Tjejgrupp för självkänsla

Känner du dig osäker ibland? Brukar du klanka ner på dig själv? Tänka elaka tankar om dig själv eller känna stor press och stress? Svea KBT anordnar tjejgrupp för självkänsla i Stockholm / Södermalm och Uppsala. Träffarna vänder sig till tjejer 13-17 år och är gratis för hela kursen (då ingår fika & KBT-material vid varje träff och rolig aktivitet sista träffen).

Information om träffar i Stockholm (Södermalm)

I Stockholm sker träffarna 5 torsdagar i rad, kl. 16:30-18:30 med start 19 Oktober (med uppehåll under eventuella lov eller ledigheter), i våra lokaler i Södermalm vid Hornsgatan 172. Klicka här för vägbeskrivning

Information om träffar i Uppsala

I Uppsala sker träffarna 5 Tisdagar i rad, kl 16:30-18:30 med start 24 Oktober (med uppehåll under eventuella lov eller ledigheter), i våra lokaler i Uppsala Torg vid S:t Olofsgatan 11b. Klicka här för vägbeskrivning.

Nedan kan ni läsa om några citat som sagts från tjejer som deltagit.

”Det var en bra grupp och man vågade öppna sig. Det var skönt att prata med andra med låg självkänsla, och nu vet jag att jag ska tro på mig själv och inte tycka att jag är dålig.”

– Amy, 15 år

”Jag har lärt mig att hantera känslor bättre och att förklara dem. Och nu när jag tittar mig i spegeln kan jag se bra saker.”

– Saga 17 år

”Jag tyckte att det kändes jätteläskigt och jobbigt innan,
men det blev jättebra. Alla fick tycka och tänka lika mycket,
och jag har lärt mig att alla kämpar med något.”

– Johanna, 16 år

Anmälan till tjejgrupp för självkänsla

För att anmäla en tjej till gruppen – vänligen fyll i nedanstående formulär.

   För mer information kontakta oss gärna på 08- 449 49 97 eller maila till

Hur går tjejgruppen för självkänsla till?

Vi på Svea KBT vill hjälpa unga tjejer att stärka deras självkänsla och självförtroende genom 5 gruppträffar. Du kommer tillsammans med andra tjejer i en liten grupp att träffas en gång i veckan under 5 veckor för att prata om livet, prata om skolan, hur det är att vara ung tjej idag, självkänsla, vänner, föräldrar, press – och samtidigt få strategier för hur du kan tänka eller göra när det känns jobbigt. Här kan du läsa mer om hur gruppterapi fungerar.

Varje träff har olika fokus, t ex tankar, känslor, beteenden, sociala medier, skolan mm. Efter samtliga 5 träffar kommer tjejerna ha många värdefulla strategier, och kommer förhoppningsvis känna sig mindre ensamma om sina tankar och känslor och få bättre självkänsla. .

Träffarna vänder sig till tjejer 13-17 år och är gratis för hela kursen (då ingår fika & KBT-material vid varje träff och rolig aktivitet sista träffen).

Träffarna är skapade av en legitimerad psykolog, som själv är en ung kvinna som kämpade med självkänslan när hon var tonåring. Träffarna hålls av två, kvinnliga psykologassistenter på Svea KBT i enlighet med KBT-baserade metoder. Tjejerna får lära sig nya sätt att tänka på, hantera jobbiga känslor och får strategier för att kunna höja självkänslan. Och förhoppningsvis ha roligt tillsammans!

Det finns inga krav på att dela med sig, utan man får prata så mycket eller lite man vill. Det kommer också att vara sekretessbelagt, vilket innebär att ingenting som sägs kommer att lämna gruppen för att tjejerna ska känna sig helt trygga.

Det kommer att serveras fika och sista träffen gör gruppen något roligt tillsammans – kanske bio, bowling, middag eller annat kul.

Dessa träffar har hållits i flera stadsdelar genom åren och gett väldigt fina resultat i form av högre självkänsla, vänskapsband som skapats och KBT-strategier som tjejerna använder än idag.