Test för spelmissbruk

Är jag spelberoende?

Här kan du göra ett test för spelmissbruk. Testet är till för både vuxna och barn, män och kvinnor. Testet innehåller 9 frågor och tar ca 3 minuter att genomföra.
Läs mer om spelmissbruk

Att spela för pengar, eller hasardspel som det även kallas, kan tex handla om onlinespel, vadhållning på sportspel eller hästar, kasinon, kortspel, lotterier, bingo samt spel- eller värdeautomater. Om du fastnar i ett spelberoende kan det påverka dig, din ekonomi, ditt arbete och personer runt dig negativt. Om du funderar över dina spelvanor är du välkommen att göra vårt test. Det är ett anonymt screeningtest som kan hjälpa dig att avgöra om du spelar måttligt eller för mycket.

Vad testet mäter

Nedan 9 frågor kan vara till hjälp om du funderar över din, eller någon närståendes spelvanor. Frågorna relaterar till erfarenheter som personer med spelberoende har upplevt. Läs frågorna och välj det svarsalternativ som du tycker stämmer bäst in, utifrån en tidsperiod på de senaste 3 månaderna. Efter testet får du, beroende på ditt utfall, en summering av dina resultat och råd och tips på vart du kan vända dig.

Allt som du fyller i på vår sajt är anonymt och konfidentiellt.