningsamtal: 2 400 kr

Utredningen inleds alltid med ett screeningsamtal med en psykolog. Misstänker psykologen att det föreligger en misstanke om diagnos får du möjlighet att gå vidare och genomföra en fullständig utredning.

Kostnad för utredning: 28 500 kr

Kostnaden för själva utredningen är 28 500 kr. Totalbeloppet för båda delarna blir då 30 900 kr. Om du av någon anledning inte vill gå vidare och göra själva utredningen behöver du endast betala för screeningsamtalet.

Betala med faktura eller avbetalning

Vi ger dig möjligheten till flexibel betalning genom vår betalpartner. Du kan betala med kort, swish, faktura eller avbetalning (Räntefritt upp till 12 månader).

Utredningstjänster vi erbjuder i Gävle

I Gävle erbjuder vi privat utredning för ADHD, ADD och Autism. Vi gör samtliga utredningar för både vuxna och barn. Vid fastställd diagnos kan vi också hjälpa dig med behandling, terapi och medicinering.

Boka ADHD-utredning

ADHD-utredningen börjar alltid med en kostnadsfri konsultation där vi ger dig praktisk information som kan vara bra att veta inför utredningen. Här får du även möjlighet att ställa eventuella frågor om utredningsprocessen eller annat du funderar över. Boka en konsultation genom att fylla i formuläret nedan.

Vilka alternativ för ADHD-utredningar finns i Gävle?

Ett snabbt och enkelt alternativ för att genomgå en ADHD-utredning i Gävle är att vända sig till privata vårdaktörer som Svea KBT. Där undviker du långa väntetider och får en utredning som är skräddarsydd för dina specifika behov. Om du föredrar offentlig vård kan du kontakta din vårdcentral för en remiss till psykiatrisk vård inom Region Gävleborg, då vi inte tar emot remisser som privata vårdgivare. Observera att väntetiderna för en ADHD utredning inom den offentliga vården är långa och ibland kan man behöva vänta i flera år på att få göra en utredning.

Om Gävle

Gävle är en charmig stad vid havet med en gynnsam placering och en livlig utveckling. I staden finner du bland annat den kända Gävlebocken (under vintertider), omtalade Högskolan i Gävle, flertal naturreservat och fina stränder längst havet. Källa: Gävle kommun

Delområden i Gävle
  • Gävle centrum: Stadens hjärta med affärer, restauranger, kultur och nöjen.
  • Södra Gävle: Ett område med både bostadsområden och industri.
  • Brynäs: Ett bostadsområde med närhet till både stadskärnan och natur.
  • Sätra: Ett bostadsområde med blandad bebyggelse och grönområden.
  • Norr: Ett område med industrihistoria och närhet till havet.
  • Mackmyra: Ett mindre område med blandad bebyggelse och närhet till skog och natur.
Få råd och stöd i Gävle
Boka gratis konsultation eller screeningsamtal

Boka din gratis konsultation eller screeningsamtal i Gävle idag för att komma igång med din ADHD-utredning. Vi på Svea KBT är här för att stödja dig genom hela processen och eventuell behandling. Välkommen att kontakta oss idag!

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar