Privat ADHD-utredning i Dalarna

Psykolog

Välkommen till vår ADHD-utredning hos Svea KBT i Dalarna. Vi erbjuder utredningar för både barn och vuxna med minimala väntetider och skräddarsydd bedömning för dina specifika behov. Våra kunniga psykologer och psykiatriker är här för att vägleda dig genom hela processen. Boka din kostnadsfria konsultation eller screeningsamtal idag!

ADHD-utredning hos Svea KBT

Vi gör ADHD-utredningar för både vuxna och barn
Korta väntetider
Räntefri avbetalning upp till 12 månader
Anpassad utredningen efter dina behov

Digital eller fysisk ADHD-utredning

En ADHD-utredning kan nästan helt genomföras digitalt, med undantag för två moment – läkarbesöket och testningen. Dessa delar kräver ett besök på någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Linköping. Vi försöker planera dessa besök så att de kan ske samma dag och i direkt följd, för att minimera din restid.

För dig som föredrar det, kan vi även skicka vår läkare och psykolog till din plats för att genomföra dessa moment. Detta alternativ innebär en högre kostnad som beror på din geografiska plats. Kontakta oss här för ett skräddarsytt erbjudande. Vi arbetar alltid för att erbjuda bekväma och trygga lösningar som är anpassade efter dina behov.

Telefon

0406436322

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar

Hur fungerar det?

 1. Screening: Ett första möte med en psykolog för att identifiera eventuella ADHD-symtom.
 2. Läkarbesök: En allmän hälsokontroll hos en psykiatriker, inklusive fysiska tester och drog-/alkoholscreening.
 3. Strukturerad intervju: En djupgående intervju med en psykolog som täcker ADHD-symtom och en intervju med närstående för att samla ytterligare information.
 4. WAIS-IV test: Psykologiskt test som bedömer olika kognitiva funktioner. Utredningen avslutas med en återgivning där diagnos och eventuella stödåtgärder presenteras.

Vad kostar en ADHD-utredning i Dalarna?

Den totala kostnaden för en ADHD-utredning är 30 900 kr. Kostnaden delas in i två delar.

Kostnad för screeningsamtal: 2 400 kr

Utredningen inleds alltid med ett screeningsamtal med en psykolog. Misstänker psykologen att det föreligger en misstanke om diagnos får du möjlighet att gå vidare och genomföra en fullständig utredning.

Kostnad för utredning: 28 500 kr

Kostnaden för själva utredningen är 28 500 kr. Totalbeloppet för båda delarna blir då 30 900 kr. Om du av någon anledning inte vill gå vidare och göra själva utredningen behöver du endast betala för screeningsamtalet.

Betala med faktura eller avbetalning

Vi ger dig möjligheten till flexibel betalning genom vår betalpartner. Du kan betala med kort, swish, faktura eller avbetalning (Räntefritt upp till 12 månader).

Välj privat vård för snabbare utredning

Vi ger möjligheten till en snabb och smidig ADHD-utredning i Dalarna är privata vårdaktörer som Svea KBT ett bättre alternativ. Hos oss undviker du onödigt långa väntetider och får en utredning som är anpassad efter dina specifika behov. Om du föredrar att använda den offentliga vården kan du kontakta din vårdcentral för en remiss till psykiatrisk vård inom Region Dalarna. Det är viktigt att notera att väntetiderna för en ADHD-utredning inom den offentliga vården kan vara långa, och ibland kan det krävas flera års väntan innan du får genomgå en utredning.

Utredningstjänster vi erbjuder i Dalarna

De utredningstjänster vi erbjuder i Dalarna är bland annat privat utredning för ADHD, ADD och Autism. Vi gör samtliga utredningar för både vuxna och barn. Vid fastställd diagnos kan vi också hjälpa dig med behandling, terapi och medicinering.

Boka din ADHD-utredning idag

ADHD-utredningen börjar alltid med en kostnadsfri konsultation där vi ger dig praktisk information som kan vara bra att veta inför utredningen. Här får du även möjlighet att ställa eventuella frågor om utredningsprocessen eller annat du funderar över. Boka en konsultation genom att fylla i formuläret nedan.

Om Dalarna

Dalarna är ett landskap i mellersta Sverige som lockar med sin natursköna skönhet och rika kultur. Huvudorten är Falun, som också är hem till den världsberömda Falu Gruva, ett symboliskt landmärke för regionen. Dalarna är också bland annat känt för sin folkliga kultur och den ikoniska dalahästen. Landskapet präglas av vackra sjöar, skogar och berg, vilket gör det till en populär destination för friluftsliv och turism.

Delområden i Dalarna
 • Falun
 • Borlänge
 • Mora
 • Ludvika
 • Säter
 • Avesta
 • Leksand
 • Rättvik
 • Orsa
 • Smedjebacken
Få råd och stöd i Dalarna
Välkommen att boka gratis konsultation eller screeningsamtal

Boka din gratis konsultation eller screeningsamtal i Dalarna idag för att starta din ADHD-utredning. Vi på Svea KBT är här för att stödja dig genom hela processen och eventuell behandling. Välkommen att kontakta oss idag!

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag10:00 – 16:00
*Öppettider kan påverkas av helgdagar