Gruppterapi för stress

Känner du dig stressad eller orolig? Har du svårt att varva ner? Går tankarna lätt till att-göra-listor och har börjat påverka livet negativt? Svea KBT driver en gruppterapi för stress. Vi träffas 1 dag i veckan där vi hjälper och stöttar varandra att hitta en balans mellan krav och resurser i vardagen.

 • Kontakta oss för mer info
 • Vuxna med stressproblem
 • 5 tisdagar
 • Kl. 17.00-19.00
 • Stockholm Vasastan
 • 3 500 kr för hela kursen

Vi på Svea KBT vill hjälpa dig som känner dig stressad och vill lära dig mer om att hitta en balans mellan krav och resurser i din vardag. Du kommer tillsammans i en grupp med andra träffas en gång i veckan under fem veckor och få lära dig mer om stress i allmänhet, just din stress och verktyg för att hantera stressen.

Ett första steg är att börja med att lära sig mer om sig själv, men också få umgås med likasinnade och dela sina upplevelser och tankar. KBT, kognitiv beteendeterapi är en väldigt bra och beprövad metod för att bryta den negativa spiralen, komma ur sin stress samt få strategier för att bättre hantera sina negativa tankar och destruktiva beteenden.

Jag känner alltid att jag ligger efter, och får aldrig någon ro när jag försöker vila!

Vanliga symptom på stress är:

 • Du känner dig ofta uppe i varv och har svårt att få ro
 • Du tänker mer på det som stressar dig och har svårt att bryta tankarna
 • Känslor av hopplöshet, stress och oro
 • Svårigheter att sova, äta, umgås med vänner eller ta hand om andra delar i livet
 • Svängningar i känslor. Du kan känna dig ledsen, arg, besviken och sedan glad igen. Allt inom loppet av timmar eller minuter
 • Du gråter eller blir ledsen oftare
 • Kortare stubin. Du känner att du blir arg, har mindre tålamod och är mer lättirriterad
 • Självkritiska tankar. Du känner dig ofta värdelös, att du inte duger och vet inte vad du ska göra för att ta dig ur det.
 • Svårt att se fram emot saker
 • Fysiska symptom såsom ont i nacke, huvudet och ryggen. Magproblem, illamående, svimningskänslor
 • Lägre immunförsvar, vilket resulterar i att du blir förkyld oftare, skador och sår tar längre tid att läka och kroppen känns seg

Gör ett stresstest.

Hur går gruppterapi för stress till?

Träffarna sker 5 tisdagar i våra lokaler i Vasastan och gruppen kommer att bestå av 4-8 personer. Varje träff har olika fokus, t ex tankar, känslor, beteenden, allt med en grund i stresshantering och konkret hjälp. Efter samtliga 5 träffar kommer du ha många värdefulla strategier, och kommer förhoppningsvis känna dig mindre ensamma om dina tankar och känslor och få en ökad livskvalitet. Här kan du läsa mer om hur gruppterapi fungerar.

Träffarna är skapade av legitimerade psykologer och fokuserar på att utforska och identifiera vad som skapar stress och hur återhämtningen skulle kunna se ut, och hålls av två terapeuter på Svea KBT i enlighet med KBT-baserade metoder. Du kommer att få lära dig att identifiera tankar, känslor och beteenden som påverkar stressnivån och hur du kan påverka dessa. Målet är att minska din stress, ge dig strategier och verktyg för må bättre och öka din livskvalitet. Träffarna kommer ge dig möjlighet att prova olika övningar och erbjuda verktyg som du kan använda i din vardag för ett liv i balans. Det går också bra att ta med en anhörig till den första gruppträffen, helt kostnadsfritt.

Priser

Träffarna vänder sig till vuxna och kostar 3500 kr/person för hela kursen (då ingår fika och KBT-material vid varje träff). Gruppbehandling för stress har god evidens och fina resultat när det kommer till medvetenhet kring hälsosamma beteenden, bättre balans mellan stress och återhämtning och KBT-strategier som kan användas efter avslutad behandling.

Är du anhörig till någon med stressproblematik?

Det kan vara väldigt tufft att se någon man tycker om må dåligt, och själv känna sig maktlös när man försöker hjälpa sin anhörig. Skulle du som anhörig vilja gå stressgruppen istället är du varmt välkommen att boka, eller om du behöver samtalsstöd är du varmt välkommen att boka tid hos en av våra psykologer för individuell terapi. Det går också bra att som anhörig följa med personen som går gruppterapin den första gruppträffen, helt kostnadsfritt.

För mer information kontakta oss gärna på 08- 449 49 97 eller maila till